İş, aile ve özel hayattaki sıkıntılar

Jan_

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun aleyküm, uzun bir süredir çok sıkıntı çekiyorum, gerek iş hayatımda gerekse de özel ve ailevi sıkıntılar. Dün çok kötü oldum tahammül edemedim artık. Yemek yedikten sonra mutfağı olduğu gibi bırakmıştım, misafirler çay kahve falan derken mutfak baya dağıldı. Dedim ki kendimi mutfağı toparlayıp günlük kaza namazlarını ve yatsıyı kılayım ama yapamadım. Mutfağa gittim ve müziği açtım iş yaparken zaten depresyondayım müzikte iyice kötüleştirdi beni ve ortalığı nasıl topladığımı anlayamadım, gözlerim doldu içim daraldı. :( Gittim saatlerce ağladım, namaz bile kılamadım, kişisel bakım dahi yapmadan yatağa girdim ve saat 3'e kadar ağlamışım, :( sonra yataktan çıkayım dedim ama başım öyle ağrıyordu ki çıkamadım yataktan, biraz kitap okuyup dikkatimi dağıtmaya çalıştım ama olmadı, namaz kılmak istedim ama ben gece yarısı çok korkuyorum yatağın dışına çıkmaktan :( o yüzden öyle kala kaldım. Sonra uykuya dalmışım üst üste rüyalar, kabuslar gördüm.

Çok üzülüyordum ne oluyor bana anlayamıyorum, çok zayıfladım kendimi güçsüz hissediyorum artık psikolağa gittim daha önce ama ilaçlı tedavi önerisinde bulundu ben ilaç kullanmak istemedim. Çok çok üzgünüm ne yapacağımı, beni nelerin beklediğini bilmiyorum. Kredi borçlarım var ve şuan da mesleğim ile ilgili iş yerimdekiler benimle uğraşıyor ne olacak bilmiyorum :( çok üzgünüm. Şuan da Başım çatlayacak gibi hissediyorum.

Burada yazdım sizi üzmek için yada zamanınızı çalmak için değil ama ne yapacağımı bilemiyorum. Dertleşmek istedim galiba! Lütfen dikkatinizi dağıttığım için hakkınızı helal edin.

YÖNETİM/UYARI: Rüyaları sadece ilgili bölüme yazıyoruz. Burası farklı bir bölüm. (Rüya ile ilgili bölüm yazıdan çıkarıldı!)

tozduman

Moderatör
Moderatör
Aleyküm selam kardeşim.
Gece isyanlardaydin gündüz de buradasin şimdide öğle namaz vakti haydi tövbe ye .
İnşirah süresi duha suresi bol bol ayetel kursi ve zikir .
Hayırla şifa bulursun inşallah. .

Ya sabır ya Selamet.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleyküm selam kardeşim. Sen kendini değiştirmedikçe dışındaki olayları değiştiremezsin.

Jan_

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Yok tozuduman ablacım isyan etmedim Allah'a şükürler olsun. Sadece çok üzgün olduğum için namazı kılmayı erteledim ama çok uzun sürdü kendine gelemedim ağlamaktan :(
Allah'a dualar ediyorum ve inanıyorum geçecek bütün bunlar ama o an çok kötü oldum ve içim daraldı, nefessiz hissettim kendimi :( :(

Jan_

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Gönül sızım ablacım kendimi değiştireyim değiştirmesine de sonuçta iş yerimde kadın olmam benim tercihim değildi ve psikoloji bozuk bir insanla muhatap olma isteği de benim tercihim değildi. İş yerinde torpili insanların var olmasını ve torpilsiz olmayı da tercih etmedim :(
Sorsanız benim hk. söylediklerini ve gösterdikleri muameleleri aklınız şaşar. Ben madem iyiyim neden benimle uğraşıyorsunuz ? Sırf o adam torpili olduğu için ve bende beni ezmesine müsaade etmediğim için şuan da iş hayatında zorluk çekiyorum ve hatta mesleğimi kaybetme riski yaşıyorum :(

tozduman

Moderatör
Moderatör
Sen islamiyete uygun davran kardeşim kazanan olursun inşallah.
Bu iş hayatında sorunlar hiç bitmiyor. Allaha helal para kazanmayı ve hayırlı bir iş yerinde çalışmak için dua ettim. Sonra kendi semtimde elektronik malzeme satan bir yerde ise başladım, bu kez mesleğimin dışına çıktım.

