• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Hamilelik korkusu..

gelengül

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun aleykum efendim, sitenizden çok faydalı bilgiler edinmem sebebiyle size sonsuz teşekkürler.

Bir konuda danışmak istiyorum, rüya değil gerçek yaşamda karşılaştığım durum ile ilgili.

Benim psikolojik rahatsızlığım var ve 8 yıldır kesintisiz ilaç kullanıyorum, son 6 yıldır çok iyiyim ve koruma amaçlı düşük dozda alıyorum ilacımı.

6 aylık evliyim ve hamile kalabilmem için ilaçları bırakmam gerektiğini söyledi doktorum. Hamilelik esnasında ilaç alamayacağım için tekrar hastalanmaktan korkuyorum, bu mevzuyu kafamda çok büyütüyorum. Doktorum kesin hastalanacağım diye birşey söylemiyor, çünki uzun yıllardır hastalığım nüksetmedi çok şükür.

Sizden ricam nasıl bir ruh haline bürünmeliyim, neler yapmalıyım, çalışıyorum da çok şükür.

Aydınlatırsanız çok sevinirim, saygılarımla...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum selam
kardesim aslinda dun ruyanizda muz yediginiz ruyasini okudugumda bunu anlamistim..
gecmis ile olan bag ve korkulariniz oldugunu eski genel muduru gormustunuz..
Ben de Size sunu yazmistim..

"Allah sizin önünüzü açtıkça fırsat ve imkanlarınız çoğaldıkça Bu imkanların Allahın bir lütfu olduğunu unutmayin ve FIRSATLARI KACIRMAYIN.. "brrvo

Bu psikolojik korku ve endiseden kurtulmadikca Allah-in lutfu olan Can, Ciger evlad nimettine kavusamazsiniz..
Evlad oyle bir tatlidir ki Siz simdi bunu anliyamazsiniz...
ne zaman ki icine, yuregine bir CAN dustugunde Onu hissediginizde O size en guzel, guclu ilac , sifa, deva, derman olacaktir..
haa evet Kiz olursa adini da Deva koyalim olur mu?vvcc..:tamam:.
Erkek olursa Babasi ismini versin..biz karismiyalim...

Ayni Sizin durumunuzda olan yegenim vardi 5 sene cok yuksek dozajda depprasyon, sakinlestirici ne buldu ise icen kendini uyusturan ve hep bir gerginlik, korku icinde yasiyan biri..
Selama yegenim evlendikten sonra esi ile birlikte bir cocuk istediler..ve hamile de kaldi... tabi hamilelikte bu ilaclari birden bire kesmesi gerekli idi ve evladinin hatirina birden kesti...
tabi ilk baslarda biraz gergin, sinirli, asabi idi...ama cok da mutlu idi.. Anne olacakti...
O yaz ben de Turkiyede idim..cok da yakiniz.. teyze yegenden ote kankayiz...

Çoğu ilaçta yan etkileri kısmına dikkat etmişsinizdir... Bu genelde vücudunuzun direnç kaybına göre nerden etkilenebileceğinizi ifade eder.
bu ilaçlarin, kullanımının büyük bir kısmı düşüncelerinizi rahatlatmak amacı ile kullanılıyor...
Çünkü beyin neye inanmak isterse o şekilde hareket ediyor. Beyine ben ilacımı aldım şimdi iyileşecem komutunu verirseniz beyin size o şekilde karşılık verip bunu size inandırmaya çalışacaktır ve böylece sizde sorun kalmayacaktır.

Vitamin için düşüncelerinizi kontrol altına alabileceğini söyleseler emin olun ki onu kullanınca bile iyileşirsiniz...
Çünkü beyin kendini neye inandırırsa sizede bunu aşılamak için elinden geleni yapar.
İlaç alıp düşüncelerinizi kontrol altına almakla normal kendini mücadele eden bir insan arasında pek fark yoktur.
Aradaki fark... Kişi ilacı kullandıktan sonra iyileşeceğine kendini inandırmış olması, kendiyle mücadele eden birininde kendini iyileşeceğine inandırmış olmasıdır. Ama bu hastalıkla mücadele veren çoğu ilaç bir zaman sonra yeni hastalıkların sebebi olabiliyor...
Çünkü bu ilaçlar kullanıldıktan sonra beyni uyuşturuyor, düşünceleri yavaşlatıyor, sinir sistemine etki ediyor...
Böylece bir zaman sonra insan robotlaşmaya başlıyor. Herşeyini ilaca bağlayanlar onsuz kaldığı sürece yine hastalanmaya devam ediyor çünkü beyni artık buna kendini inandırmış...
İlaç kullanırsam iyileşirim!!!

