Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Genel islami paylaşımlar
İslam Dini 'nde bilmemiz gerekenler..!
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="omer_ömer" data-source="post: 111642" data-attributes="member: 15295"><p>Sap ile saman birbirine karışmış..</p><p></p><p>''<strong>Lâ mevcude illallah</strong>'' : Cümle mevcudatta, Hz. Allah 'ın varlığını görmek, her şeyi O 'nunla müşahede etmektir. Her bir zerre, O 'nun varlığı ile vardır. Bi'zatihi değil, izafidir, mecazidir.. O 'nun ilim ve iradesinin tenezzülen zuhurudur. </p><p></p><p>Dileyen, tertip eden, taktir eden, tanzim eden O 'dur. O 'nun ilim ve iradesinin dışında, ne maddede, ne manada bir şeyin zuhur etmesi mümkün değildir.</p><p></p><p>Hz. Allah Musa a.s 'a hünnap ağacından seslendi. <strong>Kasas suresi 30</strong>. ayette;</p><p></p><p>Oraya gelince, o mübarek yerdeki vadinin sağ kıyısından, <strong>ağaç tarafından</strong> kendisine şöyle seslenildi: Ey Musa.! <strong>Bil ki ben, <span style="color: rgb(226, 80, 65)">alemlerin Rabbi olan Allah’ım</span></strong>.</p><p></p><p>Ey aklı selim olan, aklı ile her şeyi anladığını zanneden voyager..! Haşa ki haşa..!</p><p></p><p><strong>Ağaç</strong> mı Allah 'idi..? <strong>Allah</strong> mı ağaç..? Akıl bunu anlamaya, ifade etmeye muktedir mi.? Hayır.. Ancak anlatıldığı kadar, duyduğun, okuduğun kadar bildiğini <strong>zann</strong>edersin. Tecelliyat, zuhurat der, geçersin..</p><p></p><p>Elbette ki sen çıkacaksın aradan ki, kalacak Yaradan. İki var bir arada olmaz. Sen varlık iddiası yürütürken, Allah 'ı nasıl bilecek, nasıl idrak edeceksin.? </p><p></p><p>Nefsini bileceksin ki, Rabbını tanıyacaksın. Nefsini bilmeden Rabbını tanıyamazsın. Sana verid damarından daha yakın bir Yaratıcıdan haberin yok iken, içindeki nefsten nasıl haberin olacak.? </p><p></p><p>Her kişi, kendi anladığından, kendi bildiğinden sorumlu. Elbette ki anladığını, bildiğini yaşayacaksın. Amma, henüz Hz. Allah 'ın madde aleminde yarattıklarından bi haberken, varlığından bahsedilen onsekiz bin alemin mevcudiyetini çözememişken, akılcı din ile nereye gideceğini zannediyorsun.? </p><p></p><p>Mürşidi, aracı gibi gören göz, sendeki göz..! Tekraren ;</p><p></p><p>Mürşid, vesiledir, amaç değildir. Amaç Allah 'ı bilmektir. Vesilesiz yaratılmış, maddede tek bir zerre olmadığı gibi, manada da tek bir zuhurat bulamazsın. Mana alemini ne zannediyorsun, nesinden haberdarsın da, böyle teferruatlarla alakalısın.?</p><p></p><p>Yunus Emre şöyle der; </p><p></p><p>Beni bende demen, bende değilem,</p><p>Bir ben vardır bende, benden içeru..!</p><p></p><p>Bu da ancak nefsini bildiğinde ortaya çıkar ki, nefsimi biliyorum demek, nefsini bildiğin anlamına gelmez..</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="omer_ömer, post: 111642, member: 15295"] Sap ile saman birbirine karışmış.. ''[B]Lâ mevcude illallah[/B]'' : Cümle mevcudatta, Hz. Allah 'ın varlığını görmek, her şeyi O 'nunla müşahede etmektir. Her bir zerre, O 'nun varlığı ile vardır. Bi'zatihi değil, izafidir, mecazidir.. O 'nun ilim ve iradesinin tenezzülen zuhurudur. Dileyen, tertip eden, taktir eden, tanzim eden O 'dur. O 'nun ilim ve iradesinin dışında, ne maddede, ne manada bir şeyin zuhur etmesi mümkün değildir. Hz. Allah Musa a.s 'a hünnap ağacından seslendi. [B]Kasas suresi 30[/B]. ayette; Oraya gelince, o mübarek yerdeki vadinin sağ kıyısından, [B]ağaç tarafından[/B] kendisine şöyle seslenildi: Ey Musa.! [B]Bil ki ben, [COLOR=rgb(226, 80, 65)]alemlerin Rabbi olan Allah’ım[/COLOR][/B]. Ey aklı selim olan, aklı ile her şeyi anladığını zanneden voyager..! Haşa ki haşa..! [B]Ağaç[/B] mı Allah 'idi..? [B]Allah[/B] mı ağaç..? Akıl bunu anlamaya, ifade etmeye muktedir mi.? Hayır.. Ancak anlatıldığı kadar, duyduğun, okuduğun kadar bildiğini [B]zann[/B]edersin. Tecelliyat, zuhurat der, geçersin.. Elbette ki sen çıkacaksın aradan ki, kalacak Yaradan. İki var bir arada olmaz. Sen varlık iddiası yürütürken, Allah 'ı nasıl bilecek, nasıl idrak edeceksin.? Nefsini bileceksin ki, Rabbını tanıyacaksın. Nefsini bilmeden Rabbını tanıyamazsın. Sana verid damarından daha yakın bir Yaratıcıdan haberin yok iken, içindeki nefsten nasıl haberin olacak.? Her kişi, kendi anladığından, kendi bildiğinden sorumlu. Elbette ki anladığını, bildiğini yaşayacaksın. Amma, henüz Hz. Allah 'ın madde aleminde yarattıklarından bi haberken, varlığından bahsedilen onsekiz bin alemin mevcudiyetini çözememişken, akılcı din ile nereye gideceğini zannediyorsun.? Mürşidi, aracı gibi gören göz, sendeki göz..! Tekraren ; Mürşid, vesiledir, amaç değildir. Amaç Allah 'ı bilmektir. Vesilesiz yaratılmış, maddede tek bir zerre olmadığı gibi, manada da tek bir zuhurat bulamazsın. Mana alemini ne zannediyorsun, nesinden haberdarsın da, böyle teferruatlarla alakalısın.? Yunus Emre şöyle der; Beni bende demen, bende değilem, Bir ben vardır bende, benden içeru..! Bu da ancak nefsini bildiğinde ortaya çıkar ki, nefsimi biliyorum demek, nefsini bildiğin anlamına gelmez.. [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün 3 rekat olan son namazı nedir?
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Genel islami paylaşımlar
İslam Dini 'nde bilmemiz gerekenler..!
Alt