Kendimi yalnız hissediyorum

• Konuyu başlatan YUNUS ECE
  • Başlangıç tarihi
Y

YUNUS ECE

Kayıtsız
Misafir
Kendimi yalnız hissediyorum.
42 gün oldu dişlerimden hastalandım ve dişlerimin çoğu buzuldu. 6 tane çektim 5 tanede kanal tedavisi oldu. Geridekilerin çoğu ise dolgu oldu, şimdide kalanların bir kaç tanesi daha dolgu olacak ve bu beni çok mutsuz ediyor. Geçmişi düşünüyorum sonrada geleceği düşünüyorum daha çok üzülüyorum. Kendimi hep yalnız hissediyorum, kuran okuyorum okuduğumda iyi geliyor sonra bittiğinde yine üzülüyorum, dua ediyorum. Hep içimden kabul olmayacak gibi bir ses geliyor ne yapmam lazım?

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhaba halinize şükredin ,Allah beterinden saklasın,ALLAH CC yar ve yardımcınız olsun ..Kimsesiz kimse yok, herkesin var bir kimsesi ..
Kendinize güveniniz azaldığında fiziksel varlığınızda bir eksiklik hissedersiniz..
Kendinizde ya bir eksiklik, yada bir fazlalık,farklilık hissediginizde kendinizi o topluma ait değilmişsiniz gibi kendinizi yanliz hissedersiniz....

Günümüzün koşullarında insanların çoğu kalabalık içinde yalnızdır. Yalnızlığın nedeni kişiye ve/veya toplumsal yaşama bağlı olabilir.
Yaşanan düş kırıklıkları da yalnızlık duygusunu artırır. Yaşamda hepimiz düş kırıklıkları yaşamışızdır ve yaşayacağız.

Her ortam istediğimiz gibi olmayabilir. Bu nedenle, beklentilerimiz gerçekçi olduğu ölçüde düş kırıklıklarımız da az olur.
Yaşadığın her hayal kırıklığın seni gafletten uyandırıp hakikatına ulaştıran bir basamaktır...

Bazen Yalnızlık insanın,arkadaşı, dostu, akıl hocası en yakini olur...insan yalnız kaldığı zaman Bazen şikayette bulunur yalnızım diye, ama kime şikayet eder?
ilk önce kendine, o kendi diye hitap ettiğimiz kişide yalnızlığıdır...
Onunla tartışır, yalnızla iken bir sürü şey düşünür yalnızı onu düşündürür, ve dertleşir onunla..

Bazen yalnızlık insanlara verilen bir nimettir.
Bazen de yalnızlığını özler ona ihtiyaç duyar, yalnızı arar, bazen onunla oturup konuşmak ona bir şeyler sormak ister yalnıza ihtiyaç duyar,
ondan başka hiç kimseyi istemez yanında çünki yalnız kalmaya ihtiyaç duyduğu zaman ondan başka kimsenin ona yardımcı olamayacağını bilir..

yalnızlık insanın hayattaki en iyi hocasıdır diyebiliriz, yani bir sure de olsa kendi kendisi ile dertlesip yuzlesme kendini sorgulama firsatti bulur...
yalnızlık insana mahsus değildir...hic bir zaman da yalnız degildir aslinda sadece yalnız oldugu duygusuna kapilir bazen..
İnsan oğlu yalnız kaldığını sanır ama aslında yalnız değildir..her an kendisini her yerde gören ve sana şahdamarından daha yakın olan Elhamdullilah Yaradanı vardir

İki arkada konuşuyorlardı: “Üzgün görünüyorsun neyin var?”
“Sorma? Canım çok sıkılıyor!”
“Neden?”
Tarağımın bir dişi kırıldı!”
“Tarağın bir dişi kırıldı diye insan bu kadar üzülür mü?”
“Kırılan tarağın son dişiydi!”

çokk kommikk

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Selamun aleyküm abla, Kendinizde ya bir eksiklik, yada bir fazlalık, farklilık hissediginizde kendinizi o topluma ait değilmişsiniz gibi kendinizi yanliz hissedersiniz.
Ne güzel söylemişsin yüreğine sağlık, tam da su an ki halimi anlatıyor ama yalnız değiliz her an kapısını çalabileceğimiz bizi dinlemeden ASLA ve ASLA usanmayacak bir kimsemiz ALLAH'ımız var hamdolsun. Ya RAB sensin kimsesizlerin kimsesi bu mübarek gecede yine sana yalvaracağız, af dileyicez bizleri sırat-ı müstakim'den ayırma rabbim...
Hayırlı Akşamlar...

Huzur Yolcusu

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm yaşınızı bilmiyorum ama diş konusunda söylediklerinizden başlamak istiyorum. Bundan 3 yıl önce 5 tane dişim çekildi 2 tane kanal tedavisi çekilen dişlerin yerine 12 kaplama kalan 4 sağlam diş dışında hepsinde dolgu bende kendimi kötü hissetmiştim. Çünkü fırçaladığım halde dişlerin kurtulma imkanı çok düşüktü deneyeceğini olmadığı takdirde bütün dişleri çekip takma diş kullanmam gerekeceğini söyledi. Bunu düşününce yani 24-25 yaşındaki bir insanın takma diş kullanması pekte cazip gelmez. Kurtulanlara şükrettim çünkü daha kötüsü vardı.

