Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Genel islami paylaşımlar
İslam Dini 'nde bilmemiz gerekenler..!
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Rhodium" data-source="post: 111206" data-attributes="member: 15207"><p>Forumlarda konu ve başlık geleneği vardır. Bir başlıkta bir çok konu yazdığınız için karışıyor.</p><p></p><p>Ben burada İncil ve Tevrat konusuna değinmek istiyorum. Bunların tahrif edilmesi bir çok araştırmalara konu olmuştur. Ancak burada "yorum" tahrifi dediğimiz bir durum vardır.</p><p></p><p>Yorum tahrifi kuran içinde olabilir. Bir din adamı mevki ve makamı için yorumda bulunabilir. İşte ayetleri parayla satma bunun gibi bir şey de olabilir.</p><p></p><p>Ama genel görüş incilin büyük ölçüde Tevratın kısmen mana dışında değiştirildiği yönünde. Bu benim düşüncem değil. Bunu ben bilemem.</p><p></p><p>Şimdi size bir Hristiyanlık forumunda bir kullanıcının yazdıklarına bakın, yorumun tahrif konusunda önemini görebilirsiniz, kullanıcı akıl erdirerek, teslis inancını ret ediyor ve İncile de inanıyor.</p><p></p><p>alıntılıyorum:</p><p></p><p>İncil, Tanrı'nın BİR olduğunu söyler. Bunu defalarca ve inkar edilemez bir şekilde söylüyor. </p><p></p><p>Diğer tüm Hıristiyanlar ve kiliseler için bir inanç oluşturma kararının arkasındaki hikaye İznik Konsili'nde yapıldı ve birincil sözcü Athanasius'tu. Başlıca rakibi Arius'du. Athanasius, Basil ve iki Gregory ile birlikte, "üçleme" fikrini ortaya atan ve onu herkes için kuran ana insanlardı. Temelde zulüm ve reddedilme tehdidi altında herkese ZORLA ZORLANDI. </p><p></p><p>Bu konuda kilise konseyi ile aynı fikirde olmayan Hıristiyan kardeşlere kötü davranmaya yönelik bu Hıristiyan olmayan gelenek günümüze kadar devam ediyor.</p><p></p><p>Şahsen, bir kişinin bu konuda kendisi için karar verebileceğine inanıyorum ve bu bir kurtuluş makalesi DEĞİLDİR.</p><p></p><p> İncil'in bize söylediği bu değil. Geleneğin bize söylediği budur. Üçlü birlik doktrini, tüm kiliselerin onun üzerinde bölündüğü ve onunla aynı fikirde olmadıkları için birçok acı ve incitici şeyin yapıldığı bir noktaya kadar devasa miktarda kafa karışıklığına neden olmuştur (ve neden olmaya devam etmektedir). Hristiyanların tartışmak ve didişmek için yeterli nedenleri vardır ve bu ana nedenlerden biri olmuştur.</p><p></p><p>Fikir doğrudan 325'teki kilise konseyinden geliyor: KABUL ET YA DA BAŞKA! BUNU ANLAMAK ZORUNDA DEĞILSINIZ VE YAPAMAZSINIZ. BU YÜZDEN SADECE KABUL ET!" Kilise konseyine güvenme fikri çok güçlüdür ve kararları bazen (pratikte) Mukaddes Kitap kadar ilham edilmiş olarak kabul edilir.</p><p></p><p>Katılmıyorum. İlham aldıklarına inanmıyorum. Melekler tarafından yönetilmediler. Onlar Tanrı tarafından yönlendirilmediler. Mukaddes Kitabı takip etmekle her zaman ilgilenmiyorlardı. Esas olarak imparatoru memnun etmek, onu kızdırmak ve onun lütfunda kalmakla ilgileniyorlardı. Bunun nedeni, Hıristiyanlığa geçmiş gibi davranmasına rağmen (gökyüzünde bir haç gördüğünü ve İsa'nın ona onun adına öldürmesini söylediğini iddia ederek) şiddet yanlısı bir adam olmasıdır. Ancak imparator (Konstantin) askeri ve siyasi bir lider olarak son derece zekiydi ve Hıristiyan kiliselerinin "hepsinin aynı sayfada" ve birleşik olmasına ihtiyacı vardı. Bu onun en iyi siyasi çıkarlarına uygundu. Dolayısıyla konseyler.