Nişan attım günah mı?

bo8105580

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamın Aleyküm ben bir akrabanın oğluyla istemeden, annemin yoğun ısrarıyla nişanlandım. Fakat daha sonra onunla hiç anlaşamadım. Ona karşı güven sorunları yaşadım ve bütün bunlardan sonra da dayanamayıp nişanımı attım. Şimdi ise karşı taraf benimle arayı ısrarla tekrar düzeltmek istiyor. Ben bu duruma pek razı olmasam da yaptığım yanlış mı geri dönmeli miyim ?

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
Aleykümselam kardeşim.
Akrabanın oğluyla yaşayacak olan sensin karşı taraf veya annen değil, bu konuda karar da senin.
Ben de 41 sene önce akrabamın(dayımın) kızıyla evlendim, halen evliyiz ama açık konuşmak gerekirse onun(eşimin) yerinde ben olsaydım çoktan boşanmıştım, bilmem anlatabildim mi kardeşim.
Benim yardımım bundan ibaret, diğer kardeşlerim de elbet bir yol gösterirler inş.

bo8105580

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Verdiğiniz cevap için çok teşekkür ederim ama hala ne yapacağım bilmiyorum. Ne doğru bilmiyorum. Çünkü küçük bır şehirde yaşıyorum ve bu yüzden nişan atmış olmam pek hoş karşılanmıyor. Tabi bu da bende büyük sorun yaratıyor. Ama karşı tarafa olumlu cevap verirsem ilerde çok pişman olmaktan da korkuyorum. Bu konuda kendimi çok çaresiz hissediyorum...!

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Selamın Aleyküm ben bir akrabanın oğluyla istemeden, annemin yoğun ısrarıyla nişanlandım. Fakat daha sonra onunla hiç anlaşamadım. Ona karşı güven sorunları yaşadım ve bütün bunlardan sonra da dayanamayıp nişanımı attım. Şimdi ise karşı taraf benimle arayı ısrarla tekrar düzeltmek istiyor. Ben bu duruma pek razı olmasam da yaptığım yanlış mı geri dönmeli miyim ?

Ve aleyküm selam kardeşim,

Buhârî ve Müslim'in beraberce naklettiği bir hadîste Peygamber Efendimiz (sav):
"(Akıllı ve olgun) Mü'min aynı delikten iki defa sokulmaz, ısırılmaz."

(Buhârî, Edeb, 83; Müslim, Zühd, 63) buyurmuştur.

Yânî akıllı ve olgun mü'min, dîn ve dünyâ işlerinde sakınılacak şeylerden sakınır, ihtiyâtlı, tedbirli ve uyanık hareket eder, bir defa aldatılsa bile gaflete düşüp ikinci defa aynı hataya düşmez.

Tıpkı bu hadis-i şerifinde soyledıgı gibi bir defa yogun ısrarlara dayanamayıp kabul ettin hiç içinin ısınmadıgı bir insanla evlenmeyi!..
Bir insan evliliği bana göre aklen değil kalben yapmalı!
evlilik işi mantıksal degil hissel manevi biseydir! sen ticaret yapmıyosun kı mantıgınla yola cıkasın!

Düşünsene; hiç begenmediğin, sevmediğin, içinin ısınmadıgı bir adamla bir ömür her seyi beraber yapmak zorunda kalacagını! bence düsünmesi bile korkunç!
hele ki böyle bi çagda böyle bir devirde insanların düşüncelerinin eylemlerinin özgürce yapılabildiği bir çagda!

Annene gelince; kendisi o cocugu cok sevmis olabilir, iyi bir cocuk benim cocuguma iyi bir es oluır dıyebilir ama atladıgı bir sey var; kendisine damat (evlat) adayı degil, kızına koca bulacak! dolayısıyla annenın kendi dusuncesinden ziyade , senin bu konuya nasıl baktıgın kalben ısınman begenmen sevmen onemli!

Evlilik irade değil, idare işidir demişler;
sevmediğin bir insanı nereye kadar idare edebilirsin ki?
insan; sevdiğini, deger verdiğini idare eder, tölerans gösterir!
İnsanın nefsi bunu yapar her zaman, kendimizi kandırmayalım!

En son olarak;
her gün gazete okuyan bir insan olarak söylüyorum;
diyelim ki sen bu çocukla evlendin ama bir türlü için ısınmadı, sevemedin ne olacak ? yasın da genc anlasamıyorsunuz da;
baslıycaksın care aramaya ben sana soyluyorum ama ornek olarak sakın yanlıs anlama; belki de dısarıda aramaya başlıyacaksın sevgiyi ilgiyi!
Her gün nıce haberler çıkıyo karsımıza!

Aklını başına al kardeşim,
bu hayat senin hayatın!
Herşeyi kendin idare edip; kendin savasacaksın basına geleceklerle!

Onun için ben derim ki;
evlilik gönül işidir bu konuda kimseye laf düşmez!
gönlün var ise tamam, yok ise sonradan olur larla kendini kandırma!..

Allaha emanet ol....

bo8105580

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Allah sizden razı olsun. Yazdıklarınız içimi rahatlattı. En azından artık daha doğru karar verebilirim.. Sağolun

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Allah senden de razı olsun, inşallah seni seven, senin de onu sevdiğin hayırlı bir kısmet çıkarsın karşına Rabbim...:)

Eflatun.01

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun aleykum kardeşim. Bende nişan attım. Anlaşamıyorduk. Cok dua ettim ve boyle bir karar aldim. Karşı taraf tekrar barışmak için adımlar attıysa da kabul etmedim. Sırf kabul etmediğim için beni dini ve vicdani yönden vurmaya çalıştı. Bir daha mutlu olamazsın. Ahirette seninle hesaplasacagiz. Sana hakkımı helal etmiyorum gibi. Şimdi bir başkasıyla nisanliyim ve cokta mutluyum. Az önce bu yazı ya denk geldim. Eğer vicdanı konularda sana baski yaparsa hiç kulak asma. Rabbim karşına iyi insanlar çıkarsın.

bo8105580

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun aleykum kardeşim. Bende nişan attım. Anlaşamıyorduk. Cok dua ettim ve boyle bir karar aldim. Karşı taraf tekrar barışmak için adımlar attıysa da kabul etmedim. Sırf kabul etmediğim için beni dini ve vicdani yönden vurmaya çalıştı. Bir daha mutlu olamazsın. Ahirette seninle hesaplasacagiz. Sana hakkımı helal etmiyorum gibi. Şimdi bir başkasıyla nisanliyim ve cokta mutluyum. Az önce bu yazı ya denk geldim. Eğer vicdanı konularda sana baski yaparsa hiç kulak asma. Rabbim karşına iyi insanlar çıkarsın.
ilgin için sağol mesajını yenı gordüm. Bende senin yaşadıklarının aynısını yaşıyorum. karsı taraf bana sürekli pişman olacağımı söylüyor. Annesi benden başka gelin istemediğini süreklı dile getiriyor. Bu ve bunlar gıbi bir çok sorun yaşıyorum. Akraba olduğu için akrabalarım yarısı bu konuda bana ayrıyetten baskı uyguluyor. Yaşadığım zorlukları umarım tahmın edersın. Bende ayrılmak ıcın cok dua etmiştim ve ayrıldım şimdi de bunca baskıdan sonra acaba yanlış mı yaptım dıyorum. Burda bu konuda yardımcı olmanız benı ınanın cok rahatlatıyor, cok sağolun.

Üst Alt