Kalbim çok kirli

P

perişan

Kayıtsız
Misafir
Selamın Aleyküm,
Allah'ın Rahmetine nail olabilmek dileğiyle.

Bir sitede bir yazı okudum
Şöyle geciyor: "İnsanların hanımlarınaa karşı iffetli olursanız, sizin hanımlarınız da iffetli olur. " (Hadis-i Şerif, Camiu's-Sağır)

Bir de bi tv programında duydun uzun zaman önce. Bir insanın cennetlik mi yoksa cehennemlik mi olup olmayacağı anne rahmine ilk düştüğünde belli olurmuş diye.
Yani biz eğer cehennemliksek hayatın gidişatı buna sürüklüyorsa ve günahtan kaçmaya irademiz yetmiyorsa..... aklım almıyor. Sorular soruları getiriyor. Çok günahkarım.
Farz olan ibadetlerin nerdeyse hiçbirini yapmıyorum. Ölüm hergün aklımda, hep diyorum öldüğümde azapların en büyüğünü çekeceğim diye. Tövbe haşa Allah bilir herşeyi ama ben de kendimi biliyorum naçizane. 6 yıllık evliyim ve 3 yıl önce çok değiştim. Sadece mesajla başlayan konuşmaları gerçeğe, ihanete taşıdım. Acaba benim eşim beni aldattı da bende o yüzden mi onu aldattım? Ona dair süphem yok. Ama artık ne kendimi nede başkasını bunu yapmam yada yapmaz diye sorgulamıyorum. Yazmak isteyip yazamadığım çok ama çok şey var. Nasıl bir zayıflık, acizlik ki uzak durmak istesem de zorlanıyorum. Nasıl kurtulacağım bu durumda bilemiyorum. Bazen diyorum ki keşke benden nefret etse, başkasını bulsa, beni sevmese belki o zaman vicdanım rahatlar. Onu seviyorum ama aşk bitti. Çok uğraştığımı sandım aşkın bitmemesi için. İlgiyi en çok beklediğim zor günlerimde olmadı yanımda, anlamadı çırpınmamı. En çirkin en bakımsız halimle bile çok güzelsin diyen insan eşim olması gerekirken başkasıydı. Kıskanmaktan da uzaktı. Gecenin karanlığında evime yanlız gitmemde endişelenmezdi.
İş arkadaşlarımı da kıskanmazdı hatta kendi arkadaşlarını bile. Açık açık yüzüne söylerdim. Ben sana güveniyorum derdi ama güven başka korumak başka. Bir bilse güvendiği insanların beni yoldan çıkarmasını... Yoldan çıktıysam birlikte olacak kadar da kaybetmedim kendimi bu asla olmadı ve olmayacak inşallah. Kendime öfkem çok büyük. Beni kendinden soğuttuğu anlar da çok oldu. Bana ilk, ikinci, üçüncü.. beşinci el kaldırışı hiç olmasaydı keşke. Mesajda ne kadar kötü, fena günah yazsakta yanyana yüzyüze gelmekten kötü değildir herhalde.

Kalbim çok kirli, kapkara. Hep derdim ki keşke bu dünyaya insan olarak değildi bir bitki, ağaç, bir mahlukat olarak gelmiş olsaydım. Allahım nolur gücüne gitmesin. Bunlar rüyada kalsaydı, yeni, temiz, bir hayat imkansız artık değil mi??

Dularınızda en çok bizim gibi toplumun yüz karası olanları anın.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam kardeşim Günah: Her günaha tevbe etmelidir! Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Kim günah işlerse, kalbinde siyah bir nokta hasıl olur. Tevbe ederse silinir. Günahlara devam ederse, o leke büyüyüp kalbin tamamını kaplar.) [Nesai]

Evliyanın en büyüklerinden Seyyid Muhammed Salih “kuddise sirruh” hazretlerinden, bir gün nasihat istediler.
Cevap olarak;
- Müslümanın her şeyden evvel kalbini temizlemesi lazımdır, buyurdu. Çünkü, kalb, bütün bedenin reisidir ve bütün uzuvlar kalbin emrindedir.

