İçimde bir sıkıntı var

• Konuyu başlatan DEPRESYON
  • Başlangıç tarihi
D

DEPRESYON

Kayıtsız
Misafir
Selamün aleyküm, arkadaşlar benim içimde bir sıkıntı var çok yalnız ve amaçsız hissediyorum. Aşmaya çalışıyorum dua ile, namaz ile olmuyor, ağlamak geliyor içimden, konuşacak birilerini arıyorum hep. Bazen aklıma kötü kötü şeyler geliyor, korkuyorum kendime kötü şeyler yapmaktan ama sağlıklı düşünemiyorum ki. Gece sabahlara kadar kötü rüyalar gerçek gibi, sinirli sinirli uyanıyorm ne olur bana birşeyler söyleyin. :(

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Sizlere yardımcı olacak uzmanımız var bu sitede. İnşallah yardımcı olurlar.
Sabır ve metanetle kulluk görevlerinizi ikame edin, dünya hayatı nihayetinde fani, bu hayat içersinde "mükemmellik" bir anlamda imkansız gibidir, onun için kendinizi üzmeyiniz, bitecek olan şu hayatın değersiz olduğunu düşünün ve kendinizi sabırla iyi ve güzel işlere hasrediniz.
Bugün varız yarın yok olanlardanız.
Değmez!!!
Allah yardımcınız olsun.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve aleykümselam, arkadaşim, içimde bir sıkıntı var...
yerli yersiz insana hasıl olan ruh halini öz bir şekilde belirten karamsarlık cümlesi...
Bazen günler geçer böyle, kötü ya da kişinin kötü adledebileceği bir olay olmadan geçmeyen, bazen de kötü olayların meydana gelebileceğine inanılan durum. sonuç ne olursa olsun sebebini bulamadığı zaman insanı sinirlendiren, memnuniyetsizleştiren keyif aldığı herşeyden eski tadı alamamasına neden olan ruh halidir. çoğunlukla da sebepsizdir ,ama bazen de içini bunaltan bir vesvesenin yada vicdanin sesidir sıkıntı....

Bende de İçimde bazen bir Sıkıntı oluyor;
Kalbime,aklıma,vicdanima yaptıklarım ve yapmadıklarım… Kırıp döktüklerim, paramparça ettiklerim,hatalarim ve günahlarım geliyor hemen,Rabbimin ,huzuruna gidip Şûphesizki onların sığınağı varip duracağı ümidi yardım bulacağım rabbim ile dertleşiyor aff ,Tövbe İstiğfar, Bağışlanma ,Mağfiret diliyorum...

Bazen de ;hassas ,gayesiz,maneviyatsız bünyelerin ara mevsimlerin gelişiyle beraber maruz kaldıkları ruhsal ve hormonal dalgalanmaların getirdiği sıkıntıyı ifade etme biçimi de olabilir.
bünyeden bünyeye ,ruh halinden maneviyat ve inança göre değişen bir kaç günden bir iki haftaya kadar sürer. sakin olup doğallığını kabullenince ve maddi, manevi ihtiyaclarini giderince iz bırakmadan yerini eski neşeye bırakır.

Sıkıntılı dönemlerde okuyabileceğimiz dualar, zikirler ve Peygamber Efendimiz’in (sav) hayatından bazı örnekler yer alıyor bu yazıda.

Sebeplere yapışmalıdır. Hadis-i Şeriflerde buyuruluyor ki:

* İstiğfara devam eden, her sıkıntıdan kurtulur, ummadığı yerden rızıklanır.
* Lâ ilâhe illallah demek 99 belâyı defeder, en aşağısı sıkıntıdır. [O. Asakir]
* La havle ve la kuvvete illa billah okumak, 99 derde devadır. Bunların en hafifi sıkıntıdır.

serin

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Bazen hepimize sıkıntı doğar içimize. herşeyin bir sebebi ve zamanı var.

tozduman

Moderatör
Moderatör
Selâmün Aleyküm kardeşim.
Bende depresyondaydim ama şimdi mutluyum huzurluyum hamd olsun.
Gönül sızım ablam sana reçete yi yazmış.
Şimdi hayatını düşün hataların varsa onları bir kenara koy.
Hayatımızda yaptigimiz hatalar birikiyor ve sonra bizi depresyona sürüklüyor ben bunu bizzat taze yaşadım.
La havle vela kuvvete illa billahil Aliyyul Aziym bu zikri çek o kadar iyi geliyor ki .Allah a şükürler olsun beni topladı Bu zikir.
Aklına olumsuz birşey geldiğinde hemen zikir çek .
Hayatına hatalarına düşüncelerine zikir sür ve sabırla bekle inanki bişeyler duzeliyor.
Namazla olmuyor deme bak bu düşüncede işte vesvese seni buhran a sürüklemeye çalışıyor.
Namaz kilmasan kimbilir be halde olacaktın.
Aklına her olumsuzluk geldiğinde la havle zikrini çek .

Allah yardimcin olsun kardeşim. Allah sana Ahirette ve dünyada iyi hal nasip etsin.
Selam ve Dua ile

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Bir hocaya da gidebilirsiniz. Yani işinin ehli olan, imanında, amelinde samimi olan bir hocaefendiye gidin, o sizlere yardımcı olacaktır.

Üst Alt