Hz. Muhammed gibi ömrünce nefse hakim olanlar

Kayıtlıüye

Aktif Kardeşimiz
Üyemiz
Hz. Muhammed gibi bir ömür boyu nefse hakim olan kuşkusuz cennet bahçelerine girer. Zalimin saltanatı ise ancak ölünceye kadar olur. Allah yalnızca vaadinden dönmeyecek olandır ve ulular ulusudur. Dua"Yüce rabbimiz bizlerede hz.Muhammed gibi sabırlar ihsan eylesin ve Muhammed yolunda eylesin.Hz. Muhammed ve ümmetine hayırlı dünya ve ahiret saadeti versin.Amin ecmain."

omer_ömer

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Öyle ifadeler kullanıyorsun ki, sadece paylaşım yapmış olmak için..

Öncelikle Hz. Muhammed ifadesi uygun değil. Hz. Muhammed Mustafa s.t.a.v efendimiz, senin arkadaşın, yahut sıradan bir şahsiyet değil. Onun gibi nefse hakim olma hesabını bırak, imanın ve inancın buna denk gelmez.

O ki, Hz. Allah tarafınan korunmuş, nefsin ağırlığı üzerinden alınmış, günah işlememek üzere yaratılmış ve insanlığa üstün kılınmıştır. Onun gibi nefse hakim olunabileceğini mi zannediyorsun.?

Aşağıdaki ayetlerin sana bir şeyler ifade edeceğini düşünüyorum.

Müşrikler, sana vahyettiğimizden başka bir şeyi, yalan yere bize isnat etmen için seni, neredeyse sana vahyettiğimizden saptıracaklar ve ancak o taktirdedir ki seni candan dost kabul edecekler.
(İsra suresi 73)

Eğer seni sebatkar kılmasaydık, gerçekten neredeyse onlara birazcık meyledecektin..
(İsra suresi 74)

Hal böyle .! Onu, Hz. Resulullah 'ı önder edinip, tebliğine uymaya çalışmak, kul için olması gereken.

Ancak, ona benzemeye çalışmak, onu taklit etmek, kulun kendisi ile arasına perde koyması demektir.

Anlayabildin mi.?

Kayıtlıüye

Aktif Kardeşimiz
Üyemiz
Hz. Muhammed s.a.v sıfatları arasında günahtan mahsum olma ismet sıfatı vardır. Yani o ilahi bir koruma altındadır. Fakat hz. Muhammed dışında da hiç günah işlemeyen Mahmud efendi hz. gibi başka insanlarda var. Tabi evliya ve evliya benzeri insanlar var bunun dışında. Hz. Muhammed ile aynı olmak tabi mümküm değil. Fakat ona benzer şekilde kötülüklerden korunmak mümkün. Hz. Muhammed gibi nefse hakim olmak derken,kötülüklerden korunmayı kasıt ettim. Azda olsa hz. Muhammed'e benzer olmak mümküm olur bana göre. Bizde onun iyi yönlerini örnek alabiliriz. Aynı olamasakta en azından biraz ona benzeyip büyük kötülük yapmaya gayret edebiliriz. Aynı oluruz diyemem,fakat onun gibi olmaya biraz gayret gösterebiliriz.

omer_ömer

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Hz. Muhammed s.a.v sıfatları arasında günahtan mahsum olma ismet sıfatı vardır. Yani o ilahi bir koruma altındadır. Fakat hz. Muhammed dışında da hiç günah işlemeyen Mahmud efendi hz. gibi başka insanlarda var.
Yaşını merak ediyorum..

Bu satırları bu kadar rahat yazabilmene gerçekten de şaşmamak elde değil. Bahsini ettiğin Mahmud efendinin sevap günah defterini sen mi tuttun.? Hem de çok rahat şahitliğini yaparcasına ifade kullanıyorsun ki, ''hiç günah işlememiş'' diyerek.!

Kimdi bu şahıs Peygamber mi.? Dersen ki Evliya, Evliya 'lar, Peygamberler efendilerimiz gibi günahtan masum değillerdir. Günah işleyemeye müsait yaratılmışlardır. Peki öyle ise sen, nasıl bu kadar rahat bir şekilde günahsız olduğunu iddia ediyorsun.?
Tabi evliya ve evliya benzeri insanlar var bunun dışında.
Evliya ve benzeri.!
Tanıyormusun ki Evliya kimdir, kime denir.? Evliya 'lık, Hz. Allah 'ın vermiş olduğu bir vazifedir. Çarşı, pazardan alınan diploma ile Evliya olamazsın. Ne demekse, Evliya ve benzeri insanlar.!
Bu konularda hiç bir bilgi sahibi olmamana rağmen, sırf paylaşım yapma hırsı yüzünden insanları oyalıyorsun.
Hz. Muhammed ile aynı olmak tabi mümküm değil. Fakat ona benzer şekilde kötülüklerden korunmak mümkün. Hz. Muhammed gibi nefse hakim olmak derken,kötülüklerden korunmayı kasıt ettim. Azda olsa hz. Muhammed'e benzer olmak mümküm olur bana göre.