Ve bir hadis-i şerif nakletti:
- Peygamberimiz “aleyhisselam”; (İnsanın bedeninde bir et parçası vardır. Bu iyi olursa, bütün uzuvlar iyi olur. Bu kötü olursa, bütün organlar bozuk olur. Bu, kalbdir) buyuruyor.

Ve daha açıkladı:
- Burada bahsi geçen kalbden murat, yürek denilen et parçasındaki gönüldür. Bunun iyi olması demek, kötü ahlaktan temizlenip, iyi ahlak ile süslenmesidir.

Ahlak değişir mi?

Bir gün de bazı sevdikleri;
- Efendim, ahlakı değiştirmek mümkün müdür? diye sordular.

Cevaben;
- Mümkündür, buyurdu. Yani ahlakın kötüsünü yok edip, yerine iyisini getirmek mümkündür. Sevgili Peygamberimiz “aleyhisselam”; (Ahlakınızı iyileştiriniz!) buyuruyor. İslamiyet mümkün olmayan şeyi emretmez. Hem tecrübeler de, böyle olduğunu göstermektedir.

Allah-tan Aff ve mağfiret ile Kalbinizi ruhunuzu temizleyin kendinize gelin kendinize...Önemli olan hata yaptıktan sonra vicdanında ders çıkarıp bir daha tekrarlamaması değil mi... .

İstiğfar etmek, estağfirullah demektir. Tevbe, haram işledikten sonra, pişman olup, Allahü teâlâdan korkmak, bir daha yapmamaya azmetmek, karar vermektir. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Tevbe, günahtan sonra o günahı bir daha yapmamaktır.) [İ.Ahmed]

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Kul, bilerek veya bilmeyerek günah işlerse, kalbinde siyah bir nokta oluşur. Eğer tevbe edilemeyecek olursa, o siyahlık büyür. Günah işlemeye devam edilecek olursa o siyahlık, kalbi karartır. O zaman insanın hayatı da kararır.

Tevbe etmeyen, temizlenmediği için günahlardan kopamaz. İbadetlere devam edemez. İbadet etse de zevk alamaz. Mânevi bir perişanlık, o kişiyi hayattaki çirkin şeylerden uzaklaştırır.

Günahkâr ve kötü psikolojisinden kurtulabilmek için tevbe edilir.

Tevbe eden, rahatlar, rahatlamak için tevbe etmek gerekir.

Bugünkü şartlarda insanın günaha bulaşmaması çok zor, büyük dikkat ister. İnsan ne kadar dikkatli olursa olsun olaylar, şartlar insanı günaha bulaştırabilir. Bu yüzden herkes, her zaman tevbe ve istiğfar etmelidir.

Küfürle iman çizgisi arasındayız. Küfre giden yola düşmemek için tevbe etmeliyiz.

Hz. İsa, birini recmetmek için toplanan kalabalığa vazgeçmelerini ister, kalabalık vazgeçmez. Hz. İsa : “Öyleyse ilk taşı günahsız olanınız atsın” der. Elindeki taşı yavaşça yere bırakan gider,bırakan geder. Nihayet meydanda kimse kalmaz.

Kusur ve acz, insan içindir.

https://www.islamiforumlar.net/genel-islami-paylasimlar/35845-nasuh-tovbesinin-hikayesi.html

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm kardeşim; gönül sızım söylenecekleri söylemiş ekleyeceğim tek şey Allah cc esmaları olacak,siz temizlenmek için önce tövbe ve namaz ile El Kuddüs,El Gaffar,El Gafur,El Gafir ve En Nur esmaları ile dua etmeniz, sizi temizlemesi ,günahlarınızı affetmesi için, kalbinizin temizlenip güzel ahlaka kavuşmak için tavsiyede bulunabileceğim ve inşallah dünya ahiret Allah cc af ve mağfiretine mazhar olmanız için duacınızım, ama sizin kararlılıkla gayret etmeniz gerekiyor inşallah selametle kalın.

