- Katılım
- 22 Şubat 2011
- Mesajlar
- 7,015
- Tepkime puanı
- 423
ıspartanın gekeneksel lezzetleri ısparta yemekleri ıspartada yeme içme kültürü ispartada ne yenir ısparta yemekleri yeme-içme
Isparta'da geçirdiğiniz günler içerisinde Isparta'nın meşhur nefis fırın kebabından mutlaka yemelisiniz.
Ayrıca muhteşem manzarası ile yeşillikler içerisinde Gökçay'daki restoranlar iştahınızın artmasına sebep olacaktır.
Eğer canınız balık yemek isterse, Eğirdir Gölünde yeşille mavinin birleştiği doyumsuz manzara karşısında, levrek, sazan veya alabalığınızı yiyebilirsiniz.
Eğirdir'e gittiğinizde dört kişi veya daha fazla sayıda bir grupsanız meşhur sazan dolmasını mutlaka istemelisiniz.
Isparta yemeğinin üstüne Yalvaç Güllacını, Isparta Kabak Tatlısını veya İlimiz helvasını yemeden ayrılmayın.
Sütçüler Yazılı Kanyon'a giderseniz, kanyonun iştahınızı arttıran o temiz havasını aldıktan sonra fırında pişen nefis alabalığı yemeden dönmeyin.
Özellikle Davraz Dağı'na çıkmanızı ve zirvede kaliteli bir ortamda yemek yemenizi ısrarla öneririz.
ISPARTA YÖRE MUTFAĞI
İlimiz tarım ve meyvecilik yönünden zengin çeşitlere sahip bir yöre olduğu için yemek çeşitleri de oldukça fazladır. Yöremizde bilinen ve en çok yapılan yemekler şu şekilde sıralanabilir.
ÇORBALAR
Pirinç Çorbası- Top Tarhana- Tutmaş- Oğmaş- Toyga- Yayla- Sülüklü Çorba- İrmik Çorbası
ET YEMEKLERİ
Tandır Kebabı- Yoğurtlu Et- Tas Kebabı- Çömlek Kebabı- Tirit- Banak- Yumurta Mıhlaması- Kapama\Bütünet- Kabine- Keşkek- Balık Doldurması- Kapama (Papaz Yahnisi)- Balık Kurması
SEBZE YEMEKLERİ
Uzun Kabak- Şalgam Aşı- Yatırtma- Oturtma- Ispanak- Dolmalar: Yöremizde patlıcan, biber, asma yaprağı, domates, kabak ve lahana gibi sebzelerin dolmaları yapılır.-
BÖREKLER
Kuyruğu Sulu- Saç Böreği- İnce Börek- Katmer- Pişi- Nokul
TAHIL YEMEKLERİ
Pirinç ve Bulgur Pilavı- Mercimekli Aş- Kuru Fasulye- Karnı Kara\Börülce- Tatar
Isparta'da geçirdiğiniz günler içerisinde Isparta'nın meşhur nefis fırın kebabından mutlaka yemelisiniz.
Ayrıca muhteşem manzarası ile yeşillikler içerisinde Gökçay'daki restoranlar iştahınızın artmasına sebep olacaktır.
Eğer canınız balık yemek isterse, Eğirdir Gölünde yeşille mavinin birleştiği doyumsuz manzara karşısında, levrek, sazan veya alabalığınızı yiyebilirsiniz.
Eğirdir'e gittiğinizde dört kişi veya daha fazla sayıda bir grupsanız meşhur sazan dolmasını mutlaka istemelisiniz.
Isparta yemeğinin üstüne Yalvaç Güllacını, Isparta Kabak Tatlısını veya İlimiz helvasını yemeden ayrılmayın.
Sütçüler Yazılı Kanyon'a giderseniz, kanyonun iştahınızı arttıran o temiz havasını aldıktan sonra fırında pişen nefis alabalığı yemeden dönmeyin.
Özellikle Davraz Dağı'na çıkmanızı ve zirvede kaliteli bir ortamda yemek yemenizi ısrarla öneririz.
ISPARTA YÖRE MUTFAĞI
İlimiz tarım ve meyvecilik yönünden zengin çeşitlere sahip bir yöre olduğu için yemek çeşitleri de oldukça fazladır. Yöremizde bilinen ve en çok yapılan yemekler şu şekilde sıralanabilir.
ÇORBALAR
Pirinç Çorbası- Top Tarhana- Tutmaş- Oğmaş- Toyga- Yayla- Sülüklü Çorba- İrmik Çorbası
ET YEMEKLERİ
Tandır Kebabı- Yoğurtlu Et- Tas Kebabı- Çömlek Kebabı- Tirit- Banak- Yumurta Mıhlaması- Kapama\Bütünet- Kabine- Keşkek- Balık Doldurması- Kapama (Papaz Yahnisi)- Balık Kurması
SEBZE YEMEKLERİ
Uzun Kabak- Şalgam Aşı- Yatırtma- Oturtma- Ispanak- Dolmalar: Yöremizde patlıcan, biber, asma yaprağı, domates, kabak ve lahana gibi sebzelerin dolmaları yapılır.-
BÖREKLER
Kuyruğu Sulu- Saç Böreği- İnce Börek- Katmer- Pişi- Nokul
TAHIL YEMEKLERİ
Pirinç ve Bulgur Pilavı- Mercimekli Aş- Kuru Fasulye- Karnı Kara\Börülce- Tatar