İçimdeki sıkıntıyı gidermek için ne yapmalıyım?

burcu

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
İçimdeki sıkıntıyı gidermek için ne yapmalıyım? Birde beni kimse anlamıyor ne bir arkadaşım var ne de bir erkek arkadaşım, kendi sıkıntımı bile kendim araştırıyorum bu da benim çok zoruma gidiyor. Herkesin anlayanı var bir benim yok. Çok çabuk sinirleniyorum 2 defa kardeşlerime bıçak attım nerdeyse tam kalbine geliyordu, birininde tam gözüne geliyordu, sinirlenince ne yaptığımı bilmiyorum. Çok umutsuzum herşeyden, ileriyi düşünemiyorum, eskiden sigara içmezdim şimdi sigaraya başladım içimden herşey içesim geliyor hap, sigara, alkol, hatta esrar bile herşey yani, çok zor durumdayım sanki hayatımın sonu gelmiş gibi, sanki zaman durmuş gibi ne yapmalıyım aklıma hep kötü şeyler kuruyorum mesela öldürme hayali, işkence gibi intar hayali gibi, kendimi hiç iyi hissetmiyorum herkes bana sen normal değilsin, doktorluksun diyolar ama ben deli olmadığımı düşünüyorum ve sürekli yatıyorum uyumasam bile yatıyorum, sonra uyumak zorunda kalıyorum hep kendimi bi köşede gizliyorum insanlardan kaçıyorum herkes üstüme gelince sıkılıyorum sizce ne yapmalıyım?

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Selamun aleyküm Burcu kardeşim,

Bu anlattıklarına göre psikolojin bozuk senin.. Bu durum ne zamandan beridir böyle? çocukluğundan beridir böyle sinirli misin? yoksa başından bir travma filan mı geçti? bunları bilmiyorum ama normal şartlarda bir insanın yapmıyacağı şeyleri yapıyorsun...Seni suçlamıyorum, yanlış anlama anlattıklarına göre yorum yapıyorum...
En mantıklısı ilk yapman gereken, bir psikiyatri uzmanına gitmek kardeşim, ondan sonra da Allah'ın ipine sarılmak...

Her gün, La Havle Vela Kuvvete İlla Billahil Aliyyil Azim....
zikrini dilinden düşürme, bu zikir çok tesirlidir, her zaman gönlüne ferahlık ve huzur verir...

Hayatta en önemli şey; insanın kendinin farkında olması, kendisiyle yüzleşmesidir..
Etrafındaki insanlara kulağını tıkama! mutlaka bir bildikleri vardır, belki senin göremediklerini görüyorlardır, senin eksiklerini, yanlışlarını tamamlamaya çalışıyorlardır...
"Bir şeyler içmek geliyor içimden" demişsin ya! bu vesvesedir, şeytan sinirli, gergin ve kendini yalnız hissedenleri kolayca kendi tuzağına düşürür....
Seni de bu tür şeylerle oyalayıp, içki vb. şeyler içirmek için vesvese veriyor ki, durumun daha da vahim olsun...

Kuranı Kerim de bize Rabbimiz; "Şeytan, sizin apaçık düşmanınızdır" buyuruyor, onda hile, tuzak bitmez! bir Müslüman olarak uyanık olacaksın!
Şeytan, Adem peygamberimize, kibri ve hasetliği yüzünden secde etmediği günden beri Allah'a bir söz verdi; "ben de senin kullarını sapıtıp, yoldan çıkaracağım" dedi.. o sözünü tutuyor bak, her hileye başvuruyor, senin kötü bir insan olman için uğraşıyor çünkü, sen iyi bir insan olsan o zaman hasetliğinden çatlayacak...Seni doğru yoldan saptırmaya çalışıyor kardeşim, dikkat et oyuna gelme!

Güzel kardeşim, bu hayat kendi elinde dilersen gülistana çevirirsin hayatını, dilersen hırçın, kavgacı, agresif olur cehenneme çevirirsin hem kendi hayatını, hem ailenin hayatını, bu kadar kısa bir ömür için, kendini ve sevdiklerini bu kadar yıpratmaya değer mi? seçim senin........

Allah yar ve yardımcın olsun...

