İslama göre çocuk mu anne mi?

F

Fatma_zehra

Kayıtsız
Misafir
Benim bu konuda çok büyük merakım ve korkum var açıkçası. Acaba doğum anında bir sorun olduğunda doktor anne mi yoksa çocuk mu kurtulsun sorusuna cevap İslam'da nedir? Yani baba anneyi mi seçmeli yoksa çocuğu mu seçmeli? Ben aslında anneyi seçmesini tercih ederdim. Çünkü anne tekrar çocuk dünyaya getirebilir. Ama bir masumun da canı var tabii. Çok merak ediyorum İslam'da var mıdır bunun açıklaması araştırdım bulamadım.

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Benim bu konuda çok büyük merakım ve korkum var açıkçası. Acaba doğum anında bir sorun olduğunda doktor anne mi yoksa çocuk mu kurtulsun sorusuna cevap İslam'da nedir? Yani baba anneyi mi seçmeli yoksa çocuğu mu seçmeli? Ben aslında anneyi seçmesini tercih ederdim. Çünkü anne tekrar çocuk dünyaya getirebilir. Ama bir masumun da canı var tabii. Çok merak ediyorum İslam'da var mıdır bunun açıklaması araştırdım bulamadım.
Her sorunlu gerçekleşen doğumda böyle seçenek oluyor mu acaba? Bu istisna bir durum. Yani anne mi, bebek mi diye bir seçim şansı var mı? Bence bu doğum sırasındaki aciliyete göre doktorların karar vereceği bir durum. Öncelik her ikisininde yaşaması olmalı. Hangi can kurtulmaya daha yakınsa ilk önce onu kurtarmak gerek diye düşünüyorum. Çıkan sonuç yine Allah c.c nün taktiridir. Tabi ben sadece fikir yürüterek cevap verdim. Bu konuda herhangi bir hüküm var mı. Doğrusu bilmiyorum...

cratec

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Ben ve ikizim doğmadan önce ikiz ablalarım doğacakmış. Fakat sanırım problemli bir doğum olacakmış ki doktorlar bu soruyu sormuşlar. Babam annemi seçmiş. Doktorlar bir daha çocuk olmayacak demiş ama ben ve ikizim bunun aksine bir delil olmuşuz :D Annenin seçilmesi çok daha mantıklı bence. O bebekler direk cennete gidecekler inşallah. Ancak bebekler seçilirse annesiz yaşayacaklar ki ne kadar büyük bir acı olduğu tahmin bile edilemez. Ancak bunun islami tarafını bilmiyorum. Babam çok dindar ve araştırmacı biridir. Muhtemelen bunu da araştırmıştır. 8 kardeşiz bu arada biz sonuncuyuz :D

Üst Alt