Kardelenler umut kokar...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
rbiffe4xetnx0kpntpyae.jpg

Kışın, o soğukta, yokluklar içinde, karlar arasından bir çiçek belirir..
Issızlık ve sessizlik içinde, hem zarif hem de dimdik..
Yılmayan ve korkmayan ama yüreği yanıklara merhem olan bir çiçek.. Adı kardelen..
Karların arasından süzüle süzüle çıkan bir bahar müjdecisi..

Kardelen.. Karları delerek gelen.. Yüreklere su serpen.. Gönüllere ümit eken..
Adı ümit kokan.. Kokusu bahar olan.. Bahara meftun olan.. Onu görenler bilirler ki bahar gelecek..
Alımıyla çalımıyla, edasıyla nazıyl a, sevdasıyla sazıyla bahar gelecek..

Çok fazla yaşamayacağını bilir kardelen.. Baharı göremeyeceğini de.. Vazifesi baharı müjdelemektir..
Nasıl her gecenin bir gündüzü var, aynen öyle de, her kışın da baharı vardır der.. Baharı müjdeler ve o güzellikleri görmeden gider..

Kardelenler kendilerini düşünmezler..
Baharı ateşler öyle giderler.. Yaşama arzusuyla gelmemiştir onlar yeryüzüne.. Çünkü bilirler ki zemin buna müsait değildir.. Ümit tomurcuğudur onlar..
Yürekleri ümitlendirir, gönülleri heyecanlandırır, kıvılcımı çakar ve sessizce giderler.. Bunun adı canını ortaya koymaktır.. Bunun adı fedakarlıktır..

İnsanlar içinde de kardelen misali insanlar vardır..
Dayanıp darılmayan, azmedip yılmayan ve hele ümitsizliğe asla kapılmayan fedakar insanlar..
Onların derdi tasası insanlıktır.. Kardelen gibi yükseklerde yaşar, ıssızlığı ve sessizliği severler..
Severler, çünkü bulundukları yer zirvedir ve kimsesizdir.. Korkmazlar hiç bir zaman, dimdik ayakta dururlar..
Ne kar aman verir, ne dağ diz çöker önlerinde ama onlar sevdalarını haykırırlar..
Yaşatmak için yaşar, yaşamak için ölürler..
Kardelenler gibi ANNELER gibi fedakardır onlar..

süreyya58

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
çok güzelmiş canım emeğine sağlık...resmi ve yazıy bende paylaşabilirmiyim?
BAYA Bİ KARDELEN HASTASIYIM DA:)

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
çok güzelmiş canım emeğine sağlık...resmi ve yazıy bende paylaşabilirmiyim?
BAYA Bİ KARDELEN HASTASIYIM DA:)
begendigine sevindim..
Bende Maviye hastayim.. oglusumun gozleride benim de ayni oyle koyu Mavi..
Kucuk cocuklar sorar dunyayi nasil goruyorsun?
tabiki mavi dunyam benim sarkisini soylerim..tabiki alabilirsin kusura bakma anca simdi pc yi actim bugun hava cook guzel evin etrafini.. bahceyi havuzu bile temizlemeye basladik..
bak sana da hediye edeyim..
Biliyormusun kuslarin.. ciceklerin.. cocuklarin dilli uzerinde bile arastirma yaptim.. bahcemde Hanimeli vardir..
Sadik cicegim derim..
kardelen ise Umut cicegim dir O yuzden cok severim ama Gul ve gelincigin yerini hic bir sey alamaz onuda diger ciceklerim bilir..
Selamet ile Hayra kal Can...
EMEL SAYIN MAVİ DÜNYAM BENİM.wmv - YouTube

süreyya58

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
kardelen resmi nere gitti yaa :(

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Kardelen_Resmi.jpg

Can bu resme bak ilgini neyin cektigini yazarmisin?
Hiçbir bitki, yakasını yaprak bitlerinden kurtaramıyor..
Oysa, kardelen çiçeği "lektin" adlı bir protein salgılıyor ve bu protein de yaprak bitlerini kısırlaştırıyor.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Madem ki bu kadar cok kardelen cicegini seviyorsun Sana en buyuk SIRRINI soyledi mi?

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
yokki ben göremiyorum dün vardı ama bugün yok allah allah :(
Bazı resimlerin linkleri forumdan alınmadığı için birgün görünür birgün görünmez demekki bugünde görünmeme günüymüş:)
şaka biryana, şimdi link değişti, resim görünüyormu süreyya kardeşim
rbiffe4xetnx0kpntpyae.jpg

Kod:
https://www.islamiforumlar.net/resim/images3/rbiffe4xetnx0kpntpyae.jpg

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Kainatta tesadüfe tesadüf edilmez.. her seyin bir gaye..sebep,hikmet ve olus ve hizmet icin Yaradilmistir..
Arının bal yaparken konacağı çiçeği seçmesi de, yolda yürürken eski bir dostunuza rastlamanız da...
Benim ana Vatanim durur iken yillar once buraya gelisim de bir tesadüf degil..gelecegin bir parcasinin bir baslangicin atilmasi idi..
Simdi dusunun sayet Ben Turkiyede evlenmis olsa idim Kuzey amerikada yetim kimsesiz bir cocugu evladlik alabilir mi idim?
ve ondan gelecek nesilerin Yusuf..Yakup..Osman..Ali.. gibi nesilerin Islam ile sereflenmesi temeli atilabilirmi idi?
demekki her seyin bir sebebi Ve rabbimin guzel planin bir parcacinin zerreleriyiz...
Karda yetişen kardelenin baska isimlerini de biliyormuydunuz?
Eğer o kardelenin baş kaldırışını anlayamazsaniz.. güneşe olan hasretini ilahi askini da de bilemezsin...
Başını dik tutan kardelen çiçeğinin boynunu sadece güneşe bükmesi ve ömrünün güneşle buluşmasından sonra son bulmasi size neyi hatirlatiyor?
İnsanın içinde ve dış dünyasında yer alan bunca mucizenin, Allah'a koşma, O'na sığınma sadece O`na boyun egmeyi gosteriyor...

süreyya58

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
gördüm gördüm hemde sayfada üç tane aynı resimden gördüm:) teşekkür ederim.efsane abi ve gönülsızım kardeşim...Allah razı olsun...:)

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
off be cook sukur rahatladim simdi cayimi alip bahceye yuregim ile Hemhal etmeye cikabilirim...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
422683_368170203205672_195028597186501_1162177_1151603354_n.jpg

kadelen cicegi bana bu sozu hatirlatiyor.. ilk acan cicek oldugu icin olsa gerek...

süreyya58

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
552862_411690025511147_135969579749861_1727551_2053155393_n.jpg

Eğer kış , baharı yüreğimde saklıyorum deseydi, ona kim inanırdı...?

~Halil Cibran~

Üst Alt