Nasıl affedebilirim ?

Zümrüdü Anka

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Kendimi,insanları ve diğer her şeyi nasıl affedebilirim ?

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Affetmek;hepimizin bildiği gibi bağışlamak,size karşı yapılan haksızlığı unutmak demektir...
Yapılan bilisel araştırmalarda gösterdiği üzere affetmek insan üzerinde çok önemli olumlu etkiler yaratıyor.
Hani derler ya “kuş gibi hafifledim” işte insan üzerinde rahatlama, huzur ve hafifleme duygusu yarattığı gibi, bu duygu etkisyle fizksel olarak da gerginlikten kurtarıyor insanı.

Oysa birine karşı duyduğumuz öfke,kızgınlık yada bir olaya karşı duyduğunuz bu duygular içinizi kurt gibi kemirir.
Bu duygu affedememek sanmayın ki sizin öfke duyduğunuz kişiye zara veriyor,aslında siz kendi kendinize zarar veriyorsunuz.Sizin öfkenizin ve kızgınlığınızın sebebi sizsiniz.karşı tarafın bundan hiç haberi yoktur.

Zaten siz affedersem ,“karşı tarafa iyilik yapıyorum,onu yüceltiyorum,yada haklı duruma getiriyorum” durum sizin düşündüğünüz gibi değil aslında.
Siz affederek kızgınlık ve öfkeden,gerginlikten,huzursuzluktan kurtulacak,kendinizi iyi hissedeceksiniz..Bunun karşı tarafa bir faydası olduğunu değil kendiniz için faydası olduğunu düşünerek yapın.

Bakın affetmemenin kızgınlığın üzerinizdeki yarattığı etkiler neymiş;Mide ağrısı, sırt ağrısı,uykusuzluk......
Bütün bilimsel açıklamalar olumsuz düşünce ve duyguların bedeniniz üzerindeki yansımaları ve hastalıklara çağrı yaptığınızı belirtirken, kendi kendimize bunu neden yapıyoruz acaba.

Acaba affederek kendinize haksızlık, karşı tarafa iyilik mi yaptığınızı zannediyorsunuz.
Eğer böyle düşünüyorsanız asıl affetmiyerek kendinize haksızlık yapıyorsunuz..Başkası için kendinize zarar vermeye devam etmek istemiyorsanız,Kendinizi sessiz ve sakin bir ortamda dinleyin ve sorun kendinize affetmekle neler kazanıyorsun? Affetmemek sana neler yapıyor? Affedersen neler olur...? o insandan özgür olursunuz..ona TAKILMASINIZ ..!!

Affetmek, düşmanlık ve intikamdan vazgeçmektir. Affetmek, kalbimizi öfke ve husumetten temizlemektir. Affetmek, yüreğimizi kaplayan ve kuşatan ağır yükleri hafifletmektir. Suç ve hataları bağışlamak belki onları ortadan kaldırmaz; ancak öfke ve husumeti ortadan kaldırır.

Kusur ve kabahatleri affetmek belki onları unutturmaz; ama nefret ve intikamın izini siler. Affetmek, sağlıklı bir iletişim ortamı sağlar; insanı güçlü ve saygın kılar.Kırdığınız insanlara kendinizi affetirmeye bakın onlar size affederlerse siz de kendinizi affedebilirsiniz...
Rabbim bizleri Affedebilenlerden eylesin İnşallah...

Zümrüdü Anka

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Gönül Sızım 10 gün önce bir rüya gördüm öyleki ağırlığından 2 gün kendime gelemedim o gün bütün gün başım ağrıdı...Ondan sonraki günler gördüğüm rüyalardaki insanlar bakıyorum hepsinin ortak tarafı affedememiş olmam ben içimden affediyorum diyorum ama gel görelim ki bilinç altım ruhumun derinliklerine yara açmışlar nasıl affedeceğim benim elimde değil ki canımı çok yaktılar ne yapmam gerekiyor.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Hayatınızda nefrete, öfkeye ve kine yer bırakmayın ki; Sevgiye, sevmeye ,huzura ·,Allah'ın Rahmetine ,kerametine, lütfüne, insan olmaya, kainattı, Yaradanı,hayatı sevmeye yer kalsın...

osisko

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Affetmek;hepimizin bildiği gibi bağışlamak,size karşı yapılan haksızlığı unutmak demektir...
Yapılan bilisel araştırmalarda gösterdiği üzere affetmek insan üzerinde çok önemli olumlu etkiler yaratıyor.
Hani derler ya “kuş gibi hafifledim” işte insan üzerinde rahatlama, huzur ve hafifleme duygusu yarattığı gibi, bu duygu etkisyle fizksel olarak da gerginlikten kurtarıyor insanı.

Oysa birine karşı duyduğumuz öfke,kızgınlık yada bir olaya karşı duyduğunuz bu duygular içinizi kurt gibi kemirir.
Bu duygu affedememek sanmayın ki sizin öfke duyduğunuz kişiye zara veriyor,aslında siz kendi kendinize zarar veriyorsunuz.Sizin öfkenizin ve kızgınlığınızın sebebi sizsiniz.karşı tarafın bundan hiç haberi yoktur.

