Hayatımın en kötü senesini yaşadım

SadeceSiyah

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Hayatımın en kötü senesini yaşadım, hiç istemediğim şeyler yaptım. İster nefis deyin, ister şeytan, ister öfke patlaması, isterseniz kin veya ego olsun. Ben ikiyüzlülük, adilik bildiğin edebin ve ahlakın çok dışında şeyler yaptım. Aynı iş yerinde hem dedikodu hem şikâyet hem de ikiyüzlülük yaptım. Karşılığında aynı iş yeri içerisinde yalancı ve ikiyüzlü ilan edildim, arkadaşlarımı kaybettim, sevdiğim insanı kaybettim. İnsanların ne kadar yanlış yaptığının veya ne kadar sorunlu olduğunun bir önemi yok, ne kadar günahkâr olduklarını da önemsemiyorum. Benim gibi bir insanın bunu yapmış olması önemli olan. Bir anda bambaşka bir insan olmak…
Ben her zaman iyi birisiydim o yüzden şuan o kadar vicdan azabı çekiyorum ki ne uyku ne yemek nede fani hayat yok gözümde. Allah affetsin diyemiyorum, çünkü ikiyüzlülüğün affı olmaz diyorum. Acı, hüzün sürekli içimde. Hiç olmadığım biri gibi hareket ettiğim bu son ayların günahını yanarak ödesem ama silinse geçmişim diye çok söylendim ama öyle olmuyor. Nasıl olur diye sormak istiyorum. Bir el verin, bir söz verin, nasıl yapayım, ne yapayım, siz söyleyin.

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Selamun aleyküm kardeşim, Bu yazdıklarınızın içinde kendi cahilliğimi de gördüm... Öncelikle hepimiz olgun bir insan olmadan önce bu yollardan geçtik! bunu bi kabul edelim...

Yapman gereken şey, dersini alıp; aynı yanlışa, seni kötü hissettiren ruhuna ızdırap veren, bu kötü davranışları, günahları bırakmandır...İnsanoğluyuz hepimizin öfke patlamaları, isyan bayraklarını çektiğimiz anlar ne YAZIKKİ oluyor!
Allah'ın insanoğluna lütfettiği en önemli nimetlerden biridir düşünmek!
Bir şeyi konuşmadan, yapmadan önce İKİ DEFA DÜŞÜN! ve ondan sonra yapmayı dene...
Bu zamana kadar yaşadıklarımdan hata ettiysem sırf düşünmeden anlık tepki verdiğim için hata etmişimdir...
Unutma kardeşim bu dünyada ektiklerimizi, öteki dünyada biçeceğiz...Eden kendine eder...ister iyi, isterse kötü....

Bugüne kadar kırdıklarınla helalleş, iyi düşün o insanlarla ilgili, ve kendin, psikolojin, en önemlisi ahiretin için yap bunu...
Çok mu bunaldın? daraldın, sinir küpüsün, çaresizsin öyle mi?? Ne yapacaksın biliyor musun? önce güzelce bir abdest al,iki rekat namaz kıl, bu şükür namazı olsun, güzel bir tövbe et, sonra da aç ellerini ALEMLERİN RABBİNE ve dilediğin gibi et duanı...

Ha unutmadan şu zikiri dilinden asla düşürme!!
LA HAVLE VELA KUVVETE İLLA BİLLAHİL ALİYYİL AZİM...
Allah'a emanet olasın...

