Kadının Başörtüsü ve Örtüsü

(((__meftun__)))

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Kadının Başörtüsü ve Örtüsü hakkında; Kadınların iki türlü elbiseleri olduğunu kitaplarımızdan anlamaktayız.
Kadınlar evlerinde hemcinsleri ve helalleriyle otururken giydikleri elbiseler kadınların iç elbiselerini ifade ediyor...
Kadınlar evlerinden sokağa, caddeye ve çevreye çıktıklarında giydikleri elbiseler de dış elbiseleri olarak ifade ediliyor...
Mesela...
Başörtü..
Abiye ya da... Pardesü... Çarşaf... vs...

Burada şöyle bir soru sormak istiyorum ve bilginize başvurmak istiyorum...

Örtü yani dış örtünün tamamı kadının güzelliğini gizlemek, örtmek ve kapatmak için midir..?
Yoksa,
Dış örtünün tamamı kadında var olan güzelliği daha da güzel ve cazip kılmak ve etrafa arzetmek için midir?

Bugünkü tesettür koleksiyonları (modeller) kadının güzellğini örten cinsten midir yoksa daha da cazip ve güzel kılan cinsten midir...?

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
magnolia.JPG

Allah RAZI olsun..cook guzel...yerinde bir soru..
Örtü yani dıs örtünün tamamı kadının güzellğini gizlemek, örtmek ve kapatmak için midir..?
Yoksa,
Dış örtünün tamamı kadında var olan güzelliği daha da güzel ve cazip kılmak ve etrafa arzetmek için midir?
Bugünkü tesettür koleksiyonları, modellerini gorunce ayni soruyu ben de kendime sordum..

Uzulerek soylemeliyim ki bu benim sahsi dusuncem.Tekbir, vakko, ihlas, Fazilet, Aker vs. sanki ticari, dunyevi bir moda yarisi icindeler sanki?
....
Allah-u alem...

Üst Alt