• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada Ahireti görmek

fatih 38

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada ahiret görmek rüyada ahiret hayatı görmek rüyada ahireti görmek
Selamun Aleykum oncelikle. Burada insanlara dini acidan yardimci oldugunuz icin tesekkurlerimi sunuyorum ve cok uzun olan ruyami okurken sabir diliyorum.

Ruyami paylasmadan once gerekli bilgileri ekleyim ve ruyayi okurken merak edilen hususlari onceden anlamis olmaniz acisindan.
Annem ve babam ben 1.5 yasindayken bosanmislar ve uvey annemin bulundugu evde yasamaktaydim ruyayi gordugumde. Ayrica mubarek ramazan ayina tam 2 hafta vardi ruya gordugumde.
Simdiden Allah razi olsun.

Tam nasil ve nereden o ortama ulastim bilmiyorum ama çöl olan biyerdeydim. Hafif fazla yuksek olmayan bir tepenin altinda etrafini ceviren bir insanin girebilecegi kapaklarin mevcut oldugu bir suru cukurlar vardi ve buradan merakla asagiya baktigimda hallerinden anladigim uzere orada senelerdir tutsak kalmis sakallari saclarina karismis elbiseleri eskimis yirtilmis bir suru insan vardi. Ben onlari saskinlikla izlerken etraflarinda bir suru hazine vardi. Ruya gorurken hislerimden anladigim kadariyla o hazineler karunun hazinesiymis. Herkes oradan bu kapaklara meraklica cikma arzusuyla bakiyor lakin cikmak icin tesebbuste bulunmuyorlar. O esnada arkamdan basi acik kivircik sacli gozluklu 55 yaslarinda bir bayan daha ne duruyorsunuz cikin hadi diye bagiriyor. Bayanin o telkiniyle herkes cildirmis gibi bu kapaklardan cikmak icin hamle yapiyor. Bende korktugumdan dolayi uzerime geliyorlar diye arkami donup kosmaya basliyorum. O esnada etrafimda binlerce insanda kosuyor. Bu kosan insanlar o tepenin altindakiler degil normal insanlar. Can havliyle herkes ve ben kosuyoruz bir akarsuyun kenarina geldigimizde tam karsida yesil bir alan var oraya gecmek icin insanlar var gucleriyle zorluyorlar. Kimisi cocugunu legenin icine koyup itiyor karsiya dogru kimisi kayiklar var ona hucum ediyor. O anda uvey anami goruyorum kayigin icinde oturmus sessiz derinlere dalmisca usul usul gidiyor kayikla. Bende atliyorum suya bir kayiga guc bela tutunup cikiyorum ve karsiya geciyorum. Orada mahalleden arkadasim olan ismail i goruyorum napiyon nasilsin diye konusurken kucuk tepelerin etrafinda yuvarlak iki insanin sigabilecegi kabinleri goruyoruz burada insanlarin sorgusu yapiliyormus. Karsilikli iki sandalye var ve iceri giren insan 3 4 saat orada kalip perisan vaziyette cikiyordu. Bende arkadasa diyorum ismail saat 3 simdi buraya girersek 3 4 saat cikamayacagiz aksam olur biz yarin oglene yakin saatte girelim gec olmadan cikariz diyorum. Tamam diyor ve etrafi gezelim diye gezerken takim elbiseli biyikli orta boylu bir adam yaklasiyor sizin kaydiniz yapildimi diye bize soruyor. Bizde yok hayir diyoruz kimliklerinizi verin kaydinizi yapalim diyor. Kaydimizi yaparken iki tane boylari 2 metrenin uzerinde dalyan gibi adamlar geliyor ruyanin hissine gore o adamlar oranin gorevlisi. Kayit yapan adam bize kiyafetlerinizin ust kisiminda tek parca kiyafet kalsin diyor. Yani uzerimizde mont varsa altinda ne varsa cikarin diyor