İnsan Arıyorum

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Katılım
26 Temmuz 2011
Mesajlar
19,432
Tepkime puanı
185
Mevlana Hazretleri, dünyamızın ideal insandan mahrumiyetini mecazi bir hikaye ile şöyle anlatmaktadır:

"Bir gece vakti evimden çıktım. Kırlarda geziniyordum. Bir adamcağızın kırlarda fener ile dolaştığını gördüm.
"Bu gece karanlığında ne arıyorsun?" diye sordum. Adam:
"İnsan arıyorum" diye cevap verdi. Ona "Yazık" dedim. "Boşuna yoruluyorsun. Ben yurdumu terkettim, yine de onu bulamadım.ilginç::.
Git evine yat. Rahatına bak. Nafile arıyorsun. Onu çok zor bulacaksın" dedim.
Adamcağız acı acı baktı:
"Ben de biliyorum çok zor olduğunu. Lakin aramaktan bile zevk alıyorum. Bana dokunma!" dedi.

Bu, meftun olunan ideal insanın arayışı ve ona duyulan hasreti ifade etmektedir. Onun içindir ki, insanlık onu aramaktan vazgeçemez.
<!-- / message --><!-- BEGIN TEMPLATE: ad_showthread_firstpost_sig --><!-- END TEMPLATE: ad_showthread_firstpost_sig --><!-- sig -->
 

BEDİR MUHAMMED ALİ

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
18 Şubat 2012
Mesajlar
677
Tepkime puanı
3
Yaş
67
Insan arıyorum cümlesi aslında yaradılış hakikatımızdaki resmin küçük bir parçası .bu noktada düşüncelerimi ifade ederken. Adem eşittir. Insan. şimdi hz ademin yaratıldığı mekan cennettir. Allah ademi sağ ve sol eliyle çamurunu yoğurmak suretiyle ruhundan ruh üfleyerek yaratmıştır . Bu noktada cima yoktur. Allahın sağ ve sol elinin besmeleye olan tecellisinde rahman ve rahim esmaları vardır. Rahman ve rahim esmalarının besmeleye olan tecellisinde suret bulan insan vardır. Adem allahın yazdığı tek ümmül kitaptır . Insansa o kitabın içinde yazılı olan bir levhtir. Her levh kaderi ilahide kendi üzerine yazılı olan kaderi yaşar ve hakikatını okur. Burda mekan ve makamlar vardır. Bu hakikat ademin beden arzına nakş olunmuştur. Her levh yani insan ruhaniyetinde hakikatı olan makama davet olunup onu yaşar .islamiyetin yaşandığı bir devlette müslüman doğan bir insan . Eyer zalimlikler içinde ise . Ruhaniyetinde bağlı bulunduğu makamdan gelmektedir . Görüntüde müslüman olmakla beraber ruhaniyeti onun hakikatı olan zalimliği ve hangi Peygamberin ümmeti olduğunu gören görür.oda yaşar.
 

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Katılım
26 Temmuz 2011
Mesajlar
19,432
Tepkime puanı
185
Allah RAZI olsun Mubarek aynen su yalan dunyada omrumuz hep bir arayis yada aranmak ile geciyor..Amenna...
Görüntüde müslüman olmakla beraber ruhaniyeti onun hakikatı olan zalimliği ve hangi Peygamberin ümmeti olduğunu gören görür.oda yaşar.<!-- google_ad_section_end -->
 

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Katılım
26 Temmuz 2011
Mesajlar
19,432
Tepkime puanı
185
Ete kemiğe burundum, Yunus diye göründüm...
Herkesin içinde bir "yunus" gezer.Yola çıktığında onu bulursun.Ara bulacaksın..

Yunus Emre’nin Mevlana ile karşılaşmasından sonra Yunus Emre bir gün Mevlana Celalettin Rumi ile karşılaşınca ona bir soru sorar. Mevlana hazretleri Mesnevi adında insanı anlatan uzunca bir eser yazmışsın.okudun mu nasil buldun?
Okudum insanı çok uzun bir şekilde anlatmışsın. Hâlbuki çok kısa bir şekilde de anlatabilirdin der...
Ete kemiğe burundum, Yunus diye göründüm.
 
Üst Alt