Neden kendime hakim olamayıp sürekli tövbe ediyorum.

berat1983

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün Aleyküm; Hocam her namazdan sonra tövbe ederek dua başlıyorum. Kimsenin kalbini kırmamak ve kimsenin hakkında konuşmamak için dua ediyorum. Ama ne yazık ki bazı insanları hatırlayınca çileden çıkıyorum biliyorum yanlıştır yaptığım ama o insanlar bana yalan söyleyenler, hakkımı yiyenler ve söz verip de sözlerini yerine getirmeyenler. Evet onları Allah'a havale ediyorum ama yine de bir insan nasıl söz verir de yerine getirmez diye sinirleniyorum. Her namazdan sonra tövbe edip 70 defa estağfurullah diyorum.

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
İyi yapıyorsunuz, kulluğunuzu yerine getiriniz ve bol bol dua ve tövbe ediniz.
Neticede insanız.
İnsan malumunuz, beşer şaşardır..!
Allahü Teala bizleri tertemiz kılsın.

tozduman

Moderatör
Moderatör
Gerçekten yürekten affederseniz çok huzurlu olursunuz hem Allah ile aranıza set koyma mış olursunuz deneyin dilerseniz :) Akşamdan kalbimle hesap yapar barışırim beni üzenler ile affet Allahim hepimiz cahillik yapıyoruz diye dua ediyorum sabah miss gibi kalbim huzur dolu oluyor. Allah kullarını ne kadar kötü de olsa sever sanırım bu yüzden kalbe ferahlık veriyor. Hamd olsun Allaha şükürler olsun :) selam ve dua ile

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Selamun aleyküm berat kardeşim, Doğru diyorsun hepimiz aynı senin gibiyiz.. Allah kabul etsin ibadetini de, tövbeni de..
Nefisle başa çıkmak, nefse gem vurmak o kadar kolay değil!

Hepimiz bunun için savaşıyoruz...Yapacağın şey bu konuda; aklına kızdığın bir insan geldiğinde, nefsinin oyununa geldiğinin de farkına var ve içindeki öfkeden zikir ederek kurtul!! ben başka yol bulamadım.. Sinirlenince la havle, ya sabır çekerim öyle geçiyor... Allah hepimizin günahlarını affetsin, nefsimize karşı uyanık olalım inşallah..

berat1983

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Teşekkür ederim emos_25 kardeşim tavsiyeleriniz benim için çok önemli Allah bizleri büyük günahlardan korusun. Selametle kalın.

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Amin kardeşim cümlemizi korusun selametle...

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Arkadaşım bir de şunu ifade edeyim:
Tövbe ve dua biraz da fıtridir. Yaratılıştandır. İsterseniz masum olun ve hiç günahınız olmasın, fıtratınız kelamınıza galebe çalacak ve ağzınızdan belki de mütemadiyen şu cümleler dökülecektir:
Allah'ım! Sen en büyüksün. Gözle görebildiğim ve göremediğim her şeyi bizler için yarattın. Sana ne kadar şükretsek azdır. Allah'ım! Ne olur bize merhamet et, bizlere rahmet et, bizleri bağışla, Sana şükürde nakısız, Allah'ım! Bizim bu halimizden razı ol. vs...
Dua ediniz, tövbe ediniz! Bu halde olmanız günahkarlar içinde yüzdüğünüz anlamına gelmez illaki...
İslam'ı "cem'an" kabulleniniz ve O'nun uğrunda cehdinizi ortaya koyunuz.
Dua ile.

berat1983

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Allah sizlerden razı olsun. Kardeşlerim öncelikle ben bu siteye girdikten sonra siz güzel insanlar sayesinde hayatım olumlu yönde değişti. Kaza oruçlarımı tutmaya başladım 60 gün kaza orucum vardı şu an için 45 tane tuttum. Kaza namazlarıma başlamış onları hemen bitirip nafile ve sünnet namazlarıma başlamak için sabırsızlanıyorum . Ha bu arada bu sene yaklaşık 10 tane nafile oruç da tuttum ama kaza oruçları varken nafile kabul olmuyormuş bunu da yeni öğrendim. Her namazımdan sonra dua etmeye başladım. Sabır ve şükür kavramını daha iyi anlamaya başladım. Kısacası Allah'a yakınlığım çok çok daha arttı. Ama haksızlığa gelemiyorum. Bunları da yazayım belki beni daha iyi anlarsınız bir çok insan bana söz verdi sözlerini yerine getiremedi iş konusunda, kul hakkımı yiyenler oldu. Ve en son banka yapacağını yaptı bana kredi kartı bana göndermişti. Kart parası 100 lira ödeyecekmişim. Ama bunu kartı alırken bana söylemediler ki. Gel de böylelerine kızma.Özellikle son yazdıklarınızdan sonra buna kızmadım. Sabırlı oldum Allah'a havale ettim onları. İşsiz birisi olarak hakkımı onlara helal etmiyorum dedim. Hocam belki uzun oldu ama samimiyetimle söylüyorum ki dua ettiğimden beri hayatımda çok değişti. Ben Yüce Allah'tan sadece hayırlı bir iş ve evlilik istiyorum. Gerçekten de ben de kendime inanamıyorum 5-6 yıldır tutamadığım oruçları 3 aydır neredeyse tamamlamak üzereyim. Kaza namazlarımı tamamlamaya çalışmam camide uzun zaman geçirmem, özellikle cemaetle kılınan namazlarda tesbihattan sonra o kısa dua kısmında öyle acele dua ediyorum ki kendime ve yakınlarıma sanki oradaki dualar kabul olacakmış gibi bir hisse kapılıyorum. Rüyalarım bile değişti. Çevremdeki insanlara dini sohbetler açmaya başladım. Bu arada öncesinde ben nasıl birisiydim. Yine her hangi bir kötü bir alışkanlığım yoktu. Namazımı kılardım ama duasız kaza namazı olmadan. Sabır ve şükür kavramını bilmeyen birisiydim. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun selametle kalın değerli kardeşlerim.

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Nedeni sudur:
Yasadigimiz cadde bizi gunahlardan koruyucu degildir. Oyle olunca da gunahlarla ic ice yasiyoruz. Bu da su demektir:
Ne kadar gunah o kadar tövbe; ne kadar tovbe o kadar gunah!
Gel de devamli tövbe etme! Mumkun mu?
Dua ile.

berat1983

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Nedeni sudur:
Yasadigimiz cadde bizi gunahlardan koruyucu degildir. Oyle olunca da gunahlarla ic ice yasiyoruz. Bu da su demektir:
Ne kadar gunah o kadar tövbe; ne kadar tovbe o kadar gunah!
Gel de devamli tövbe etme! Mumkun mu?
Dua ile.

Evet hocam biz bu günahları yok edemeyiz ancak azaltabiliriz. Çünkü bazen görmeden ve istemeyerek de günah işlemiş olabiliriz. Ama bunun farkında olmak da çok mantıklı bir durum. Selametle...

Üst Alt