montla kalin diyor. Yada kazak varsa o sekilde sadece kazak. Biz arkadasla konusuyoruz INSALLAH sigaramizi almazlar diye sessizce konusurken biyikli adam gelen adama bunlara kotu davranmayin sigaralarini falan almayin bunlar iyi kisiler diyor. Arkadasi adam alip gotururken sirtini aciyor elinde kirmizi salca kivaminda birsey surup alip ilk sorguya goturuyor. Sira bana geliyor montumu kaldiriyor sirtima ayni seyi yaglayip kapatiyor bende o adamla gidiyorum. Giderken adama soruyorum sen buranin gorevlisimisin diye oda evet diyor. Peki nezamandan beri buradasin diyorum gayru beladan beri diye cevap veriyor. Bende ozaman dunya yaratildiginda buradaydin degilmi diyorum oda bana evet diyor. Bende tekrar soruyorum hani hep diyorlarya dunya 4 milyar yasta 6 milyar yasta falan diye ozaman sen tam olarak biliyorsun diyorum desene dunya tam olarak kac yasinda diyorum. Cevap vermiyor bu soruma. O arada karsida bir bina goruyorum ve 3. Kat civarindan asagiya kadar birlesik bir tepelik goruyorum o tepelikle binanin birlesim yerinde sakalli bir ihtiyar oturuyor. Beni onun yanina goturuyor. Yanina cikinca beni getiren adam gidiyor. Haci amcanin karsisinda sorularina cevap veremem diye cok korkuyorum. Bana soruyor ismin ne diye soyluyorum Fatih kimden olma kimden dogmasin diyor. Mehmet ten olma emineden dogmayim diyorum. Peki ya annenle babana diyor. Onlar bosanmislar ben 1.5 yasindayken diyorum. Sanki sebep olan kisiymisim gibi bana soruyu usteliyor niye diyor korkum dahada artiyor annemin babamin bile bosanmalari bana soruluyor diye. Bende diyorum gecinememisler bosanmislar gayet normal dogal benden yana sikayetim yok olabilir diyorum. Sonra bana sana birsey soyleyecegim bunu 4 5 yasindaki bir cocuktan duydum cok sasirdim 4 5 yasinda olan bir cocuk nasil olurda boyle bir kelime soyleyebilir diye. Bu kelimeyi sana soylesem aciklayabilirmisin diyor. Bende korku endise icerisinde tabi soyleyin anladigim kadariyla izah edeyim diyorum. Tamam soyluyorum o 4. 5 yasindaki cocuk bana hayrul kader ramazan (hayrun kadir ramazan da olabilir tam o kelimeyi cikaramiyorum) dedi. Sence bunun manasi nedir dedi. Bende korku endise icerisinde izahta bulundum. Insanin kaderinde yasantisinda ramazan ayindaki ibadetleri oruclari hayirli olmasina sebep olur dedim. Bu dedenin saginda solunda bir kac tane tavuk ve civcivler vardi ve agizlari ordek seklindeydi ilk yanina geldigimde onlarida gozumun ucuyla izliyordum. Ve o cevabi verdim uyandim sanki suyun icerisinden cikmis gibi islakti tum vucudum terden.

BU UZUN RUYAMI OKUMAYA SABIR GOSTERDIGINIZ VE ALLAH IN IZNIYLE YORUMLARINIZI BEKLIYORUM

ALLAH RAZI OLSUN YAPTIGINIZ BU FAYDALI ISLERDEN DOLAYI ALLAHA EMANET OLUNUZ.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam Rüyaniz Hayr olsun..Ya Sabır ya Hayy cc. La havle vela kuvvete illa billah
Rabbim cümlemizi Dünyanın meşgalelerine aldanıp, asıl maksadımızı unutturmasın...
Asıl maksat, zengin olmak, şan şöhret ,mevki sahibi olmak değildir ahireti kazanmaktır, Mevla kazananlardan eylesin..
Korkusuz endişesiz yaşamak tehlikeli olduğundan, Mevlam her anını son nefes endişesi ile yaşayanlardan eylesin..

