• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Gusül abdesti almayı bilmeyen ne yapmalı?

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
7,015
Tepkime puanı
423
Gusül abdestini bilmemek! Gusül abdesti almayı bilmeyen ne yapmalı?
Gusül abdesti almayı bilmemek diye bir başlık yazdım ama “GUSÜL BİLMEMEK” diye bir kavram müslüman için yok! Gusül abdestini almayı bilmeyen bir müslüman olamaz! Ha ancak hristiyan, musevi, ateist v.s olanlar için bu söz anlam taşıyabilir. Müslüman olmayan adam zaten gusülü bilmek zorunda değil.

Müslüman kendi adını biliyorsa, yemek yemeyi, karnını doyurup uyumayı becerebiliyorsa gusülü de bilir ve yapabilir.
Gusül abdesti kadın veya erkek her müslümanın ömür boyunca yapacağı gerekli bir temizliktir. Olmazsa olmaz!

Gusül abdesti almayı bilmeyen ne yapmalı?
Gusül abdesti almayı bilmeyen hemen hiç vakit kaybetmeden gusül abdestini öğrenmelidir. Bu iş şakaya veya ertelemeye gelmez. Kaldı ki gusül kuralına uygun olarak bütün vücudun yıkanıp temizlenmesidir. Zaten insan temizlenmeden, yıkanmadan uzun süre kalamaz.

Gusül bilmemenin mazereti olmaz. Gusül abdesti cünüp olan kişinin mutlaka alması gereken bir abdesttir. Bilmiyorsan buradan mutlaka oku ve mutlaka öğren. Veya arama kutusundan arama yap ve gusülle ilgili olan konulardan öğrenmeye çalış.

Özellikle gençler, cünüp olarak durmanın ne olduğunu kendilerine neye mal olacağını bilseler cünüp gezip durmaktan kaçınırlardı! Ancak görünen o ki gençlerden büyük bir çoğunluk gusülden haberdar bile değil. Dini öğretilmemiş, din-i islamı öğrenmemiş, sonuç olarak böyle bir gençlikten adam çıkmaz. İsterse makam sahibi, güç kuvvet sahibi olsun, okumuş olsun, kültürlü olsun dinini bilmiyorsa yolu yanlış demektir. Sen istediğin kadar oku, kültürünü arttır, kendini geliştir Allah’ını tanımıyorsan, öğrenip uygulamıyorsan, en basit bir gusül abdestini dahi almıyor-alamıyorsan emin ol ki değerin her iki cihanda yoktur. Ben okudum, kültürlüyüm, meslek sahibiyim diyip de gusül dahi bilmeyen, islamın “i” sinden haberi olmayanlara sesleniyorum! Kendine gel!! senin böbürlenmen, gururlanman mutlaka bir gün sona erecek, her gün hayat sermayesinden eksilecek, yaşlanaca içi boş bir kütük gibi toprağın altına gireceksin.

Sen bütün zamanını bir gün elinden çıkıp gidecek dünya için harcıyorsun, ahirette başına gelecekleri bilmiyor, anlamıyorsun. Dininden kaçıyor, saklanıyorsun. Sana dinini, abdestini, namazını tavsiye eden olunca da kibirlenip yüz çeviriryorsun. Kendi düşen ağlamaz.

Çoğunlukla karşılaşılan bir durum şudur ki; bazı gençler sürekli olarak kendilerini tatmin yoluna gidiyor ve sonrasında o pis halleriyle durmaya devam ediyorlar. Aman dikkat bu kişilerden olmayın. Bilmiyorsanız mutlaka gusül abdestini öğrenin. Asla cünüp olarak vakit geçirmeyin. Dinini, farzları hiç olmazsa asgari derecede öğrenin. Yoksa hesap verilecek gün geldiğinde geri dönüş için bir şansın olmayacak, kurtulmak için bir çare bulamayacaksın.

Hiç bir şey bilmiyorsan önce gusül abdestini öğren, cünüplükten kurtul. Seni yaratan Rabbine tabi ol. Gusül abdesti nasıl alınır buradan öğrenebilirsin. Veya sitede bulunan yazılara arama yaparak ulaşabilirsin
 

isimsizbiri

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
12 Mayıs 2023
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Ben böyle Alıyorum doğru mu Gusletmek isteyen bir kimse, banyoya girmeden "Eûzü- Besmele" çeker ve sol ayağı ile banyoya girer.Gusletmek, yani boy abdesti almak isteyen bir kişi önce besmele çeker ve sol ayağı ile gusül yerine girer."Niyet ettim Allah rızası için gusül abdesti almaya" diye niyet eder.Elleri bileklere kadar yıkadıktan sonra edep yerlerini sol eliyle temizler.Bundan sonra sağ avucuyla ağzına üç kere su alır ve her defasında ağzını boğazına kadar gargara şeklinde çalkalar. Oruçlu ise boğazına su kaçmamasına dikkat eder.Sağ avucuyla burnuna, genzine kadar üç defa su çeker, her defasında sol eliyle burnunu temizler. Bundan sonra Abdest aldıktan sonra önce başına, sonra sağ, daha sonra da sol omuza üçer defa su döker ve vücudunu yıkar. Suyu her döküşte elleriyle vücudunu iyice ovuşturur. İğne ucu kadar kuru yer kalmaksızın vücudun her tarafını güzelce yıkar. Gusülde bıyık, saç ve sakal diplerine suyun iyice işlemesi için ovuşturulur. Göbek boşluğu, küpe delikleri dikkat edilerek yıkanır. Böylece gusül abdesti almış olunur.
 
Üst Alt