Asgari ücret ile sabah 9 akşam 9 hafta sonu tatil yok . Öğle yemeği tatili bile yok Kabul ettim. Yapacağım is de ürün satmak.
Hic 1000 tl maaş almama takılmadım. Ve hatta insanlara karşı olan içimde bir kibir varmış onu anladım.

Gelen müşteriler böyle mahalle kadını çok rahatsız oluyordum. Çalışma arkadaşlarım konuşmayı dahi bilmiyorlar. Beni semtimde kimse görmesin diye hep kapıdan uzak durdum. Utandim orada calismaya. Ödüm koptu tasarım piyasasından biri beni görecek rezil olacağım diye.

Gururuma yedirdim en sonunda cok utadım sonradan.. Kendimi daha çok ibadete verdim zamanla anladım ki tam istediğim gibi bir iş her an Allahi zikrediyorum tarifsiz bir huzur hiç yorulmuyorum.
Bütün gün esma husna çektim başıma 15 gün boyunca gelmeyen kalmadı. Abdestsiz dolasmadim. İnan kardeşim kolum Bacağım mor. Ama mutluydum. :)

Evde düştüm ayağım burkuldu halen ilaç kullaniyorum. Ayağımin üstüne zor basıyorum ve yamuk namaz kiliyorum. :)
Yetmedi üstüne birde is yerinde bir adamla tartıştım. İş o kadar büyüdü ki adam evime araştırmaya ve hatta beni semtin Tinercileri ile tehdit etti. Babam bile adamla konuştu.

Patronlar ve çalışma arkadaşlarım hepsi benden taraf olup adamı işten çıkardılar. Yine bitmedi adam sürekli etrafımda dolaşınca, babamın başını belaya sokmak istemedim, ugrasmak istemedim işten ayrildim. Daha doğrusu ileriyi düşünüp birazda adamı kurtardım. Bir kaç gündür ablamda kaliyorum. Bütün bunlar 15 gün içinde oldu.
Sonra bir düşündüm ne alaka ?
Neden yaşıyorum bütün bunları ?
Durup dururken neden başıma bela aldım oysa ki adami rencide edecek birsey yapmadım. Bir cevap bulamadim.

Bela musibet kötülük, sürekli her sektörde her iş yerinde varmış. Ve ben bu zamana kadar is hayatımda hiç gormedigim bir zorluk yaşadım. O işyerinde insanları aşağıladim yani kibirle baktim, düştüğümde evime geldiler geçmiş olsun dediler.
Müşterilere kibirle baktım, elinde zikirmatik olan her musteri yanıma gelip benimle ilgilendi hatta bitanesi bana sende Allah var ben onu hissediyorum dedi.

İş yerinde çalıştığım ilk 3 gün utanç diğer günler huzurdu. Vaktinde namaz kilip kendimi zikire verebiliyordum. Gerçekten mutluydum. Beni mutlu eden ibadetti. Kendi içimde olan kibiri kırdım.

Ama neden bir insan bana düşman oldu benden nefret etti ?
Enteresan çünkü hicbirsey yapmadım ve yapmadığım için karşı taraf benden daha da nefret etti.
O sebeple dik durmaya devam et! Sadece işine odaklan kardeşim duani zikirini ve namazını aksatma. Çünkü is hayatında hiç sorun bitmeyecek bu bitsin başka birşey başlayacak. Eksikliklerin her ne ise bul kendinde, sen boşver onları kendinle ilgilen inanki daha çok kolaylaşıyor o zaman herşey. .
Soğuk kanlı ve dirayetli olmaya çalış. Hakkında hayırlısı olsun.

