Psikolojik sorunlarım...

Elif1988

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
İyi akşamlar canım arkadaşlarım.Forumda yeni sayılırım derdimi sizinle paylaştığımda verilen cevapları defalarca okudum.O kadar güzel ve o kadar yürektendi ki...Arkadaşlar çocukluğumu,gençliğimi yasayamadigim için ben de bir yaş takıntısı oluşmaya başladı.Benden küçük herkese özeniyorum. YaşımdAn daha küçük olmak istiyorum.Yaşımı tahmin ettiklerinde 25 demeleri bile beni üzüyor.Ben daha genç göstermek daha küçük olmak istiyorum. İnanılmaz bir takıntı haline geldi arkadaşlar. Psikolojik destek almalı mıyım sizce?

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
İyi akşamlar Elif kardeşim,
Bu soruya en doğru cevabı Gönül sızım ablam verir, psikoloji açısından bilgileri var, araştırmaları var o yüzden..
Benim düşüncem;
Böyle takıntı yaptığın yaş problemi; çocukluğundan gelme olumsuz yaşanılan şeylerden, yeterince çocukluğunun tadını çıkaramadığın için olabilir...
Psikolojik yardım alman seni rahatlatır gitmeni öneririm..
En önemlisi; Allaha yakın, nefsine uzak ol! devamlı zikir halinde ol ve ibadetlerini ihmal etme kardeşim...

Benim düşüncelerim bunlar, Allaha emanet ol...:)

Huzur Yolcusu

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm kardeşim, psikolojik destek aşırıya kaçtıysan belki gerekebilir ama bence bunu en iyi sen bilirsin. Şöyle düşün her insanın içinde çocuk kalan bir taraf vardır ama bu istediğin şeyin mümkün olmayacağını da biliyorsundur. Yaşın 25 olabilir ama kendini küçük hissetmen yada öyle gözükmek istemen akli düşüncelerin için sorun teşkil ederse mesela 2 kelime güzel söz söyleyene aldanırsan bu hayatını mahveder.

O yaşların geri gelmez artık büyüdün ama büyümüş olman bazı şeyleri yapmana engel değil, bence yaşına fazla takılmadan içinden geldiği gibi davran takıntıyı kuruntuyu bırak.

Evet sen 25 yaşındasın buna üzülmene ne gerek var yanlış olmadıktan sonra yaşayamadıklarını şimdi yaşamaya çalış, insanların ne düşündüğü çok mu önemli yanlış bir şey mi yapıyorsun sanki?

Ama bu yaş takıntın aklına düşüncelerine zarar vermesin bunun önüne geçecek olanda sensin devam ettirecek olan da. Kısacası kardeşim aklına mantığına düşüncelerine yansıtmadığın sürece içinden geldiği gibi davranmanın sana zararı dokunacağını sanmam. Ama yaşını kabul et kendinle barışık ol sorun ettiğine değmez.

Allah yardımcın olsun kardeşim Allah'a emanet ol...

Elif1988

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Sağol canım kardeşim.

Gönül sızım ablama nasıl ulaşırım kardeşim okur mu ki mesajımı ?

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
İyi akşamlar Elif kardeşim,Valla bende yaşlılıktan nasıl bir çekinirim, hiç istemiyorum yaşlanmayı ama yaşlanacağiz...cddvb..
Bende de yaşlılık korkusu var galiba yaaa. Ama hiç de yaşımı küçülteyim falan diye bir isteğim olmadı. Neysem oyum ya. Lunaparka bile gider, bisiklet sürer arada bir çocuk gibi de dans eder muzip olurum...
İçimdeki çocuk, ölmedi daha Ya hu.. içimdeki çocuk her daim pozitif, neşeli, cıvıl cıvıl, kıpır kıpır ve hatta fıkır fıkır İnşallah bu can bedenden çıkmadıkça da ölmeyecektir, Ruh, gönül yaşlanmaz.sırıtık.:,

Bazı kimseler, içindeki çocuğu öldürmüş, yada yeterince çocukluğunun tadını çıkaramadığın için yaşlarını küçültmeleri o yüzden zannımca. ..

Her yaşın ayrı bir güzelliği var, her yaşın ayrı bir güzelliği ve getirileri vardır. Yaşlanmak yaş almaktır tecrübe kazanmaktır, kişiliğin oturmasıdır. herkes kendini hissettiği yaştadır..

Yaş takıntısı olanlar başka takıntıları da vardır... psikolojik bir sorun.. bu bir takıntı değil bir algılama, duygu, bozukluğu. Genç veya yetişkin kişilik ile alakalı değil sadece yaşsal, rakamsal bir terim.

Yaşını kabul et kendinle barışık ol sorun ettiğine değmez, değiştiremiyeceğin durumlarla enerjini harcama, değiştirebileceğin şeylere konsantre ol ....

Allahım! Bana Değiştirebileceklerim için güç, değiştiremeyeceklerim için sabır, ikisini ayırt etmek için de Akıl ver. "
Allah yardımcın olsun kardeşim Allah'a emanet ol...

duaa..

Elif1988

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Sağol gönül sızım ablacım.Birde benim asıl derdim yazdığım bir mesaj vardı bittim tükeniyorum başlıklı. Suan içinde bulunduğum ruh halim yaşadıklarımla ilgili sanırım ablacim. Okuyabiliyor musun mesajımı abla?Bittim tükeniyorum başlığı ile yazmıştım.

Jan_

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun aleyküm bence sizin kişisel bir probleminiz var, kişisel bozukluk gibi. Çünkü "ben bittim tükeniyorum yardım edin" başlıklı yazınızda kendinizden yaşça büyük ve evli bir adam tarafından kandırıldığınızı yazmışsınız. Şimdi ise çocukluğunuzu yaşayamadığınız için çocukça istekleriniz olduğunu söylüyorsunuz. Kendinizi gerçek anlamda küçük hissetseydiniz kendinizden yaşça büyük birinden hoşlanmazdınız. Psikoloji çok farklı bir durum çözümleme ve yüzleşme gerek. O adam ile neden birlikte oldunuz ? Belki de babanızdan göremediğiniz sevgi ve şevkatı onda gördüğünüz için,belki de ... Bilmiyorum şuan da çok farklı çok geniş bir alan. Kendi kendinizi sorgulayın neden diye sorun kendinize notlar alın. Burada site ismi yazmak yasak ama yine de yazmam gerektiğini düşünüyorum.
Ve bazı kitaplar okumanızı önereceğim.
1-Her gün biraz daha yakın
2-şimdinin gücü
3-ruhunda ki zehir
BU ÜÇÜNÜ OKUMANIZI TAVSIYE EDERIM VE O INTERNET SITESINİ DE İNCELEYEBİLİRSİNİZ FAYDALI OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM.

Elif1988

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
O adamda babamı gördüm kardeşim.Babamdan alamadığım şefkatı buldum.Çocukluğumu yasayamadigim içinde hep çocuk kalmak istedim...Sağol kardeşim Allah razı olsun.

Jan_

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Ama her yaşın kendisi ile beraber getirdiği güzellikler var. Psikoloğa gitmenizi öneriyorum. İlaçlı tedavi pel tavsiye edilmez ama konuşarak sizi tedavi edecek bir Dr varsa hiç kaçırmayın derim. Ayrıca o yazdığım kitaplarında okuyabilirsiniz. Hayırlı günler. Allah'a emanet olun.

Belki de mesele çocukluğunuzu yaşayamadığınız değilde annenizle geçirdiğiniz güzel günler olan hasretinizdir.

Üst Alt