Yalnızlık konusuna gelince bunu dolu dolu yaşayan bir insanım çünkü ben eş dost akraba kimi sevip değer verdiysem ya araya mesafeler girdi sonunda koptular yada vefat ettiler sevdiklerimi hep kaybettim. Bende sonunda şöyle düşünmeye başladım boş bir kalabalığa dopdolu yalnızlığı tercih ederim. En azından sana zarar verecek hiç kimse yok yalnızlık zor değil mi bazen ama insan alışıyor. Şimdi benim için tek bir şey var Allah(c.c) benimle olduktan sonra kime ihtiyacım var ki hayat böylede devam ediyor. Allah'ın(c.c) yazdığından başkası olmaz o ne takdir ettiyse bir sebebi hikmeti vardır. Allah'tan isterken kabul olmayacak gibi düşünme ümit ederek kabul olacağına inanarak dua edersen kabul olur...

Allah(c.c) yar ve yardımcınız olsun hakkınızda hayırlısını nasip eylesin...

Huzur Yolcusu

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm yaşınızı bilmiyorum ama diş konusunda söylediklerinizden başlamak istiyorum. Bundan 3 yıl önce 5 tane dişim çekildi 2 tane kanal tedavisi çekilen dişlerin yerine 12 kaplama kalan 4 sağlam diş dışında hepsinde dolgu bende kendimi kötü hissetmiştim. Çünkü fırçaladığım halde dişlerin kurtulma imkanı çok düşüktü deneyeceğini olmadığı takdirde bütün dişleri çekip takma diş kullanmam gerekeceğini söyledi. Bunu düşününce yani 24-25 yaşındaki bir insanın takma diş kullanması pekte cazip gelmez. Kurtulanlara şükrettim çünkü daha kötüsü vardı.

Yalnızlık konusuna gelince bunu dolu dolu yaşayan bir insanım çünkü ben eş dost akraba kimi sevip değer verdiysem ya araya mesafeler girdi sonunda koptular yada vefat ettiler sevdiklerimi hep kaybettim. Bende sonunda şöyle düşünmeye başladım boş bir kalabalığa dopdolu yalnızlığı tercih ederim. En azından sana zarar verecek hiç kimse yok yalnızlık zor değil mi bazen ama insan alışıyor. Şimdi benim için tek bir şey var Allah(c.c) benimle olduktan sonra kime ihtiyacım var ki hayat böylede devam ediyor. Allah'ın(c.c) yazdığından başkası olmaz o ne takdir ettiyse bir sebebi hikmeti vardır. Allah'tan isterken kabul olmayacak gibi düşünme ümit ederek kabul olacağına inanarak dua edersen kabul olur...

Allah(c.c) yar ve yardımcınız olsun hakkınızda hayırlısını nasip eylesin...

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
selamun aleyküm kardeşlerim, ne kadar mantıklı söylediğin tolunay kardeşim boş bir kalabalığa dopdolu yalnızlığı tercih ederim. En azından sana zarar verecek hiç kimse yok aynen yanında kalabalık var ama seni dini anlamda yönlendirecek, üzüldüğünde merhem olmayacak kuru kalabalık olacağına yalnızlık daha iyi....

üzülme yaralı kalbim yaradan sana YAR
sabret bütün olanlara yanında kimsesizler kimsesi VAR

Ve sen yine denendiğinde
ve yine kalbin daraldığında
ve yine bütün kapılar yüzüne kapandığında
ve yine ne yapman gerektiğini bilemediğinde...
Uzun uzun düşün ve hatırla yaradanını!
"Allah kuluna kâfi değil mi"
(Zümer/36)

B

burcu132

Kayıtsız
Misafir
kendimi yalnız hissediyorum

Ben 21 yaşındayım, kendimi hep üzgün, yorgun, mutsuz hissediyorum. İnsanlardan hep kaçmak istiyorum, muhabbet olan ortamdan uzaklaşmak istiyorum. Arkadaslarım sayılıdır. Onlarda hep cok sessizsin der durur, hep durgunum. Kendimi ibadete vereyim, namaza baslayayım dedim, onu da tam anlamıyla yapamadım. Hep bi eksiklik, ne yapacağım bilmiyorum hayatta hiç bir amacım yok bitki gibi yasıyorum. Tavsiyeleriniz nelerdir.

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Ben 21 yaşındayım, kendimi hep üzgün, yorgun, mutsuz hissediyorum. İnsanlardan hep kaçmak istiyorum, muhabbet olan ortamdan uzaklaşmak istiyorum. Arkadaslarım sayılıdır. Onlarda hep cok sessizsin der durur, hep durgunum. Kendimi ibadete vereyim, namaza baslayayım dedim, onu da tam anlamıyla yapamadım. Hep bi eksiklik, ne yapacağım bilmiyorum hayatta hiç bir amacım yok bitki gibi yasıyorum. Tavsiyeleriniz nelerdir.
Belki senin fıtratın böyledir. Herkes muhabbet ortamlarını, fazla arkadaşı sevmez, konuşmayı sevmeyebilir, sessiz olabilir. Kendini olduğun gibi kabul etmeyi deneyebilirsin. Ama sürekli yorgun, üzgün, mutsuz olmak sıkıntı... Anksiyete bozukluğu olabilir... Oldukça yaygındır.

Üst Alt