Zaten siz affedersem ,“karşı tarafa iyilik yapıyorum,onu yüceltiyorum,yada haklı duruma getiriyorum” durum sizin düşündüğünüz gibi değil aslında.
Siz affederek kızgınlık ve öfkeden,gerginlikten,huzursuzluktan kurtulacak,kendinizi iyi hissedeceksiniz..Bunun karşı tarafa bir faydası olduğunu değil kendiniz için faydası olduğunu düşünerek yapın.

Bakın affetmemenin kızgınlığın üzerinizdeki yarattığı etkiler neymiş;Mide ağrısı, sırt ağrısı,uykusuzluk......
Bütün bilimsel açıklamalar olumsuz düşünce ve duyguların bedeniniz üzerindeki yansımaları ve hastalıklara çağrı yaptığınızı belirtirken, kendi kendimize bunu neden yapıyoruz acaba.

Öncelikle affetmek, "Allah 'a mahsustur"..!

Kulda olan, "hoşgörüdür". Ne türde olur ise olsun, hadiseler ve olaylar karşısında hoşgörülü olmak, Allah 'ı bilen, Allah 'ı idrak eden kullar için uygulaması zor fakat, uygulanması elzem bir davranıştır.

Hacı Bektaşi Veli hazretlerine sormuşlar. "İnsan nedir".? diye..! Şu cevabı vermiş;

"İncinmemek, incitmemektir"..! İnşaallah kıssadan hissemizi alırız.

Bir başka ifade etmek istediğim konu, yazdığınız yazıda "yaratmak" diye ifade kullanıyorsunuz. Bu kelimeyi kullanmanızda mühim olanın niyet olduğunu biliyorum. Ancak, İslami bir forumda bu kelimenin kullanılmaması gerektiği inancını taşıyorum.

Yaratmak, arazı ve cevheri olmadan bir şeyi (yoktan) var etmektir. Bu ise yalnızca Allah 'a mahsustur. Acizane uyarıydı.

tozduman

Moderatör
Moderatör
Selâmün Aleyküm
Bir gece rüyamda "Bağışlayan ve esirgeyen ancak Allah tir" ayetini okuyarak uyandigimda halen titriyorum.
Elbette bağışlayan ve esirgeyen ancak Yüce mevlamizdir.
Kişi kendini ve kendine yapılani affeder ise gerçekten çok huzurlu olur.
Yine bir akşam kalbimi kirdiklarinda ,canımın acısı ile Allahım beni kiranlari affediyorum, Rabbim sende affet diyerek uyudum.
Sabah gerçekten bedenim hafif ve huzurlu uyandım.
Bugünlerde , midem , sırtım ve uykusuzlugum zirve!
Hangi birinden razi olayım ?
Bende insanım !
İnsan varya ,insanlar neden birbirine eziyet ve zulm eder ?
Bu dünya da kalacağımiz süre belli , nedir yani derdin niye zorlaştırıyorsun.
Bu nasıl bir sistem dir ya hu !
Bu insanlar ne zaman uyanacak ?
Ne zaman insan olduklarinin farkına varıp , insan gibi yaşayacaklar? Örnek olmak , doğru olmak bunların neden kıymeti kalmadı.
Ben ne zaman büyüyeceğim !!

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Öncelikle affetmek, "Allah 'a mahsustur"..!

Kulda olan, "hoşgörüdür". Ne türde olur ise olsun, hadiseler ve olaylar karşısında hoşgörülü olmak, Allah 'ı bilen, Allah 'ı idrak eden kullar için uygulaması zor fakat, uygulanması elzem bir davranıştır.

Hacı Bektaşi Veli hazretlerine sormuşlar. "İnsan nedir".? diye..! Şu cevabı vermiş;

"İncinmemek, incitmemektir"..! İnşaallah kıssadan hissemizi alırız.

Bir başka ifade etmek istediğim konu, yazdığınız yazıda "yaratmak" diye ifade kullanıyorsunuz. Bu kelimeyi kullanmanızda mühim olanın niyet olduğunu biliyorum. Ancak, İslami bir forumda bu kelimenin kullanılmaması gerektiği inancını taşıyorum.

Yaratmak, arazı ve cevheri olmadan bir şeyi (yoktan) var etmektir. Bu ise yalnızca Allah 'a mahsustur. Acizane uyarıydı.

Evet haklısınız ,Allah Razı Olsun..

EY ÖRTÜSÜNE BÜRÜNEN,BEDEN KABRİN DE UYUYAN
ALLAHIN ADIYLE KALK VE TE'VİL ET...
Ey hz. Adem ve hz.havva suretine bürünen ,Nerden geldin nereye gideceksin .ne olacaksın bilmez misin herşeyin bir hesabı var Ey insan...

Üst Alt