Nasıl çaba gösterebilirim ?

Nurtopu_11

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
SelamunAleyküm. Bir duam, bir hacetim var Rabbimden. Duanın kabul olması için öncelikle sabırla beklemek gerekli, sonra da usanmadan, bıkmadan, duam kabul olmuyor demeden çaba göstermek. "Allah ısrarla dua eden kulunu sever"Bunları çok iyi biliyorum ama işte bildiğim gibi uygulayamıyorum. Kafamı toparlayamıyorum. Allah herşeye Kadir'dir.O'nun herşeye gücü yeter.O ol der Oluverir istediği.

Bana bu çabayı nasip etmesinı istiyorum. Bu çabayı, huşuyu, ısrarcı yakalamak için bana söyleyebileceginiz bi şeyler var mı. Güzel düşüncelerinizi, beni yönlendirecek fikirlerinizi bilmek isterim.Yardımcı olur musuz. Simdiden Allah razı olsun inşaAllah.

aris1

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm, galiba benzer sıkıntıları yaşıyoruz. Anladığım kadarıyla düşünsel ataletiniz var benim tahminim böyle biraz daha açarmısınız probleminizi?

tozduman

Moderatör
Moderatör
Aleyküm selam kardeşim .
Bütün duaları kabul eder Rabbim , biz neden dünya dayiz, isteyelim Rabbimizden diye , ister lutfeylesin ister imtihan eylesin . Nasılsa her başimiza gelen şey güzel ve hayirli degilmidir :)
Gece namazı! tehecut haricinde, gece 3 ve ya 5 arası yani genelde herkesin uyuduğu vakit de ,Allah rızası için , biraz namaz kıl . Sonra ne dilersen dile kardeşim . Ama sevgilimiz ,esimiz dostumuz ve dünyamız için o kadar zahmet perisanlik çekiyoruz terliyoruz . Allah için ayaklarımiz ağrıyanà kadar namaz kılsak , sevgiliye ya da günahlarımiza döktüğümuz ter gibi , Rabbimizin rızası içinde seccade de ter dökebilsek keşke ..
Allah kabul buyursun dualarinizi kardeşim

Üst Alt