insan

BEDİR MUHAMMED ALİ

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Yasin vel furkan . Ey kurana kardeş kılınan .sen cennette doğar . Cehennemde ölürsün . Sen asliyetine döndürüldüğünde . Yurdun olan cenetine döndürülürsün.

Bedir muhammed ali bin la

...Mahir...

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
yüreğine sağlık abim saygılar

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Allah RAZI olsun mubarek..
'sen cennette doğar . Cehennemde ölürsün..AYNEN INSAN NEFSINE UYDUGUNDA CEHENNEMDE OLDUGUNU HISSEDER!
Sen asliyetine döndürüldüğünde . Yurdun olan cenetine döndürülürsün.ASLINA, OZUNE DONDUGUNDE TEKRAR VAR EDILDIGI CENNETINE GERI DONDUGUNU BILIR!
ASLINDA BU KAINATTA HER SEY DEVRAN , DONER,DOLASIR VE ASLINA DONER!!

ben de insani Ayetler ile cozdugumu soylersem inanirmisiniz?

"Nefsini kötülüklerden arındıran kurtuluşa ermiştir,”
Şems -9

"Yûsuf dedi ki ) “(Ben) nefsimi temize çıkarmıyorum. Muhakkak ki nefis, dâimâ kötülüğü emredicidir.
Yûsuf-53

"Her nefis, ölümü tadacaktır. Bir deneme olarak sizi hayırla da şerle de imtihan ederiz. Ve siz, ancak bize döndürüleceksiniz."
Enbiya -35)

BEDİR MUHAMMED ALİ

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Allah razı olsun. Zaten kuran insanın yaradılış hakikatını anlatıyor . Bizlerin allaha olan muhabbetinde ve ilme olan susuzluğumuzun arkasında rahman ve rahim esmalarının hakikatının aynada yansıyan kevser ırmaklarının akışıdır. Mahir ve gönülsızım hak dostlarına teşekkür ederim allah razı olsun

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Allah razı olsun. Zaten kuran insanın yaradılış hakikatını anlatıyor . Bizlerin allaha olan muhabbetinde ve ilme olan susuzluğumuzun arkasında rahman ve rahim esmalarının hakikatının aynada yansıyan kevser ırmaklarının akışıdır. Mahir ve gönülsızım hak dostlarına teşekkür ederim allah razı olsun

aynen yazdiginiza katiliyorum..ama sizde bilirsiniz ki cok yillar once belki de sizin cocuklugunuzda ilk okullarda insanin maymundan turedigini okullarda anlatirlardi...
o zamanin insanlari da kuzu kuzu dinler hayretler icinde olsalarda aksisini soyliyemezlerdi..

sonra beni elle alin bati da meslegim insan ile ilgili olunca insani farkli sadece maddeden ibaret oldugunu soyleyip durdular ve bir gun ben dayanamayip 300 kisilik sinifta soz hakki istemistim..
cunku profesorun soylediklerini ruhum fitratim kabullenemiyordu...
Bütün kâinatta en üstün mertebeye çıkacak fıtratta yaratılan insanın yaratılış amacı nedir?
Eğer insan sadece maddesiyle düşünülürse netice-i hayatı ölümdür yani insanın yaratılışındaki amaç onun ölmesi ve yok olması olarak görülecektir;
hayvanlar gibi dogup, dogurup yaslanip ölecektik.. bunun icin mi yaradilmistik?
bu ise hayata sadece maddeci olarak bakanları dahi ürküten ve korkutan bir sonuç olacaktı...

Allaha olan muhabbetinde Ilme olan susuzluğumuz yaradılış fıtratımızda mevcud. Hakikata koşan kalplerimizi ilk önce yaratılış sebebimizi öğrenmeye davet haktır...
Ey insan seni huzurunda sema ve meleklerin ve beden arzında resul ve nebilerinin makam ve mekanlarını miraca davet eden Rabbine yüz çevirme.
73-sizlere şu mana aleminde hizmet eden meleklerinizi ve rızıklarınızı faydalı kıldık. Niçin şükretmek yerine rabbinizi gayrıda arıyarak şirk katıyorsunuz...
Artık nefislerin imana davet vaktidir söz hz kuranın...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
"Sizi biz yarattık. Tasdik etmeniz gerekmez mi? "
VÂKIA 57.

“Allah insanı en güzel fıtrat üzerine yaratmıştır.”
Tin Suresi Ayet: 4

''Biz insanı en güzel şekilde ve en güzel biçimde yarattık''
Talak suresi ayet 2 ve 3

BEDİR MUHAMMED ALİ

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
şimdi kendi hayatımın içinden bir kesit yazmak istiyorum. .düşüncelerimi ifade ederken samimiyet ve ihlasıma hz allah şahidimdir. Biz sürekli ilmi anlata bilmek için çaba içinde iken yazdıklarımızı anlayıp idrak eden bir hal kardeşimizi bizi hiç bir şekilde zairimizi görmediği halde ilmi idrak edişine . şahid olduğumuz gibi. Bize bir bir yüz yüze ilmi paylaştığımız yakınlarımızın bizi idrak edemediğinede şahid olduk.başlangıçta ilmi arayan o kalbi .araya giren ayrılıklarda ilmin bırakmadığını o kalbi takip ettiğinede şahid olduk. Bu ince bir perdedir. Kişi tecelli yahut ilim ile kalbinde farkında olmadan bir sözleşme imzalar . Tecelli ve ilim onu asla terk etmez bu ehadiyetin aslına dönüş yoludur . Sürekli onu takip eden tecellilerin arkasında hak vardır . Bu hakikat kemalatı ile ehadiyetinin karşı karşıya gelmesidir. Tıp kı beden arzında aklın ve nevsin muhabbeti gibi . Yahut kesret aleminde sıfatullah makamında adem ve havvanın karşı karşıya gelmesi gibi aeo

Firariyim

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Allah razı olsun mübarek abim bizlerin sizden öğreneceği çok şey var, yazacak ilmimiz yok okuyoruz biz söylediklerinizi,duaa..

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
İnsan, yaratılmışların en üstünüdür; eşref-i mahlûkâttır Akıl gibi büyük bir nimetle donatılmış ve şu varlık âleminde kelâm-ı ilâhiye muhâtap olmak gibi bir ayrıcalığa sahiptir insan…

Kendisine Yaratıcısı tarafından gönderilen bir mesaj demek olan Allah kelâmının ne demek olduğunu anlamaya çalışmak ise, elbette, bu üstün niteliklere sahip olan yaratığın, yani insanın görevi olmalıdır Şu halde, insan için, kelâm-ı ilâhiden murâd-ı ilâhinin ne olduğunu anlamaya çalışmamak gibi bir noksanlık düşünülemez Sözün özü şu ki; insan, kendisine Yaratıcısı tarafından bağışlanmış ve kendisini diğer varlıklardan ayırıcı niteliği olan yüksek akıl nimetini, yine O’nun mesajını anlamak gibi yüce bir gaye uğruna sarf etmelidir ve bu onun en başta gelen görevidir.

Üst Alt