• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

İstihare Rüyasında Peygamberi Görmek

LataBaba

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun Aleykum Allah'ın rahmeti ve bereketi hepimizin üzerine olsun.

Dün istihare namazı kılarak bir konu hakkında istihareye yattım. Yatmamın amacı, yaptıgım dini araştırmalar da bazı düşünceleri mi değiştirdim. Değiştirmemden dolayı acaba yanlış yolda mıyım? Bu düşünceler benim dünyamı ve ahireti mi kötü yönde etkiler mi diye düşündüm. Bunun üzerine istihare namazı kılarak istihareye yattım. Rüyamda Peygamber efendimizi (s.a.v)i gördüm. Ancak onun yüzünü görmedim. Sürekli onun arkasındaydım ve nereye gitse ne iş yapsa onu takip ediyordum.

Rüyamı yorumlarsanız sevİnirim.
Allah'ın rahmeti ve bereketi hepinizin, hepimizin üzerine olsun. Allah bizi doğru yoldan ayırmasın, sapmışlardan isek Allah bizi doğru yola iletsin. (Amin)

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleyküm selam Allah'ın rahmeti ve bereketi,hidayetti hepimizin üzerine olsun.
Allah cc. Cümlemizin yolunu sıratı müstakim, cümlemizi de ıslah etsin.
yaptığın dini araştırmalari yada da bazı düşünceleri değiştirdiniz ya bunlari lütfen ihlasli bir ilim ehline sorun...
Dünya bir imtihandır. Nihai gaye İlahi Rızadır.. Allah cc.kullarına zulmetmez kulun başına gelen kendindendir,kendi ellin, dillin iradenle yaptığın
yanlış seçim ve bilip, bilmeden yanlış sözlerimiz ile aynı şekilde imtihan ediliriz..

Gaye; Cehaletten ilme, zulümden adalete, esaretten hürriyete kısaca yaratılmıştan YARADANA yönelmektir…
evet Ahir Zaman Ümmetiyiz... çok çok çok dikkatli olmalıyız .

İSLÂM’da faziletlerin, dindarlığın,doğru yolda olmanin ıiyiliğin bir takım ölçü ve kıstasları vardır. Bunları arz etmeme müsaade buyurunuz:
1. İtikadı sahih olmak birinci şarttır. İtikadı fasit olan yahut bid’atler üzerine müesses olan kişiden ilim alinmaz..

2. Yaptıklarının dinin usûlüne, temellerine, ana prensiplerine aykırı olmaması gerekir.

3. Şeriata uygun olması gerekir. Şeriata aykırı işlerde fazilet olamaz.

Peygamber Efendimiz'i sav. rüyada görmek;
bir müjdenin ,ifadesidirNebîler Serveri'nin değişik şekillerde görülmesi ise, bir kısım manaları işaret eder.
Şayet, Güzeller Güzeli, kendisine uygun ruh güzelliğinin dışa yansıdığı rüya esnasında o güzelliğin bazı yanları gitmiş olarak görülürse, bu durum, rüyayı gören insanın ruh aynasında onu tamamiyle aksettirmeye mani bir kısım işin ve pasın bulunduğuna delalet eder.

Mesela; bir kimse Allah Rasûlü'nü sakalsız görüyorsa, demek ki, o insanın ruh aynasında Rasûl-i Kibriyâ Efendimiz'in sakalını görmesine mani bir kusur var ve bu kusur O'nun güzelliğini bütün olarak müşahede etmesine engel oluyor...

Öyleyse, bu insan, Şânı Yüce Nebî'yi rüyasına misafir ettiği için sevinse ve kendisini bahtiyar saysa da, böyle bir eksiklikten dolayı ruh dünyasına ,ibadet, ahlaki çeki düzen vermesi gerektiğini de göz ardı etmemelidir.

