• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüya din âlimi görmek

regedit

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamunaleykum Sayın Hocam;
Dün gördüğüm rüyayı sizinle paylaşmak istedim.
Hayrolsun İNŞAALLAH.

Rüyamda kendimi elimde bir saksıya dikili ağaçla bir caddede yürür halde gördüm.
Ben yolun sağ tarafından yürüyordum yanımdan gençler geçiyordu. Bir gurup eylem yapıyormuş, diğer gurupta onları dağıtmaya gidiyordu. Eylem yapanları dağıtmak için gidenlerin lideri yanımdan geçti. Genç bir çocuktu, kirli sakalı vardı, etrafa caka satarak yürüyordu.
Yanımdan geçerlerken beni de eylemci sanmasınlar diye endişelendim bir an.
Bir evin arka bahçesine geldim. Yanıma halamın kocası geldi, bahçe katındaki evin kapısına doğru yürüdü. Camdan içeri baktı sonra içeriye girmeye çalıştı.
Ben ne yapıyorsun sen dedim. O da bana kuskus yapmışlar onu yiyeceğim dedi. Ben yapma hırsızlık bu dedim. O bir şey olmaz canım istedi yedim derim ne olacak dedi.
Ben bu durumdan çok rahatsız oldum koşarak oradan ayrıldım.

Sonra kendimi bir alimin yanında eğitim alırken buldum.
Çok büyük olmayan bir kütüphanesi vardı oraya bakıyorduk. Hocamız bize kütüphaneyi göstererek din alimlerine kadar çalışın sınav yapacağım dedi.
Hocamızın yanında arkadaşı olan bir hoca efendide vardı. O hoca efendi Fuzuli den de sor hocam dedi.
Sonra takvim yapraklarını eline aldı, sinirlenerek şimdiki takvimler dedi ve takvimi masaya attı.

Yorumlayabilirseniz çok sevinirim.
Allah’a (c.c) emanet olun.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleyküm Selam Rüyanız hayrolsun inşallah
"Rüyamda kendimi elimde bir saksıya dikili ağaçla bir caddede yürür halde gördüm."
O saksı,dikili ağaç için küçük değil mi? sırıtık.:,
Hayat ve iş alanınızı,genişlettin!!! Hayat alanı insanın imkân alanıdır.
İnsanın hayat alanı, geçmişte yaşadıkları, halen yaşıyor oldukları ile ilgilidir. Fakat hayat geriye dönük olmadığı ve sürekli ileriye doğru hamle yaptığı için,
gelecekte yaşanma ihtimali olan olaylar ile daha fazla ilgilidir.
İmkân alanı, hayatı anlama ve üretebilmedir. Hayatı anlamadan onu üretebilmek ve dolayısıyla yaşayabilmek kabil olmayacaktır. Bu sebeple imkan alanı idrak alanı ile sınırlıdır.

Hayat alanı genellikle sosyal çevre olarak anlaşılır. Bu anlayış çok yanlışta değildir. Hayatın yoğunluğu insanlarla ilişkilerde gerçekleşir.
Hayat hangi konuda yoğunlaşıyorsa hayat alanı o merkezde toplanmaktadır.
Hayat alanını genişletmenin aklın gelişime doğrudan etkisi bulunmaktadır. Akıl, hayat alanında kendini gerçekleştirir.
mesleğiniz hangi konuda ise O konuya yakin branşta da kendinizi yeteneklendirip toprak alaninizi genişlettin!!tek işle yetinmeyip iki veya fazla işi aynı zamanda
götürmede de ustalaşabilmenize yorumlanir...

"Bir gurup eylem yapıyormuş, diğer gurupta onları dağıtmaya gidiyordu"
maddi ve manevi değerlerinizin ,Ruh ve Nefis çatışmasını ,korku ve endişeleri simgeler..

Bir kimsenin rüyasında İslâm âlimlerinden bir âlimi görmesi; o kimsenin değerinin yüksek, herkes tarafından övülen ve bildiği şeylerle amel eden bir kişi olduğuna işaret eder.
rüya sahibinin ilminde yükselmesine delalet ettiği gibi, bolca nasihatte bulunmaya, ferahlığa ve sevince yorumlanır.
"bir kütüphanesi vardı "
Zorluk ve sıkıntıyla birlikte onurlu yaşamaya, ilim ve hikmetin yoluna girmeye delalet eder.
"Fuzuli den de sor "uzun süreli işsiz kalabileceğiniz bir döneme girmek ile de imtihan edilebilirsiniz seklinde yorumlanir...

Yolculuk,Kendinden,Kendine DÖNÜŞTÜR,Önce düşün,sonra tAŞın...
takvim yapraklarında Ayet ve Hadisler oluyor.Onlari Çöpe atmamayı kesinlikle ilke edinmeliyiz.Allah cc.yar ve yoldaşınız olsun.

İnsan fakirdir maddi manevi hiç birşeyi kendi kazanmaz ne eviniz barkınız ne doldurduğunuz alışveriş sepeti ne gönlünü kazandım sandığınız arkadaş sizin kazanımınızdır.
Her biri sanki siz kazanmışsınız gibi gözüken Allah’ın lütuflarıdır.
Selametle Hayra kalin!

regedit

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Allah(c.c) razı olsun hocam.
İNŞAALLAH çıkarttığım dersleri yaşantıma yansıtırım.
Allah'a(c.c) emanet olun.

Üst Alt