• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada Abdukadir Geylani hz.lerinin türbesini görmek

derviş

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun aleykum önceki rüyamı yorumladıgınız için rabbim razı olsun cümlenizden inşaallah. Kısa bir zaman önce gördüğüm rüyayı daha anlatmak isterim inşaallah yorumlarsanız memnun olurum.Rüyamada annemle birlikte dağlık bir yere gidiyoruz tabi niyetimiz orda bulunan abdulkadir geylani hazretlerinin türbesini ziyaret etmek oraya varıyoruz, geylani hazretlerinin mezarı tepelik bi yerde görülüyor, iyece yaklasıyoruz oraya 3 metre falan kalıyor Abdulkadir geylani hazretlerinin türbesine ulaşmamıza mezar taşı tam belirgin görünüyor, mezar taşında büyükçe bir arapça vav harfi gözüme çarpıyor işte şurda diyorum tam gidecekken sagıma bakıyorum bir mezar gözüme çarpıyor, aklıma pek gelmiyor kimin mezarı olduğu ama anne durda bu da bir allah dostudur bir dua edelim öyle çıkalım Abdülkadir geylanin mezarına diyorum. Dua bitip tepeye doğru hareket ediyoruz ve birden etraftaki bütün dağlardan kurtların sürü şeklinde geldiğini görüyorum, üzerimize atılıyorlar kaçıyoruz zorla bir eve sığınıyoruz günlerce orda mahsur kalıyoruz ve ne kadar çıkmaya yeltensekte sürekli saldırıya uğruyoruz ve bir türlü Abdülkadir geylani hazretlerini ziyaret etmemiz mümkün olmuyor. :( Rüyam orda son buluyor, simdiden teşekkür ederim rabbim razı olsun.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
ve Aleykümselam Rüyanız hayır, sonuçları da bir o kadar hayırlı olsun.
"mezar taşında büyükçe bi arapça vav harfi gözüme çarpıyo "

Vav! harfi İyi bakıldığında,Bazen bir insanın secdedeki hali, bazen bir ceninin anne karnında ki haline benzer Vav Harfi, Allah’ın Vahid ismini ve birliğini simgeler.
Vav harfi 'Yemin' anlamında, “Sana yöneldim, sana güvendim” anlamındadır...
Senin için bu kabir beden yolculuğuna çiktim..ve her beden , ruhun kabridir..

Vav ile ilgili meşhur bir hikâye de anlatılır: Osmanlı Devleti’nin en büyük hat sanatı ustalarından biri Hafız Osman’dır.
Hafız Osman, emekli olduktan sonra kafa dinlemek için o devrin en sakin semtlerinden biri olan Üsküdar’a yerleşir.
Fırtınalı bir günde kayıkla Beşiktaş’a geçmek ister. Sahilden bir kayığa biner. Yol bitmek üzereyken kayıkçı ücretleri ister.
Fakat Hafız Osman, yanına para almayı unuttuğunu fark eder. Tabii artık çok geçtir. Bir çare gelir aklına…vav Kayıkçıya
“Efendi, yanımda param yok, ben sana bir ‘vav’ yazayım; bunu sahaflara götür, karşılığını alırsın.” der.

Kayıkçı, yüzünü ekşitip söylenerek yazıyı alır. Bir zaman sonra kayıkçının yolu sahaflara düşer. Bakar ki yazılar, levhalar iyi fiyatlara alınıp satılıyor;
cebindeki yazıyı hatırlar ve satıcıya götürür. Satıcı yazıyı alır almaz, ‘Hafız Osman Vav’ı’ diyerek açık artırmaya başlar.

Sonunda çok iyi bir fiyata satar. Kayıkçı, bir haftalık kazancından daha fazlasını bu ‘vav’ ile kazanmıştır.
Gel gelelim, bir gün Hafız Osman karşıya geçmek istediğinde yine aynı kayıkçıyla karşılaşır. Yol bitmek üzereyken ücretler toplanır. Hafız Osman da parayı kayıkçıya uzatır. Kayıkçı, “Efendi, para istemez; sen bir ‘vav’ yaz yeter.” der.
Hafız Osman, tebessüm ederek cevap verir kayıkçıya:
“Efendi, o ‘vav’ her zaman yazılmaz. Sen dua et, başka bir gün para kesemi yine evde unutayım…
Kissadan Hisse

Sofii derviş..Efendi..Efendi..
Abdülkadir Geylani, hazretlerini ziyaret etmek;her zaman nasip olmaz Sen önce Gönlün ile,Ruhun gel Gönül Ayn ile...agla..:,
Sen Dua et ki;Rabbim size dünya sevgisini unutursun!!
Gönlün ve Aşk ile ile gelmediğin yere bedenin gelse ne fark eder ki...niyetini halis tut!!yoksa kendini etrafindaki KURT lara kaptırırsın..

rüyada Abdül kadir geylani Hazretleri’ni ya da türbesini görmek; manevi yönden kuvvetlenmeye, bereket ve feyzin çok olmasına, üzüntü ve sıkıntılardan kurtulmaya işaret eder...
Allah a c.c. Siz de Emanet olun inşallah.

derviş

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
rabbim razı olsun

sofyanih

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada hz.abdulkadir geylani türbesini GÖRMEK

Rüyada hz.abdulkadir geylani türbesini gördüm böyle uzun bir yerin üstünde türbesini yapmışlardı. Rüyada akşam üstüydü ve türbesinin üzerindeydim ama heryer aydınlık, türbesinin üzerinde ağlıyordum ve orda bir ses geldi sen büyük bir evliya olacaksın, duydum bana mı dediler bilmiyorum.

Üst Alt