Böylesi rüyalar bizi kendimizi tekrar gözden geçirmeye
yönlendirmeli..demek ki bir konuda Ruh ile Nefis,iyilik yapmak mı boşverip kendi hayatimiza bakmak mı o ince karar çizgisinde olmanızdan da kaynaklanabilir...

Rüyamda peygamber efendimizi gördüm fakat yüzünü göremedim neden ...
kendinizi, niyetinizi, samimiyetinizi ,ibadet ve islami yaşayışınızı biraz sorgulayın...

Bazı âlimler de, (Peygamber efendimizi değişik şekilde görmek, yine Onu görmek olur. Fakat bu, o kişinin dindeki noksanlığına alamettir.

Peygamber efendimizi rüyada gerçek şekliyle gören ve mümin olarak ölen herkes Cennete gider) buyurmuşlardır.

Resulullahın peşinden yürüdüğünü görenin, sünnete uyduğuna delalet eder.

Resulullahı sav. uygun olmayan bir şekilde görmek, zaten o kişinin bid’at veya günah işlediğini gösterir
.Allahümme salli ala seyyidina muhammedin ve ala ali seyyidina Muhammed

acilangul1

LataBaba

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
SelamunAleykum
Hocam Allah sizden razı olsun. Yalnız kafam biraz daha karıştı. Ben şimdi hangi din alimine sorsam bilemiyorum. Çünkü günümüzde o kadar farklı şeyler oluştu ki din adina... Biri bir şeye helal derken diğeri haram başka biri mekruh diyor. Ben aslında bu yüzden araştırmaya koyuldum. Ancak bazı şeyler vardır ki orası kesindir ve araştırmaya bile gerek yoktur. İmanın ve islamın şartları konusunda ve bunlara inancımda Elhamdulillah ne kalben ne de aklen bir sıkıntım yok. Amacım hidayet yolunu bulup hidayetin nuru ile nurlananlardan olmak istiyorum. Çünkü her şeyin sahibi ve her şeyin yaratanı olan Allah C.C. dilediğini ve/veya dileyeni hidayet nuru ile nurlandırır.
Şimdi sizin de dini bilgilerinize dayanarak sormaya sizden başlayım. Çünkü zahmet edip benim için cevaplandırdıgınız rüyam ( Allah Razi Olsun) benim kafamı daha da karıştırdı.
Rüyama dönecek olursak.
Ben Peygamber Efendimiz (s.a.v) in evindeydim. Ve o bir şeylerle meşguldü ben ise ne yapsa onu takip ediyordum. Kahverengi bir cübbesi vardı ve başında da yine kahverengi fese benzeyen bir takke vardı. Bir şeylerle meşgul olduğu için meşguliyetini bozmayım diye onunla konuşamadım.

Şimdi sayın Gönül Sızım hocam ben size göre doğru yolda mıyım? (En doğrusunu Allah c.c. bilir) Yoksa yanlış işler mi yapıyorum.
Tekrar tekrar sizden Allah Razı olsun. Allahın rahmeti ve bereketi hepimizin üzerine olsun. Allah hidayet verdiği kullardan eylesin, bizleri. (Amin)

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleyküm selam
"Ben Peygamber Efendimiz (s.a.v) in evindeydim. Ve o bir şeylerle meşguldü ben ise ne yapsa onu takip ediyordum. Kahverengi bir cübbesi vardı ve başında da yine kahverengi fese benzeyen bir takke vardı. Bir şeylerle meşgul olduğu için meşguliyetini bozmayım diye onunla konuşamadım."

İlahi buyrukların muhatabı herkes olduğu için, dinî konular hepimizi ilgilendiriyor ama Ne yazık ki günümüzde din adına konuşan ve yazan pek çok kişi, bir hobiden ya da herhangi bir sosyal vakıadan söz eder gibi rahat davranabiliyorlar..

