Neden benim hayatım biraz daha iyi değil ?

hehe

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün Aleyküm Değerli İnsanlar :)
Şimdi siz de anlatacağım derde dert mi bu diyeceksiniz ancak,dert kişiye göre zordur.

Dertlerim anlatamam ama bir şeyler paylaşayım.

Yani YÜCE ALLAH'A dua ediyorum, kabul olmuyor, her gün daha da çok dert geliyor. Sıkılıyorum neden benim hayatım biraz daha iyi değil diye. Hep kendimi yıpratıyorum, düşünüyorum, düşünüyorum son bulmuyor.

Her neyse sizinde canınızı sıktım, iyi günler.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Mutlu Bir Yaşam Için; çaliş, Iyilik Yap, şükret!

Ve Aleykümselam Değerli İnsan heee ...
'Yani YÜCE ALLAH'A dua ediyorum,kabul olmuyor.."

ALLAH aşkına söyleyin ;siz elinizdekilerin kıymetini hiç bilip Allah'a şükrettiniz mi Gençliginiz,sağlığın,nefes aldiğın için ...?

"neden benim hayatım biraz daha iyi değil diye "

dertler, sıkıntılar,sorunlar kafada büyütüldükçe,daha fazlası gelecektir..Bunun yerine olumlu,güzel ve çözüm getirici ve çözücü düşündükçe,
sıkıntılar yavaş yavaş sizi terk edecektir.Her zaman iyi ve güzeli düşünün..olumlu bakış açınızı geliştirmeye çalşın..derte,sorunda, çözümde ilaç da Siz siniz!!

Onun için akıllı insan öz eleştiri yapar.Biz kendimizin en kötü düşmanı da olabiliriz,en iyi arkadaşı da.
Biz kendi sorunlarımızın kaynağı da olabiliriz,çözümü de.Hayatımız bakış açımız kadardır ve bakış açımıza göre şekilenir............

Allah’a inancı olan insan kişi iyi zamanlarında olduğu gibi kötü zamanlarında da inancını asla kaybetmez. ve her haline de buna da şükür der mutlu olur...
Allah’ı kendinize en iyi dost ve yardımcı seçerseniz ve o’na inanıp sırtınızı ona dayadıktan sonra altından kalmayacağınız sorun ve dert kalmayacaktır.

Bunun için ilk önce 'Annenize ,sokakta gördüğünüz ilk insana yardım etmeye başlayarak uygulamaya başlayabilirsiniz.İşte o zaman mutlu ve kendinizi anlamli bulursunuz......
Bir de yapacağınız yardımı Allah için,Allah rızasını kazanmak için yaptınız mı “İŞTE ARTIK SİZDEN MUTLU KİMSE YOKTUR İNANIN”
Mutlu Bir Yaşam Için; çaliş, Iyilik Yap, şükret!

Önünüzdeki tüm engeller kalkacak,sizi sıkan daraltan,üzen her şey birer birer yok olacaktır.
Ben kendimi çok iyi hissediyorum! neden mi? çünkü sizleri dinliyorum sizlere elimden geldiğince yardım etmeye çalışıyorum.
Çünkü sizleri mutlu huzurlu görmek için gayret sarf ediyorum,araştırıyorum.Dua ediyorum!!
Yeni yöntemler geliştirmeye çalışıyorum.Hele de sizden olumlu bir yanıt aldığımda keyfime diyecek yok.

Her şeyden önce kendimi tanıyorum neden yaratıldığım biliyorum.Allah ile dostluk kurmaya çalışıyorum,nasıl insan en yakın dostu ile sevincini üzüntüsünü paylaşınca “ohhhhh be rahatladım içimi döktüm,boşalttım” der ya işte bende öyle yapmaya çalışıyorum.

Sizde öyle yapın dostum!! hatta bir kalem kağıt alın ve sizi Yaratan Yüce Allah’a mektup yazın ona derdinizi,en gizli sırlarınızı açıklayın…
O’na çok ihtiyacınız olduğunu samimi olarak belirtin hemen kucak açacaktır inanın.

Allahım! Yine sana yöneldim ben tüm içtenliğimle…
Şua an senin karşındayım içim sevinçle dolu ve heyecanlıyım..mutluyum huzurluyum, insanim!!
Sen sonsuz güce sahipsin….Sana şükürle olsun ki beni sana kul olarak yarattın.
Sana şükürler olsun ki sana inanmamı ve sana bağlanmamı seni sevmeyi ve insanlari nasip etin bana.
Allah’ın içimde olan sevgini çoğalt..

Allah’ım seni kulun olan herkese seninle olmanın mutluluğunu yaşat.
Allah’ım kullarını zor durumlardan kurtar..Haklarında hayırlı olan dileklerini kabul et.
Allah’ım onlar için yaptığım duaları kabul et….
Aminnnnn..

acilangul1

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Ne güzel dua etmişsin gönül dostum yürekten kocaman AMİNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN:)

Huzur Yolcusu

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm, herkesin derdi kendine göre ağırdır. Duam kabul olmuyor demişsiniz belki zamanı var belki de olması hakkınızda hayırlı değildir. Ne demişler; Allah kuluna dert ve sıkıntı verir ki yalvarıp sadece Allah'tan isteyelim. Sürekli huzuruna varalım sabredelim Allaha dahda çok sarılalım. Bazen zorda olsa gelen derde Elhamdülillah deyip sabretmeyi öğrenmeliyiz. Allah yardımcınız olsun derdiniz sıkıntınız mutluluğa ve feraha dönüşsün inşallah.

canperdesi

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Dünyaca ünlü tenis şampiyonu Arthur Ashe bir kan nakli sırasında amansız bir hastalığa yakalanmıştı. Hastalığı ilerlemişti. Ölümü bekliyordu. Hayatının son günlerinde sevenleri kendisini yalnız bırakmıyor, dünyanın dört bir tarafından mektuplar alıyordu. İşte o mektuplardan birinde muhatap olduğu soruya verdiği cevap oldukça manidardır.

Diyordu ki hayranı ünlü tenisçiye;

-Allah, böylesine kötü bir hastalık için neden seni seçti?

Arthur Ashe, hayranının bu aykırı sorusunu şu anlamlı sözleriyle cevapladı:

- “Tüm dünyada 50 milyon çocuk tenis oynamaya başlar. 5 milyonu tenis oynamayı öğrenir. 500 bini profesyonel tenisçi olur, 50 bini yarışmalara girer, 5 bini büyük turnuvalara erişir, 50''si Wimbledon'a kadar gelir, 4''ü yarı finale, 2''si finale kalır. Elimde şampiyonluk kupasını tutarken Allah’a ''Neden ben?'' diye hiç sormadım. Şimdi sancı çekerken, Allah’a nasıl ‘'niye ben?’ derim?”

Üst Alt