• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada 71.ayet görmek

Bilal Basoglu

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun aleykum,

Dun yatmadan once oylesine bi hacet namazi kiliyim dedim, ve duamda benim kismetim, kaderimdeki bumu ( ismini soyledim ) diye sordum.

Ruyamda hayirdir insAllah bir hoca onunde kurani kerim vardi ve bana 71ci ayeti sana hediye ediyorum dedi ama hangi sure soylemedi bide su beyaz sise sana hediyem dedi, uzerinde arapca yazi vardi. Bende okuyamadim, ama tek hatirladigim "se" harfi. Se harfi, benim bumu diye sordugum kisinin ismiyle basliyor.
Sonrada onumde kurani kerim buldum ve muhurluydu, ben ellerimi kullanmadan acmaya calisiyordum, sanki zihnimle acmaya calisiyordum basardimda kurani kerim acilir acilmaz aydinlik vardi kurani kerimde ve icimden biri kurtuldu diye seviniyordum.. Sanki biri felaketten kurtulmustu..

Kafama cok takildi hayirdir insAllah diyip durdum sonra sizinle paylasiyim dedim..
Simdiden Allah razi olsun diyip Allaha emanet ediyorum..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum Selam Hosgeldiniz kardesim.. Nasilsiniz?
Kusura bakmayin biraz gec oldu malum Bugun Cuma ve Cuma ya gittim sonrada ufakligimi islami okuldan aldigimda blade blade yani bizim eskiden topac
dedigimizin moderni onu okulda kaybetmis veya birisi almis..kimsenin gunahini almamak icin oyuncakciya gidip yenisini aldik..

Bu Ne tevaffuk Bugun Cuma hutbesinde imam efendi Kur`an da 71 sure olan nuh suresinin mana ,hikmet ve bizlerin almasi gerekli olan kissayi anlatmisti...
Nuh as 950 yillik omrunde SABIR ve kararlilik icinde teblig yapmis ve sadece bir avuc insan kendi oglu bile ona inanmamis ama O davasindan vazgecmemis..
Nuh as.zamaninda putlar oldugu gibi, her peygamber zamaninda Peygamber efendimiz zamaninda da o zamanin putlari var oldugu gibi..
Bugun 21.Yuzyilda da putlar var sadece farkli isimler ile Nefis,ihtiras, hirslarimiz, Dunya, materyalism, demokrasi, sosyalism, komunism, gibi..
ve Nuh as. zamaninda felaha kurtulusa erenler anca Nuh as. Tevhid, iman gemisine binerek Allah a teslim olanlardi..
ayni Bugun Ahir zaman fitnelerinden anca Nuh as, gemisine binenler gibi Bu 21, yuzyillin batakliginda, okyonusda anca Tevhid, iman gemisine binip Allah a siginanlar
kurtulacak tir diye hutbeye devam etmisti...

Hayirdir insallah...
Harf harf Rüya Tabirinde Bilinmelidir ki seyri sülükte üç esmaya kadar rüya ile tecelli yedi esmaya kadar murakabe ve mukaşefe ile on sekiz esmaya kadar
müşahede ve mana ile ilmi sülük ayni sülük gösterilir bu makamlarda kişiyi bir nebze meraktan kurtaracak bir usulden rüyada görülen şeylerin harflerinden
o harflerde bulunan bazı manalardan yola çıkarak rüya tabirine örnek verecem.
Ateş harfi ,adavete havai harfler abes işlerle uğraşmaya ,su harfleri hayra ,toprak harfleri ise her maksadın olacağına işarettir.
Harfler nurani ise selamete saadete, zülmani ise meşakkate işarettir.
Noktasız harfler muhannetten kurtulmaya ve matlubuna kavuşmaya işarettir. Noktalı harfler ise noktası nispetinde sıkıntıya işarettir.

Elif : istikamete ve ulvi rutbeye işarettir.
Be: istirahata ve muhannetten kurtulmaya işarettir.
Te: arzu ettiği şeye kavuşmak için hayırlı vasıta bulmak.
Se: gamdan sonra nimete mazhar olmak.

"ben ellerimi kullanmadan acmaya calisiyordum sanki zihnimle acmaya calisiyordum "
insanın kendine yüklenen bütün görevleri yaptıktan sonra Hayirli bir iş için bütün gücümüzle çalışıp elimizden geleni yaptıktan sonra,
sonucu Allah'a tevekkül edecektir...her is te emek ve insanin kendine dusen görevleri HAKKI ile yerine getirmesi gereki sonrasi Allah Kerim..
seklinde ruyaniz yorumlanir Allahu Alem...

İnsanın elde ettikleri çalışmasının karşılığıdır. Yoksa Adem:
"Rabbimiz, biz nefsimize zulmettik.." der miydi?..

"sanki zihnimle acmaya calisiyordum basardimda kurani kerim acilir acilmaz aydinlik vardi kurani kerimde ve icimden biri kurtuldu diye seviniyordum..
Sanki biri felaketten kurtulmustu.."

Her şey akılda başlar ..aklini, beynini, acik, net ve duygullarindan her zaman bir adim ilerde tut...
kafanizda soru isaretleri varsa alacaginiz tek referans kurani kerimdir ve islamda hersey akilda baslar ...
Akıllı adam için akıl, zengin için mal, zahid için ibadet kıymetlidir
Hayirli Aksamlar...

Bilal Basoglu

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
İyiyim Allaha sukur abla biraz usuttum ama iyim elhamdulillah, siz nasilsiniz?
Estagfirullah abla ne kusuru..
Ne guzel sizin ufaklik sevinmistir insAllah? ne guzel yeni blad blade oldu :)
Keyfi yerindedir insAllah..

Bende sabir ve kararlilikla devam ediyim insAllah diyorsun oylemi abla :) :) :)

Allaha emanet olun cumaniz mubarek olsun..

a.bugrahan

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
selamun aleykum, bu rüyayı gören kişiye ulaşmam gerek

Üst Alt