Hz. Muhammed s.a.v sıfatları arasında günahtan mahsum olma ismet sıfatı vardır. Yani o ilahi bir koruma altındadır. Fakat hz. Muhammed dışında da hiç günah işlemeyen Mahmud efendi hz. gibi başka insanlarda var.
Yaşını merak ediyorum..
Bu satırları bu kadar rahat yazabilmene gerçekten de şaşmamak elde değil. Bahsini ettiğin Mahmud efendinin sevap günah defterini sen mi tuttun.? Hem de çok rahat şahitliğini yaparcasına ifade kullanıyorsun ki, ''
hiç günah işlememiş'' diyerek.!
Kimdi bu şahıs Peygamber mi.? Dersen ki Evliya, Evliya 'lar, Peygamberler efendilerimiz gibi günahtan masum değillerdir. Günah işleyemeye müsait yaratılmışlardır. Peki öyle ise sen, nasıl bu kadar rahat bir şekilde günahsız olduğunu iddia ediyorsun.?
Tabi evliya ve evliya benzeri insanlar var bunun dışında.
Evliya ve benzeri.!
Tanıyormusun ki Evliya kimdir, kime denir.? Evliya 'lık, Hz. Allah 'ın vermiş olduğu bir vazifedir. Çarşı, pazardan alınan diploma ile Evliya olamazsın. Ne demekse, Evliya ve benzeri insanlar.!
Bu konularda hiç bir bilgi sahibi olmamana rağmen, sırf paylaşım yapma hırsı yüzünden insanları oyalıyorsun.
Hz. Muhammed ile aynı olmak tabi mümküm değil. Fakat ona benzer şekilde kötülüklerden korunmak mümkün. Hz. Muhammed gibi nefse hakim olmak derken,kötülüklerden korunmayı kasıt ettim. Azda olsa hz. Muhammed'e benzer olmak mümküm olur bana göre.
Peygamber Efendilerimizin Sıfatları
Sıddık: Doğru olmalarıdır.
Emanet: Emniyetli, güvenilir olmalarıdır.
Tebliğ: Allah’tan aldıkları emirleri kullara duyurmalarıdır.
Fetânet: İnsanların
en zekisi olmalarıdır.
İsmet: Kusursuz, günahsız olmalarıdır. Hazret-i Allah elçilerini özel yaratmıştır.
Bu sıfatları ne zannediyorsun.? Hem aynı olmak mümkün değil, hem de az da olsa ona benzeyebilmek.? Bir de
sana göre.! Konuya vakıf değilsin amma, yazmaktan, paylaşım yapmaktan geri durmuyorsun.
İnsanlara yanlış bilgi aktarıyorsun ve bunun vebalinden bi habersin. Çünkü, Peygamberler efendilerimizin yaratılışları ve sıfatlarını bilen bir kimse, ona
benzer olmanın mümkün olması diye bir ifade kullanamaz.!
Bizde onun iyi yönlerini örnek alabiliriz. Aynı olamasakta en azından biraz ona benzeyip büyük kötülük yapmaya gayret edebiliriz.
Paylaşımların en son cümlesine bakıp, konunun bütünü hakkında fikir beyan ediyorsun. İnsan bildiğinin alimi, bilmediğinin cahilidir. İfadeye bak;
-
Aynı olamasakta en azından biraz ona benzeyip büyük kötülük yapmaya gayret edebiliriz. .!
''İşler ehline verilmez ise, kıyameti bekleyiniz'' hadisi şerifine uygun olduğunu ifade etmek isterim.
Aynı oluruz diyemem,fakat onun gibi olmaya biraz gayret gösterebiliriz.
Şu yakıştırmalara bir bakın;
-
Aynı oluruz diyemem fakat
onun gibi olmaya gayret göstermek,
-Hz. Muhammed ile
aynı olmak tabi mümküm değil.
-Fakat
ona benzer şekilde kötülüklerden korunmak mümkün.
-
Azda olsa hz. Muhammed'e benzer olmak mümküm olur bana göre
Bildiğin konulardan bahset kardeşim, bildiğin konulardan. Hiç alakan olmayan mevzulara giriyorsun ve eline yüzüne bulaştırıyorsun. Yazmış olduğun ifadeleri bir kez gözden geçir ve ne yazdığını kontrol et.
Yazmayım diyorum ama ortaya attığın yalan, yanlış ifadelerini düzeltmek ve uyarmak maksatlı yazmadan da duramıyorum. Yarım hoca dinden, yarım doktor candan edermiş. Sende her ikisi de yok ama, var gibi davranıyorsun..