Karnıbahar mücveri...

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
7,320
Tepkime puanı
117
392615_163467713753488_143151835785076_186287_911045672_n.jpg


Malzemeler:
1 1/2 çay bardağı beyaz peynir (ufalanmış)
½ kilo karnıbaharın sapsız çiçekli kısımları
5-6 sap taze soğan (ince kıyılmış)
½ demet dereotu (ince kıyılmış)
½ demet maydanoz (ince kıyılmış)
3 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
1çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 1/2 çay bardağı un
1 su bardağı sıvı yağ (kızartma için)



Sos:
2 su bardağı yoğurt
5-6 diş sarımsak (ezilmiş)
Hazırlanışı:
Yoğurdu tuz ve sarımsakla karıştırıp sosu hazırlayınız.
Karnıbahar çiçeklerini robotta küçücük parçalara ayrılana kadar çekiniz.
Derin bir karıştırma kabına çekilmiş karnıbahar çiçeklerini koyarak üzerine yumurtaları ilave edip tel karıştırıcı ile karıştırınız.
Soğan, maydanoz, dereotu, karabiber, kırmızı biber, tuz, beyaz peynir ilave edip tekrar karıştırınız. Bu karışıma un ve baking powder da ilave edip tekrar karıştırınız. Kek hamuru kıvamında bir karışım hazırlamış olacaksınız.
Diğer tarafta orta boy derince kızartma tavasına yağı koyarak ısıtınız.
Isınmış yağın içine hazırladığınız hamurdan yemek kaşığı ile alarak yavaşça tavanın içersine belli aralıklarla aktarınız.
Her iki tarafları pempeleşinceye kadar kızartınız.
Delikli kepçe ile tavadan alarak geniş bir tabağa serilmiş kağıt havlu üzerine çıkarınız.
Hamurun tamamı bitene kadar kızartma işlemine devam edip daha sonra bir servis tabağına aktarınız.
Üzerinde yoğurt sosunu gezdirerek servis yapınız.
 
Üst Alt