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm sevgili Burcu kardeşim aramıza hoşgeldin;yazının her satırı sana sayfalarca nasihat edecek konular ama bir cümlen var ki konunun kilit ve başlangıç cümlesi... ''herkes bana sen normal değilsin, doktorluksun diyorlar ama ben deli olmadığımı düşünüyorum ''
Sıkıntılarından kurtulma yolundaki il adımını atmana şeytan bu cümleleri ile sana vesvese vermiş ve seni yanlış davranmaya itmiş.Etrafındakiler doğruyu yanlış ifade etmişler halin doktora gidip yardım almanı gösteriyor ama bu senin deli olduğunu göstermez burada yanlış düşünüyorsun daha doğrusu doktora gidersen kendini anlayacaksın buda şeytanın işine gelmiyor ve sana doktora gitmemen için ''sen deli değilsin'' gibi bir cümle ile durumunu çarpıtıp kafanı bulandırıyor,aklına bu düşünce gelince'' ben deli değilim her sağlıklı insanın ruhsal sıkıntıları olur bende bunu kendim anlayamıyorum bir uzmandan yardım alarak anlamaya çalışacağım ''diye şeytanın vesvesesine karşılığın olsun.Sen madem huzursuzluk duyuyorsun,canın acıyor sebebini bulamıyorsun etrafına ailene zarara kadar gidiyor bu durum, doktor yardımı almak kadar normal ve doğal bir şey olamaz asıl düşmanının yani şeytanın senin sağlığın önüne böyle vesvese ile engel koymasına müsaade etme kardeşim,en kısa zamanda bir randevu al ve git kısa zaman sonra rahatladığını hissedeceksin,sebeplerini anlayıp düzeltince yada o sebeplerden uzaklaşınca sanki önündeki kendini görmeye engel olan perde kalkmış gibi hissedeceksin inşallah...Tabi sade doktor ile de bitmiyor kardeşim, bu hallerden kurtulmak için aynı zamanda asıl şifanın kaynağı Allah cc yardım istemek olacak oda namaz, dua,yine Allah cc sürekli anarak,Kur'an okuyarak olacak. Kur'an okumanı tavsiye edeceğim Arapça bilmiyor olabilirsin üzülme Türkçe meallerden al, okumaya başla, başlarda şeytan hep'' boş ver alma ,ne olacak okuyacaksın da ''gibi vesveseler ile seni Kur'an dan uzak tutmaya çalışacak çünkü senin bilmediğini şeytan biliyor,Kur'an senin halini anlatan yine sana ruhuna reçete olacak ayetler ile dolu okursan şeytanın vesvesesine değil, Allah cc yöneleceğin ve Allah cc sana hayatta karşılaşacağın hallerin karşısında nasıl davranacağını nasıl en doğru ve güzel yoldan gidileceğini anlattığını bildiği için uzak tutmaya çalışacak dinleme onu al bir meal ve Kur'an oku eğer imkanın olursa Arapça okumasını öğrenmeye çalış ve öylede oku inşallah kalbin ve halin , yönünü Allah cc yönlendirdiğin için çok iyi olacak ve şifan ve yardımın ise Allah cc tarafından inşallah gecikmeyecektir.Biz din kardeşlerinde duacın olacağız ,inşallah hayırlı haberlerinizi gelişmeleri de buradan bizlerle paylaşmanız dileği ile , bir nebze olsun yardımcı olabilmişimdir.Ben bir tek Rabbime giden yolları aradığım ve o yollarda şifa bulduğum için size de o yollarda gördüklerimi anlatmaya çalıştım siz de Allah cc kulu olarak onun sınırları içinde olduğunuzdan sizin içinde en güzel ve şifa olan Allah cc varlığı ve onu bilmektir.Merhameti azabını geçen Rabbim siz kulunu da bu merhamet ve şifasından esirgemeyecektir yeter ki siz yönünüzü ona çevirin .Selametle kalın kardeşim.

gokhan22

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamın aleyküm aramıza hoşgeldin...kardeşim...bu sıkıntı stres hemen hemen herkese oluyor kimi zaman insanlar depresifleşebiliyorlar anlık bile olsa sinirlenebiliyorlar önemli olan bu anlık siniri bile bir kaza ya sebebiyet vermeden en az zararla kapatmaktır. Sigara içmiyordum, başladım demişsin inan güzel kardeşim bir faydası olmaz sana bence ilerlemeden bırak sigarayı dua ya namaza kitaba sarıl ve ayrıca insanlardan korkma uzaklaşma sosyal ortamlara gir ama şuan ki arkadaş çevren ve davranışları falanda etkiliyor olabilir seni, arkadaş çevreni iyi seç iyi tanı kardeşim sana ve yakınlarına zarar veren arkadaşınla ilişkini kes dediğim gibi bazen insanlar sıkıntı yaşarlar herkes yaşıyor ama sen buna inat kuvvetli ol başını eğme git hastaneye doktora görün sıkıntını anlat sonra çık tek başına bir dolaş gez düşün ben bu yaşıma geldim Allah için ne yaptım,mahşer günü,ahiretim için ne yaptım bir düşün kardeşim her derdin her tasanın en büyük ilacı ALLAH c.c dür ve onun yolunda olmaktır.Kardeşim namaz kıl,Kuran-ı Kerim oku,dua oku, zikir çek inan çok faydalı gelecektir sana Allah acil şifalar vermesi dileğiyle her zaman dertleşmek ümidiyle sakın içine atma burada herkes dertleşebilir paylaşabilir.Allah yar ve yardımcın olsun kardeşim dualarım seninle...hayırlı akşamlar...

sofi1

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Ayetel kürsi,İnşirah ve bu duayı okumayıda eksik etme inşallah Hz.Musa’nın bir duası

390680_268662229865259_190929624305187_768293_25215616_n.jpg

Rabbişrahli sadri ve yessirli emri.

Vahlül uqdeten min lisani yefqahu qavli”

Ey rabbim.

Göğsümü aç, genişlet.

İşimi kolaylaştır.

Dilimde bulunan düğümü çöz de, anlasınlar beni”

(Taha: 25-28)

tozduman

Moderatör
Moderatör
Gönül neye aç ise ilaç o dur.
Benim şu anda ki zikrim.
SUBHANALLAH I VE BI HAMDIHI.
Dene kardeşim kalbin en çok hangi dua da huzurlu ise ilacın o dur.
Sabır ve namaz şükür bunlar olmazsa olmaz.
Tövbe Estağfurullah kardeşim :)
Senin nefsin bu kadar ağır ise kimbilir imanın nasıl güzel olur :)
Allah affetsin en dogrusunu Allah bilir.
Derviş ler meyhaneden çıkar bi kitapta okumuştum.
En doğrusunu Rabbimiz bilir.
Allah beni affetsin sizlerde affedin.
Allah sana Ahirette ve dünyada iyi hal nasip etsin kardeşim.
Allah seni hidayete erdirsin.
Hidayete erdirdikten sonra kalbini saptirmasin.
Selametle kardeşim

Üst Alt