Firariyim

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Merhaba güzel kardeşim,

Bir de bi tv programında duydun uzun zaman önce. Bir insanın cennetlik mi yoksa cehennemlik mi olup olmayacağı anne rahmine ilk düştüğünde belli olurmuş diye.
Evet hadisi şeriftir. Allah c.c kullarının iradesinin hakkını verip veremeyeceğini ezeli ilminde bilir...

4/NİSÂ-79: Sana gelen iyilik Allah'tandır. Başına gelen kötülük ise nefsindendir.

Resulu ekrem sallalahu aleyhi vesellem Efendimiz hadisi şeriflerinde:
" Nefsini bilen Rabbini bilir" buyuruyorlar. (K.Hafa c. 2 sf. 262)

Firariyim

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Abdullah (îbn-i Mes 'ûd) radiyallâhu anhden rivayete göre, demiştir ki : Resûlullâh sallallâhu aleyhi vesellem bana (insanın hilkati atvârından) haber verdi —ki o, kendi doğru söyler, kendisine de doğru bildirilir— buyurdu ki:

"Sizin biriniz (in hilkati mebdeinde) ana ve baba maddeleri kırk gün ananın karnında toplanır, (halka müstaid bir halde tahammür eder). Sonra o maddeler o kadar zaman (kırk gün) içinde katı bir kan pıhtısı hâlini alır. Sonra yine o kadar zaman (kırk gün) içinde mudga = bir çiğnem ete tahavvül eder. (Dördüncü tekâmül tavrında) Allah bir melek gönderir. Ve tekâmül eden mudgaya (şu) dört kelime (yi yazması) emrolunur ki: onun işini, rızkını, ecelini, şakî veya saîd olduğunu yaz! denilir."

O (onların yaptıklarını da yapacaklarını da) önlerindekini de, arkalarındakini de bilmektedir. Bütün işler Allah'a döndürülür.
(22-Hac 76)

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
Selamu aleyküm.
qqww..kFirari kardeşim BURADAKİ edit (uyarı) sadece ihvan kardeşimiz için değil TÜM ÜYELER için geçerli.

tozduman

Moderatör
Moderatör
Selâmün Aleyküm kardeşim.
Eşinle ve kendinle barışmalisin numarani değiştirirsin ve cevreni de değiştirebilirsin.
Duygularını kenarı bırakıp eşini düşün biraz lütfen!
Eşimin arkadaşları diyorsun kardeşim. .
Bu böyle olmaz eşine yazık .
Başını öne egdiriyorsun. Nasıl kiyabiliyorsun ona.
O şehirden bile taşınabiliyorsan taşın .
Bana el kaldirdi diyorsun keşke sende ona el kaldirsaydin kardeşim.
Allahım hiç bir kadını şaşırtmasin Rabbim bizi böyle imtihanlar dan uzak etsin. Allahım beni soylediklerimle ımtihan etme en dogrusunu sen bilirsin. .
Üzülerek yazıyorum
"Allahim bağışlayan ve Esirgeyen ancak sensin".
Değiştirebiliyorsan şehri bile değiştir.
Vicdanın seni rahat bırakmıyor çünkü sende Allah inancı var hiçbir zaman da huzurlu olamazssin.
Başımızı yastığa rahat yaslayalim değil mi ..
Tövbe Estağfurullah de .
Allah sana Ahirette ve dünyada iyi hal nasip etsin.
Allah affetsin ..
Allah Eşinle hakkında hayirlisini nasip etsin.
Allah yuvaniza hayırlar ile kuşatsin.
Kalpler Allahın hükmün dedir bu sebeple kalbin kirli olamaz nefsin dir kirli olan hepimizin nefsi de kirlidir.
Selametle kardeşim

Üst Alt