</p><p></p><p>Ancak konseyler birbirine küfür eden, kavga eden, fiziksel saldırılar, hile, el altından hareketler ve art niyetli insanlarla doluydu. Onlara (ve kararlarına) güvenilebileceği fikri saçmadır. HEPİMİZ hata yaparız ve yukarıdaki ifadenin size daha iyi olduğumu söylediğimi düşündürmesine izin vermeyin. Ama kesinlikle Hıristiyanlığın geri kalanına nasıl inanacaklarını dikte etmeyeceğim! Kilise konseylerine değil, İncil'e bağlı kalmanın gerçekten daha iyi olduğunu düşünüyorum.</p><p></p><p>Şimdi sorunuza gelince, bana mantıklı gelen şey, Tanrı'nın BİR olduğunu söyleyen, İncil'in söylediği gibi, reddettikleri bir doktrindir. Kendisini Yahshua (İsa) adında bir insan olarak tezahür ettirdi ve bu zamanda Kutsal Ruh olarak insanlıkla birlikte mevcuttur. O hala biri. Bir olmayı bırakıp iki ya da üç olmadı. O, insanların sürekli gündeme getirdiği bir "üçgen" değil. O bunların hiçbiri değil. O, bugün bir insan formu ve Ruh aracılığıyla işleyen tek bir Tanrı'dır. Kafa karışıklığına neden olan GERÇEK sorun "kişi" kelimesidir. Benim "Kişi" tanımıma göre Tanrı'nın tek bir Kişi olduğuna inanıyorum. Üçlemeyi kabul edenlere, Tanrı'nın üç "kişi" olduğu öğretilir. İncil böyle demiyor. Bu soruyu kendiniz cevaplamak için, "kişi" kelimesini dikkatlice tanımlamanız ve bunun Tanrı'yı Bir Kişi mi yoksa iki mi yoksa üç kişi mi yaptığını belirlemeniz gerekir.</p><p></p><p>Bu büyük konuyu anlamlandıran okuduğum tek kitap, internette bulunan David Bernard'ın Tanrı'nın Birliği olarak adlandırılıyor.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Rhodium, post: 111206, member: 15207"] Forumlarda konu ve başlık geleneği vardır. Bir başlıkta bir çok konu yazdığınız için karışıyor. Ben burada İncil ve Tevrat konusuna değinmek istiyorum. Bunların tahrif edilmesi bir çok araştırmalara konu olmuştur. Ancak burada "yorum" tahrifi dediğimiz bir durum vardır. Yorum tahrifi kuran içinde olabilir. Bir din adamı mevki ve makamı için yorumda bulunabilir. İşte ayetleri parayla satma bunun gibi bir şey de olabilir. Ama genel görüş incilin büyük ölçüde Tevratın kısmen mana dışında değiştirildiği yönünde. Bu benim düşüncem değil. Bunu ben bilemem. Şimdi size bir Hristiyanlık forumunda bir kullanıcının yazdıklarına bakın, yorumun tahrif konusunda önemini görebilirsiniz, kullanıcı akıl erdirerek, teslis inancını ret ediyor ve İncile de inanıyor. alıntılıyorum: İncil, Tanrı'nın BİR olduğunu söyler. Bunu defalarca ve inkar edilemez bir şekilde söylüyor. Diğer tüm Hıristiyanlar ve kiliseler için bir inanç oluşturma kararının arkasındaki hikaye İznik Konsili'nde yapıldı ve birincil sözcü Athanasius'tu. Başlıca rakibi Arius'du. Athanasius, Basil ve iki Gregory ile birlikte, "üçleme" fikrini ortaya atan ve onu herkes için kuran ana insanlardı. Temelde zulüm ve reddedilme tehdidi altında herkese ZORLA ZORLANDI. Bu konuda kilise konseyi ile aynı fikirde olmayan Hıristiyan kardeşlere kötü davranmaya yönelik bu Hıristiyan olmayan gelenek günümüze kadar devam ediyor. Şahsen, bir kişinin bu konuda kendisi