İlaç kullanmayıp kendine şans tanıyanlar hem daha kısa sürede iyileşip hemde tüm akıl sağlığını korumasına yardımcı olabiliyor.
Hersey akilda baslar akilda biter...Hamilelik esnasında ilaç alamayacağım için tekrar hastalanmaktan korkuyorum..siz daha simdiden bu korkunuza yenilmis vaziyettesiniz sanki..
Evlad dunya, ahiret nimetti ,lutfu, bereketi, rahmeti ile gelen evlad tatlisi bu korkularinizi yenmeye yardimci olmali...
Siz guclu bir insansiniz..bugun bu korkunuza yenilirseniz bir gun meyvesiz agac, kutuk gibi nesilsiz, evladsiz kalirsiniz Deger mi?

UMUT Hayatı renklendiren,insana güç veren ,hangi pencereden bakarsan bak sana doğanın en güzel halini gösteren,yanlız bırakmayan,,her yenilgiden sonra tekrar yaşamaya başlamayı öğreten,sevmeyi,canlı olmayı,dinç olmayı sağlıklı olmayı,bazende boş vermeyi öğreten bir duygu.
Bu duyguya sahip olamamak ise depresyonun adı...
Zamanı iyi değerlendirin ... Kendiniz için ,dogacak olan çocuklarınız için ,eşiniz ,anne ve babanız, sizi seven tüm insanlar için ,yaşamayı ve mutlu olmanın önünde
hiç bir engel olmadığını lütfen öğrenin artık !!

Hasta olmasanız bile bilim adamları üzüntüden, endiseden, stress den korkudan, celiski ve kararsizliktan dolayı beyin gücünün vücutda her türlü ağrıyı oluşturabileceğini ıspatlamış.....
Bu yüzden umudunuz olsun her ağrı demekki bir hastalık belirtisi değil!!! Kendimizi bir daha gözden geçirmemizi sağlayan bir etken olmalı...Umudun, inancin, imanin tüm psikolojik ağrıların giderdiğinide unutmayın

artik İlaçsız yaşamayı öğrenin,bu hastalığa meydan okuyun ,hastayım demeyin,devamlı hastalığınızı gündemde tutmak yerine bu vakitlerinizi kendiniz için daha hayırlı işlere ayırın,sağlıklı ve mutlu bir hayat geçirmeye çalışın,hayatın tadını çıkarın...
Tekrar güçlü olmak, ilacsiz yasiyabilmek için çokda gayret göstermeniz gerekmiyor ...Bunu başaracağınıza yanlızca siz inanın ve Alemlerin Rabbine Teslim olun yeter...

Sınavı geçemeyeciğine inanan insan sınavda kalır .
arabayı kullanamam diyen kullanamaz,yüzmeyi öğrenemem diyen yüzemez... bu ilaclarsiz yasiyamam diyen omru billah ilaclara bagimli aciz olarak meyvesiz agac gibi cocuksuz yasar...
Bu yüzden insanın ilk önce inanma duygusunun olması gerekli..
yoksa olmayan bir inançla duada etseniz veya ne ederseniz edin size fayda vermeyecektir.

İnsan fayda vereceğine inandığı şeylerden fayda bulur.
Kısaca bu beyinde biter.
Duayla iyileşemeyeceğine inanan siz dua etseniz bile bu Duayı kime ve neden ettiğinizi bilmediğiniz sürece size fayda vermeyecektir.
Dua etmeden önce dua edebilecek niteliklere sahip olmalısınızki sizlere faydası olsun ....

Yarının size ne getireceğini nasıl bilebilirsiniz ki ?
bence inanan bir insan gibi davranın.yaratıcınız olan bir Allahın Sizin icinizde oldugunuz durumu bilmiyor mu saniyorsunuz? ilaclardan feda ettiginizde
Ve Ona teslim oldugunuzda Ondan Yardim istediginizde Sizi Yari yolda birakacagini mi saniyorsunuz??

Bakin kardesim umutsuzluk ,korku, evham, vesvese size şeytanın kapılarını açiyor...
Allaha cc seni böylece imtihan merkezine çekiyor.ya kazanacaksın yada kaybedeceksin tercih sizin.
Ya Allah a teslim olup cenneti ayaklari altina verdigi Anne olacaksiniz Yada hayattiniz boyunca bu korku ve yanlizlik icinde yasamayi sececeksiniz bu da Sizin imtihaniniz....

yarını bilemeyen bir insan olarak umutsuzluğun islama göre şirk olduğunu kafanıza iyice sokun.
belkide gelecek o kadar güzel günlere bekliyorki sizi,bu günler geldiğinde şu an düşündüklerinizden kendinize kizacaksiniz..

Herzaman olayların iyi yönlerini görmeye ve hayatta olumlu bakmaya çalışın ve herşeyde bir hayır vardır felsefesini benimseyin.
Alemlerin yaratıcısı Rahman ve Rahim Olan Yüce Allah ı dostunuz olarak benimseyin.Unutmayın hissettiğimiz duyguları bizden daha iyi anlayacak varlık sadece Alllah dır.

ben inandiklarimi bilgi, tecrube ve yuregim ile yazdim gerisi Size kalmis ama Ben Sizin Dogru olana karar vereceginizi biliyor ve Sizin icin Dua edecegim..
Hayirli gunler...

duaa..

Üst Alt