Rabbim cümlemizi de azabından muhafaza eylesin..
Ölmeden önce kendisini hesaba çekenlerden,ölmeden önce ölenlerden, Hakka rücu edenlerden eylesin..amin..

Rüyaniz Hayr olsun..
Bu rüyanizi yorumlar iken lütfen gerçek hayattaki korkularınız, endişeleriniz, ruh haliniz, manevi yönünüzü de hesaba katarak manaa verin...

Rüyada ahiret görmek;
Bu dünyada Allah-in izni ile ailece iyi bir hayat sürüleceğini gösterirken diğer yandan Ahiretti de unutmamanız gerektiğini ifade eder.
Ahirete gitmek, Ahirette olduğunu görmek; büyük bir iyiliğe kavuşulacağını yada uyari ikaz olarak yorumlanir..

Allah cc. hic kimseyi görülmemiş, helal edilmemiş hesaplarla ahirette gitmeyi nasip etmesin orda hesap cook cetindir..
Bir mü'min için tevbe kapısı her an açıktır; insan, altından kalkılmaz hesaplarla ötelere gitmemek için sürekli temiz yaşamalı, kul hakkı gibi ağırlıklara hayatta iken cok dikkat etmelidir..

Ölüm her ne kadar uzağımızda gibi görünse de her daim yanı başımızda. Aslında ölüm de mesele değil çünkü nasıl yaşarsak öyle ölüyoruz.
Hatalar yapıyoruz. Çoğu zaman da rüyalarda ya da yaşadığımız olaylarda manevi uyarılar alıyoruz.
Kimi insan fark ediyor kendine çeki düzen veriyor. Kimisi de yaşayan bir ölü oluyor...görülmemiş hesaplarla öbür dünyaya gitmeyelim....

İnsan, altından kalkılmaz hesaplarla ötelere gitmemek için hep temkinli davranmalı, sürekli temiz yaşamalı, ezkaza kirlenmişse hemen temizlenmeye çalışmalı;
elinde fırsat varken günah ve kul hakkı gibi ağırlıklardan kurtulmanın yollarını araştırmalı ve ölüme her an hazırlıklı olmalıdır.
Gıybetini yaptığı, haklarını yediği, bir kötülük ettiği kim varsa, onlara ulaşmanın ve helallik almanın bir yolunu mutlaka bulmalıdır.

"Mehmet ten olma emineden dogmayim diyorum. Peki ya annenle babana diyor. Onlar bosanmislar ben 1.5 yasindayken diyorum. Sanki sebep olan kisiymisim gibi
bana soruyu usteliyor niye diyor korkum dahada artiyor " Vicdan ve Nefis muhasebesi yapmaniza yorumlanir...

Es-salatu Hayrun Mine'n Nevm..Namaz uykudan hayırlıdır..
"hayrul kader ramazan"
Herkes kaderi ömürlük zannediyor… Hayır öyle değil…Kader, bir ömürlük değil… Kader, bir senelik…her sene bizim saat ve idrakimiz ile
Başladığı gibi bitmiyor, kader işleyişi her senenin başında yeni baştan yazılarak yürüyor.

Levh-i mahfuz; Herşeyin kaydedildiği kitap. Yıllık kader bilançolarının toplamı… Mut-suzluk, u-mutsuzluk ,kader ve kaza..
Yepyeni bir kader bizi bekliyor.Her kes Yeni hayatlarına hazırlanıyorlar ..yani Anne, babanizin ayrilmasi konusunda kendinizi bunun için asla!!suçlamayın!!
Her kesin imtihani farkli!!Başımıza gelenler hiçbir zaman sebepsiz değildir, her birinin kendi anlamı ,gayesi ve gelecek için bir sebebi vardır...
Selametle...

duaa..

Üst Alt