İstediğim hiç birşey olmadı

B

burak ok

Kayıtsız
Misafir
Öncelikle bu sordugum soru mu yoksa sorun mu? Benim istedigim hiç birşey olmadı ve artık insaların güzel gecirdigi vakit mi yoksa benim güvensizligimi beni böyle hayattan sogutuyor anlamadım ama ben hala yılmadan rabbimden isteklerimi istemeye devam ediyorum, sizce benim sorunum okumamak mı yoksa istemeyi bilmemek mi?

özlem34

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Öncelikle hayırlı günler dilerim. Okumuşlukla okumamışlıkla ilgisi olduğunu düşünmüyorum her okuyanın istekleri olmuyor bugün ülkemizde kpss illeti yüzünden senelerce emek veren insanların emekleri ziyan oluyor, iş bulamıyor, atanamıyor belkide kiminin psikolojik rahatsızlığı bile var.Okumayan nice insanda atasından anasından kalan parayla ticaret yaparak okumuş bir çok insani yaninda çaliştirabiliyor bir çok örnek verebiliriz.

Bir alim demiş ki biz bir şey isteriz Rabbimizden verirse seviniriz vermezse daha çok seviniriz. Neden demişler. Çünkü demiş verdiği bizim istediğimizdir vermediği Allah'ın istediğidir.

Efendimiz S.a.v demiş ki bir hadisi şerifte vuku bulanda hayır vardır.

İnsan kendisi hakkında neyin şerli ne neyin hayırlı olduğunu bilmediği için sürekli istiyor ama hayırlı olanı istemeli hep. Efendimiz S.a.v sahabeleri istihareye teşvik etmiştir ve sünnettir.
İstihare Allahtan hayrı istemektir istihare hakkında bir çok hadisi şerif vardır umarım sizde faydalanırsınız.

Üst Alt