için karar verebileceğine inanıyorum ve bu bir kurtuluş makalesi DEĞİLDİR. İncil'in bize söylediği bu değil. Geleneğin bize söylediği budur. Üçlü birlik doktrini, tüm kiliselerin onun üzerinde bölündüğü ve onunla aynı fikirde olmadıkları için birçok acı ve incitici şeyin yapıldığı bir noktaya kadar devasa miktarda kafa karışıklığına neden olmuştur (ve neden olmaya devam etmektedir). Hristiyanların tartışmak ve didişmek için yeterli nedenleri vardır ve bu ana nedenlerden biri olmuştur. Fikir doğrudan 325'teki kilise konseyinden geliyor: KABUL ET YA DA BAŞKA! BUNU ANLAMAK ZORUNDA DEĞILSINIZ VE YAPAMAZSINIZ. BU YÜZDEN SADECE KABUL ET!" Kilise konseyine güvenme fikri çok güçlüdür ve kararları bazen (pratikte) Mukaddes Kitap kadar ilham edilmiş olarak kabul edilir. Katılmıyorum. İlham aldıklarına inanmıyorum. Melekler tarafından yönetilmediler. Onlar Tanrı tarafından yönlendirilmediler. Mukaddes Kitabı takip etmekle her zaman ilgilenmiyorlardı. Esas olarak imparatoru memnun etmek, onu kızdırmak ve onun lütfunda kalmakla ilgileniyorlardı. Bunun nedeni, Hıristiyanlığa geçmiş gibi davranmasına rağmen (gökyüzünde bir haç gördüğünü ve İsa'nın ona onun adına öldürmesini söylediğini iddia ederek) şiddet yanlısı bir adam olmasıdır. Ancak imparator (Konstantin) askeri ve siyasi bir lider olarak son derece zekiydi ve Hıristiyan kiliselerinin "hepsinin aynı sayfada" ve birleşik olmasına ihtiyacı vardı. Bu onun en iyi siyasi çıkarlarına uygundu. Dolayısıyla konseyler. Ancak konseyler birbirine küfür eden, kavga eden, fiziksel saldırılar, hile, el altından hareketler ve art niyetli insanlarla doluydu. Onlara (ve kararlarına) güvenilebileceği fikri saçmadır. HEPİMİZ hata yaparız ve yukarıdaki ifadenin size daha iyi olduğumu söylediğimi düşündürmesine izin vermeyin. Ama kesinlikle Hıristiyanlığın geri kalanına nasıl inanacaklarını dikte etmeyeceğim! Kilise konseylerine değil, İncil'e bağlı kalmanın gerçekten daha iyi olduğunu düşünüyorum. Şimdi sorunuza gelince, bana mantıklı gelen şey, Tanrı'nın BİR olduğunu söyleyen, İncil'in söylediği gibi, reddettikleri bir doktrindir. Kendisini Yahshua (İsa) adında bir insan olarak tezahür ettirdi ve bu zamanda Kutsal Ruh olarak insanlıkla birlikte mevcuttur. O hala biri. Bir olmayı bırakıp iki ya da üç olmadı. O, insanların sürekli gündeme getirdiği bir "üçgen" değil. O bunların hiçbiri değil. O, bugün bir insan formu ve Ruh aracılığıyla işleyen tek bir Tanrı'dır. Kafa karışıklığına neden olan GERÇEK sorun "kişi" kelimesidir. Benim "Kişi" tanımıma göre Tanrı'nın tek bir Kişi olduğuna inanıyorum. Üçlemeyi kabul edenlere, Tanrı'nın üç "kişi" olduğu öğretilir. İncil böyle demiyor. Bu soruyu kendiniz cevaplamak için, "kişi" kelimesini dikkatlice tanımlamanız ve bunun Tanrı'yı Bir Kişi mi yoksa iki mi yoksa üç kişi mi yaptığını belirlemeniz gerekir. Bu büyük konuyu anlamlandıran okuduğum tek kitap, internette bulunan David Bernard'ın Tanrı'nın Birliği olarak adlandırılıyor. [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün 3 rekat olan son namazı nedir?
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Genel islami paylaşımlar
İslam Dini 'nde bilmemiz gerekenler..!
Alt