- Katılım
- 25 Temmuz 2011
- Mesajlar
- 7,319
- Tepkime puanı
- 117
Malzemeler
- 1 adet haşlanmış tavuk göğsü
- 2 adet havuç
- 1 adet salatalık
- 2-3 dal taze soğan
- 2 adet sivribiber
- 2 diş sarımsak
- 1-2 kaşık yoğurt
- 1 kase mayonez
- yarım demet dereotu
- tuz
- karabiber
- pulbiber
- Haşlanmış tavuk göğsünü derisinden ayırarak iyice didikleyin. Tuz ve baharatlarla karıştırın.
- Diğer tarafta bütün sebzeleri yıkayıp ayıklayarak mercimek büyüklüğünde dilimleyin.
- Salatalığın sadece kabuğunu kalınca soyarak kullanın. (Doğrarken zorlanırsanız kısa süreli robottan geçirebilirsiniz ama fazla ezmeyin)
- Hepsini karıştırıp 1 çay bardağı kadarını ayırın. Kalanı tavukla karıştırın. Mayonezle yoğurdu çırpın. Karışımı tavuk ve sebzelerle birleştirip iyice hallolmalarını sağlayın. Bunu bir tabağa yayın.
- üzerini ayırdığınız sebze karışımı ile süsleyin.