Kendimi çok değersiz hissediyorum

birsen

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun aleykum ablalarım abilerim kardeşlerim...
Bu aralar ruhsal açıdan kendimi ciddi anlamda kötü hissediyorum. Bu sene lise sondayım. Okulum bitmek üzere. Bir türlü kendime göre bir arkadaş bulamadım. Evet çok arkadaşım var vakit geçirdiğim. Ama onların yanında kendimi aşırı şekilde değersiz hissediyorum. Daha doğrusu bana böyle hissettiriyorlar. Tamam çok güzel bi kız olmayabilirim ama bu insana söylenirmi? Kalbim çok kırılıyor her gün azar yiyorum kimin yanına gitsem hep bu böyle. Önceden bana kızınca bende onlara tepki veriyodum. Ama öyle sıkıldım ki artık susuyorum. Hiç bir şekilde okula gidesim yok. Hiç kimseye bir türlü sevdiremedim kendimi. Yani bugün ölsem yarın annemden başka kimse ağlamaz. Hiç birşey yapmadığım halde gelip laf sokan insanlar var. Çirkinsin şişmansın diyen insanlar var. Öyle koyuyorki öyle canım yanıyor ki anlatamam. Ne yapacağımı şaşırdım. Allah için yardım edin.

tozduman

Moderatör
Moderatör
Güzel olsan ne olacak kuzum :) Kaderin , Bahtın,yolun kalbin güzel ve özel olsun , sen kendini dusuncelerini iyilestir hep.
Senin yaşlarında da iken cok asi bir kizdim , çocukluğumdan kalma dizimde kalan küçük bir yara izi vardı. Saçlarım da ince telli, anneme hep sitem ederdim saçlarım neden ince telli diye.
Ablam Hülya Avşar'ın kopyası mavi gözlü , erkek kardeşim ise Kıvanç Tatlıtuğ un kopyası yeşil gözlü , ben ise calimero:)
Kardes olduğumuza şaşırıyorlar.
Ama kardeşlerim bir kere aynanın karşına geçip te ben güzelim demedi ler.
Ben onlara sürekli özgüven vermeye çalışıyorum.
Hic bir zaman görsel güzelliklerini kullanmadilar, hep davranış ve karakterleri ile ön planda olmaya çalıştılar. Olgun ve aklı başında insanlar güzel ,çirkin diye ayrım yapıp değer vermiyor.
Benim arkadaşlarım kuaförden çıkmazdı.
Şu anda hiçbiri ile.gorusmuyorum, Davranışları , insanları asagilamalari onları çok çirkin insan yapıyor.
Davranışları güzel ise , akıllı , güzel kalpli ise yardımsever iman dolu olunca değer veriyor.
Kimseye kendini sevdirmeye çalışma ,ama yardıma ihtiyacı olduğunda her zaman yanlarında ol. Eski arkadaşlarım beni , nasıl animsiyor biliyormusun , onların akıllarına bir gün ne olursa olsun , yardıma ihtiyacı olduklarında kapım hep açık. Ama onlarda beraber değilim.
Allah sana iyi bir arkadas gönderecek tir.
Allahtan başka dost yok, sen her firsatta seccadeye otur Allahtan iste,
Şu andaki yaşın duaların, senin kaderini güzelleştirip sekilledirir.
Hayirli bir meslek ,hayırlı kul olmayi ,hayırlı es ve evlatlar iste.
Allah seni salihalardan eylesin, insanların gözünün içine bak ,asıl güzellik orada. .
Selametle kardeşim,bugünlerde geçer gulumseyeceksin bütün bu üzüldüklerine :)

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Aleyküm selam Birsen kardeşim;
Profilindeki yaşına bakınca senin daha ergenlik döneminde olduğunu anladım...
Bu da bana senin bu evhamların hakkında bilgi sahibi olmama yardımcı oldu!
Senin yaşındaki her kızın bu yaşlarda en çok istediği şeydir herkes tarafından güzel görülmek, beğenilmek! pek tabii sen de beğenilmek istiyorsun!

Allah c.c. her kulunu kendine has, kendine yakışır bir güzellikle yaratmıştır...
Gerçekten de biz, insanı, en güzel bir sûrete sâhip olarak yarattık. (Tîn Suresi - 4.ayet)

Hayatta bazı insanlar çıkar karşına, insanı insanlıktan soğuturlar!
Bunun gibi daha nice insanlar çıkacak karşına ve bunlara bağışıklık kazanacaksın!
Her şeyde olduğu gibi insanların da iyisi ve kötüsü oluyor, sen kendin için, kendi psikolojin için; onları duymazdan görmezden gel! başka da yapabilecek bir şey yok sanırım...
Herkesi kendi değersizliğiyle baş başa bırak!!!

Allah ıslah etsin, öyle insanlarla alay eden,insanların zayıf yönlerini araştıran, asıl kendileri zavallı, nefislerinin esiri olan insanları.........

Bu güzel günlerin geri gelmeyecek!
Lütfen bunların bilincinde yaşamaya gayret et!

Bir insan çocukluğunu, gençliğini yaşayamadı mı, yıllar geçse de hazmedemiyor kötü niyetli insanlarla yaşamayı, bu dünyada iyi niyeti kullanılan insanlar, hep çocuk saflığındaki insanlardır!..

İnsanlar acımasız olabilir, onlara karşı DİK DURACAKSIN, kendini, duygularını, bakış açını değiştir, geliştir, her an her şeye hazırlıklı ol hayatta...

Ben iyi niyetimin bedelini çok zor ödedim, insanlara karşı aklınla hareket et, duygularınla, duygusallıkla değil kardeşim.......

Sen Allahın değer verdiği, sevdiği, önemsediği bir kulsun...

Dünya yüzünde Allah yaratığı bunca mahlukat içinde hiç bir varlığa Eşref-i Mahlukat dememiştir...
Sadece insana diyor, yaratılmışların en şereflisi diye...

Sen Allahla iletişimini güzelleştir, onun yolunda yürümeye gayret et, bu gibi sorunlar gelir, geçer takma kafana!

Sen Allahın yarattığı güzel bir kulsun bunu unutma....
Allah seni sevdiği için bu surette yarattı, başkalarının ne dediğinin önemi yok, Allah seni sevdi, gerisi teferruat sadece.....

Ahmed Serdar

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Dünya tersine işte ; benimde bazen içimden en büyük benim demek geliyor ama değilim. Kendimizi beğenmemiz bence iyi bir meziyet. Bunun neresi kötü. Kimisi egosunu tatmin etmek için ter döker, kimiside gerçekten büyüktür kendini belli etmek istemez. Kendimizi beğenmemiz beğenilmeyecek, yetersiz biri olduğumuzu göstermez, belki tam tersidir.

uslu_çocuk

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Sözlü taciz, yıldırma, mobbing varsa bir yetkili hoca ile görüş derim.

Üst Alt