Efendimizin sav. varisi olmaya lâyık olan ilim ve amel sahipleri ,Peygamberimizin yolunda giden hem zahiri hem manevi yönleriyle onların varisi olan gerçek alimler,
Yalnızca Kur’an ve Sünneti seslendirmişler, bu iki kaynakta açıkça bulamadıkları bazı detay konuları ise büyük bir hassasiyet ve titizlik içinde yine Kur’an ve Sünnetin genel anlayışına uygun olarak çözümleyerek insanlara sunmuşlardır.
Peygamberler ve onların varisi gerçek alimler,İlahî buyruklar bütünü olan dini, herhangi bir ideoloji gibi genel kültürle ,yada bana göre, mantik ile yorumlamak tarifi imkansız büyüklükte bir hatadır...
“âlimim” diye ortaya çıkan kimselerin peşinden gidenler sapıtabilir..
-(Yalnız Kur’an) diyerek, sünneti, icmayı ve kıyası kabul etmeyip, Kur’an-ı kerimden kendi anladığını senet kabul edenlerden uzak durun...

Rüyanıza binaen;ancak siz halen bu konuda gerçek alimi bulmuş değilsiniz

"ben size göre doğru yolda mıyım? (En doğrusunu Allah c.c. bilir) Yoksa yanlış işler mi yapıyorum"
bunu gerçek alimler bulup Onlara yada kendi vicdanınıza sorun..

LataBaba

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Yardımcı olduğunuz için Allah Sizden razı olsun. Allah'ın rahmeti ve bereketi hepimizin üzerine olsun. Görünen o ki, bana artık dua ve istiğfardan başka bir şey düşmüyor. Allah hepimize hidayet versin.

serap65

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun aleyküm ben de rüyamda peygamber efendimizi gördüm bize gelmişti bana ellerini uzattı ağlayarak ben de tuttum.efendimiz çok güzel giyinmişti.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleyküm selam Allah'ın rahmeti ve bereketi,hidayetti hepimizin üzerine Olsun. Rüyaniz hayr olsun.
Rüyada Peygamber Efendimiz'i sav. rüyada görmek;
bir müjdenin ,ifadesidir..

Öyleyse,her insan, Şânı Yüce Nebî'yi rüyasına misafir ettiği için sevinse ve kendisini bahtiyar saysa da, ibadet ve ruh dünyasına ,ahlakini bir gözden geçirmeli..acaba bana hangi ,ne konuda bir mesaj veriyordu diye Böylesi rüyalar bizi kendimizi tekrar gözden geçirmeye yönlendirmeli..

Rüyada peygamber efendimizi ağlarken görmek ;
burasinin yorumu size özel.....

Rüyada Peygamber Efendimiz (SAV) i görebilmek mutlulukların en büyüklerindendir ve kolay kolay herkese kısmet olmaz. Onu ancak iyi insanlar, güzel insanlar (kalben) kısmet olursa görmektedir.

Allah kalben isteyenlere istediklerini verir . Ona inanıp, ona sığınıp, onun dediklerini yapıp, ondan isteyenlere bereketi sonsuzdur. Görmüş olduğun rüya senin doğru yolda olduğunu temsil etmektedir. İnşallah Rabbim hepimizi Peygamber Efendimizin sünneti seniyyesi yolundan mahrum etmesin, ayırmasın, O'nun ahlakıyla ahlaklandırsın..
Allahümme salli ala seyyidina muhammedin ve ala ali seyyidina Muhammed

acilangul1

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Çok gıpta ettim Serap kardeşime şimdi kendimi de Hz Vahşi gibi onu uzaktan seyretmek zorundaymışım gibi hissettim:(Bu kardeşimiz nasıl güzel bir insan ki Rabbim nasiplendirmiş hep gönül gözüm kapalı olduğundan bu güzel insanları merak ederim onlardaki farklılığı rızaya eren hali çünkü Rabbim'e gidebileceğim yollara örnek teşkil ediyorlar.Serap kardeşim o halin ne ise seni nasiplendiren Rabbimin o halini artırması için dua et inşallah,selametle Allah cc emanet ol.

Üst Alt