Singapur

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun aleyküm, uzun bir süredir çok sıkıntı çekiyorum, gerek iş hayatımda gerekse de özel ve ailevi sıkıntılar. Dün çok kötü oldum tahammül edemedim artık. Yemek yedikten sonra mutfağı olduğu gibi bırakmıştım, misafirler çay kahve falan derken mutfak baya dağıldı. Dedim ki kendimi mutfağı toparlayıp günlük kaza namazlarını ve yatsıyı kılayım ama yapamadım. Mutfağa gittim ve müziği açtım iş yaparken zaten depresyondayım müzikte iyice kötüleştirdi beni ve ortalığı nasıl topladığımı anlayamadım, gözlerim doldu içim daraldı. :( Gittim saatlerce ağladım, namaz bile kılamadım, kişisel bakım dahi yapmadan yatağa girdim ve saat 3'e kadar ağlamışım, :( sonra yataktan çıkayım dedim ama başım öyle ağrıyordu ki çıkamadım yataktan, biraz kitap okuyup dikkatimi dağıtmaya çalıştım ama olmadı, namaz kılmak istedim ama ben gece yarısı çok korkuyorum yatağın dışına çıkmaktan :( o yüzden öyle kala kaldım. Sonra uykuya dalmışım üst üste rüyalar, kabuslar gördüm.

Çok üzülüyordum ne oluyor bana anlayamıyorum, çok zayıfladım kendimi güçsüz hissediyorum artık psikolağa gittim daha önce ama ilaçlı tedavi önerisinde bulundu ben ilaç kullanmak istemedim. Çok çok üzgünüm ne yapacağımı, beni nelerin beklediğini bilmiyorum. Kredi borçlarım var ve şuan da mesleğim ile ilgili iş yerimdekiler benimle uğraşıyor ne olacak bilmiyorum :( çok üzgünüm. Şuan da Başım çatlayacak gibi hissediyorum.

Burada yazdım sizi üzmek için yada zamanınızı çalmak için değil ama ne yapacağımı bilemiyorum. Dertleşmek istedim galiba! Lütfen dikkatinizi dağıttığım için hakkınızı helal edin.

YÖNETİM/UYARI: Rüyaları sadece ilgili bölüme yazıyoruz. Burası farklı bir bölüm. (Rüya ile ilgili bölüm yazıdan çıkarıldı!)
İlac kullanmak istemiyorsan bir pisikoloğa gitmeni öneririm. Piskolog bilinçli bir sekilde bilincaltina dokunarak senin uzen seyleri ortaya cikarabilir. Namazı aksatma, seytanin vesveselerine karşı nas, felak, fatiha, ayetel kursi bu dualari cok oku. Kesinlikle bir pisikologa gitmeni öneririm. Birde bir kagit al eline seni mutlu edenleri, mutsuz olmana yol açan nedenleri guzelce yaz kağıda. Stresini atacak hobiler edin. İnşallah tez zamanda feraha erersin.

tozduman

Moderatör
Moderatör
Sadece hassas.
Neden hassas insanlar pskiyatri ye gitmeli?
Bunun yerine dünya daki kötü niyetli insanlarin hal leri duzelse..
Ortada sorun kalmaz.
Kendisini kötü insanlara karşı savunmakta zorluk çekiyor .
Değerleri var çünkü ..
Bu da onun hayata olan dikkatini dağıtıyor . Üzülüyor hazmedemiyor. .
Depresyona giriyor.

Jan kardeşim herkesin is hayatında ya da aile sorunu var sen bakma bizim böyle konuştuğumuza , hepimizin çöktügü dönemler oluyor..
Sen sadece müslüman olarak kendi sorumluluk ların ile ilgilen sana yeter inşallah

Jan_

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Tozuduman ablacım neler yaşamışsın sen böyle, geçmiş olsun. Uzun süredir giremiyordum internette. singapur kardeşim ile yaptığınız değerli yorumlarınız için tşk ederim.
Singapur kardeşim dediğiniz gibi ilaçsız tedavi edecek bir psikolog tanırsam, uygun bi zaman da gideceğim. Hoşçakalın. Allah'a emanet olun inşallah.

Üst Alt