Peygamber Efendilerimizin Sıfatları​

Sıddık: Doğru olmalarıdır.
Emanet: Emniyetli, güvenilir olmalarıdır.
Tebliğ: Allah’tan aldıkları emirleri kullara duyurmalarıdır.
Fetânet: İnsanların en zekisi olmalarıdır.
İsmet: Kusursuz, günahsız olmalarıdır. Hazret-i Allah elçilerini özel yaratmıştır.

Bu sıfatları ne zannediyorsun.? Hem aynı olmak mümkün değil, hem de az da olsa ona benzeyebilmek.? Bir de sana göre.! Konuya vakıf değilsin amma, yazmaktan, paylaşım yapmaktan geri durmuyorsun.

İnsanlara yanlış bilgi aktarıyorsun ve bunun vebalinden bi habersin. Çünkü, Peygamberler efendilerimizin yaratılışları ve sıfatlarını bilen bir kimse, ona benzer olmanın mümkün olması diye bir ifade kullanamaz.!
Bizde onun iyi yönlerini örnek alabiliriz. Aynı olamasakta en azından biraz ona benzeyip büyük kötülük yapmaya gayret edebiliriz.
Paylaşımların en son cümlesine bakıp, konunun bütünü hakkında fikir beyan ediyorsun. İnsan bildiğinin alimi, bilmediğinin cahilidir. İfadeye bak;
-Aynı olamasakta en azından biraz ona benzeyip büyük kötülük yapmaya gayret edebiliriz. .!

''İşler ehline verilmez ise, kıyameti bekleyiniz'' hadisi şerifine uygun olduğunu ifade etmek isterim.
Aynı oluruz diyemem,fakat onun gibi olmaya biraz gayret gösterebiliriz.
Şu yakıştırmalara bir bakın;

-Aynı oluruz diyemem fakat onun gibi olmaya gayret göstermek,
-Hz. Muhammed ile aynı olmak tabi mümküm değil.
-Fakat ona benzer şekilde kötülüklerden korunmak mümkün.
-Azda olsa hz. Muhammed'e benzer olmak mümküm olur bana göre

Bildiğin konulardan bahset kardeşim, bildiğin konulardan. Hiç alakan olmayan mevzulara giriyorsun ve eline yüzüne bulaştırıyorsun. Yazmış olduğun ifadeleri bir kez gözden geçir ve ne yazdığını kontrol et.

Yazmayım diyorum ama ortaya attığın yalan, yanlış ifadelerini düzeltmek ve uyarmak maksatlı yazmadan da duramıyorum. Yarım hoca dinden, yarım doktor candan edermiş. Sende her ikisi de yok ama, var gibi davranıyorsun..

Kayıtlıüye

Aktif Kardeşimiz
Üyemiz
Benim bu konuyu yazmamdaki amaç,insanların nefse daha iyi hakim olabilmelerine,Hz.Muhammed s.a.v.'i örnek alarak mümkün olabileceğine inanmam. En azından kul haklarına sebepsiz yere girmemeleri,sebepsiz yere yani hiç bir gerek yokken günah işlememeleri amacım. Tabi buda günahtan uzak yaşayan insanları tanımak ve örnek almak ile mümkün. Tabi altını çiziyorum, tabi normal insanlarda ilahi koruma yoktur. Iman gücüde zayıf olan hatta zerre kadar imanı olanlar var. Neticece evliyaullah ve peygamber kadar güçlü imanımız yoktur. Yükümlü olmamız gerektiği kadar yükümlü ve mükellef oluruz. Peygamber s.a.v. insanlara güzel ahlakı tamamlamak için gönderilmiştir. Bizde onun ümmetiyiz neticede. Hiç günah işlemeden çok az insan yaşar,yaşayabilende zaten alim veya evliya yada şeyh oluyor zaten. Tabi amacım sizi peygamber gibi yapmak değil ama sebepsiz yere girilen kul haklarını önlemek,sebepsiz işlenen uygunsuz işleri önlemek,sebepsiz günahları azaltmak amacım. Yani zevk için günah işleyenleri uyarmak gibi bir amacım olmuş olabilir,sebepsiz yere günah işleyenleri uyarmak amacım olabilir bu konuyu açarak. Senin dediğin şu şey doğru olabilir,resûlullah'ın aynısı olarak,kendin ile araya perde koymak tabi doğru olmaz. O konuda haklısın.

Ben resûlullah gibi nefse hakim olan insan derken ve bunların cennete gireceğini söylerken,sebepsiz kul hakkına girmeyen ve sebepsiz yere zevk için günah işlemeyen insanlar olduğunu kasıt ettim.

Üst Alt