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm kardeşim ;pişmanlık aslında bir başlangıçtır biliyormusun? Sende yaptıklarından pişman olarak şimdiye kadar yaşadığın yanlışlarının yerini doğrularla güzellerle doldurmak için kapıyı açmış oldun artık iş düzelttiğin niyetinle ,doğruyu amel ederek önce içini sonra dışını temizleyip dünya ahiretini feraha kavuşturmana kaldı.Bunu yaparken şu şekilde duadan uzak ol şeytanın ;günahlarından bunalan insanlara vesvese vererek şöyle dua ettirip dünya ahiretlerini ateşe attıklarını duydum gördüm sen yapma inşallah,dua şöyle ;ben bu dünyada çok kötülük ettim herkese, içim acıyor derdimi bilensin Allahım beni ateş temizler ancak ,yada cezamı ahirette ver yada ben hiç iyi birşeyi haketmiyorum belamı ver gibi ibareler ile sakın dua etme....
Ahiret buradan algıladığımız kadar kolay bir yer değil hele ki cehennem hiç değil ,sakın ola ahirete kalsın cezam deme hatta bu dünyan içinde ahiretin içinde bolca tövbe et ,af dile Rabbül aleminin merhameti azabını geçmiştir,bunu ben değil kendisi söylüyor ayeti kerimede ,ama şeytan seni bu ayete güvenerek yeniden o günahlarada döndürmesin (zaten sen pişmansın değil mi dönmessin kurtulmak affedilmek istiyorsun)tesbihatlarla Allah cc sığın ,namaz müminin miracıdır secde insanın Allah cc en yakın olduğu yerdir ,günahların dökülmesi için ameli farz kılınan en güzel ibadettir kula verilen,pişmanlıkla dökülen göz yaşı da Rabbimin en sevdiği şeyler arasında ki Hz Mevlana bu göz yaşlarının şehitlerin kanlarıyla aynı tutulduğunu haber veriyor eserlerinde şimdi bu kadar detaydan sonra sana kısaca tavsiyem önce arkadaşlarından nefsine çok ağırda gelse gidip helallik iste ve pişmanlığını ilet çünkü bu olanlar kul hakkına giriyor kardeşim ve Allah cc kul hakkıyla gelmeyin diyor şeytan seni burada oyalayacaktır dinleme kararlı ol ve git helallik al sonra abdestini alıp seccadeni serip Allah rızası için kılacağın nafile namazın (ve sonra devam edeceğin farz namazlarının ardından)ile bu yaptıklarının tövbesini Allah cc yapacaksın ve her aklına geldikce daha sonralarıda hatta her gün günahı olanın olmayanın yapması gereken efendimiz sav tavsiyesi tövbe estagfirullah zikrini çekeceksin ,bunları yaparken aklına affedilirmiyim acaba diye sorular gelecektir buda şeytan vesvesesidir dinleme La ilahe illallah zikri ile Allah cc sığın o bu zikri yapana yaklaşıp vesvese veremez.Amacı seni Allah'ın affına karşı karamsarlığa düşürüp vazgeçirmektir sonra yine vesvesesine devam eder ve karamsarlıkla dünya ahiretini mahvetmek kendine yoldaş etmek için yol arar. Evet kardeşim uzunca bir kardeşlik paylaşımı oldu , inşallah yardımcı olabilmişim dir ve yolunda bulunma niyetini amele de dökersin ,Rabbül alemin senin nezdinde bütün pişman müslümanların tövbelerini kabul etsin ve affı magfiretine erdirsin inşallah bizleride dualarında unutma kardeşim selametle yerlerin ve tüm yarattıklarının yegane sahibine emanetsin hayırlı geceler.

tozduman

Moderatör
Moderatör
Lütfen insanlara eziyet edip edip özellikle "ekmeği için ter döken insanlara" zulüm etmesin kimse !!
Buraya çok şey yazdım sildim.. Allahtan korktugum ve sitede benden büyükler var diye .
Ama burası günah çıkarma yeri değil!
Zina yaparsın pişman olursun kendine zarar verirsin.
Alkol alırsın pişman olursun kendine zarar verirsin.
Ama Allahın kuluna zulüm etmek !!!
Onun ekmeği ile oynamak lütfen ya
Rica ediyorum Allah size bize yaşantılarınızi yaşatsin diyorum başka birşey demiyorum.
Öyle kuru kuruya pismanlik olmaz.
Sen hele bir ağla tuvaletlerde.
Pskolojik baskiyla yasa bir.
Iyice bir kavra bakalım..

Üst Alt