aleyküm selam Gönül Dostum Hayirdir insallah..
rüyanizi hep hayat gibi HAYRA yorun...
Meydana gelen her şeyde mutlaka ama mutlaka iyi ve yararlı bir taraf vardır. En kötü ve felaketli şeyler bile böyledir.
“Mutlak kötülük yoktur cihanda” demiş bilgeler.
“Bize hayır görünen şeyler şer şer görünen şeyler hayır olabilir” diyor ayet-i kerime..
.
“Her şeyin ya kendisi veya neticesi iyidir” diyor Bediüzzaman. Fakat biz hep şer tarafına bakıyoruz. İleriyi göremediğimiz için
hoşumuza gitmeyen şeylere kötü diyoruz.
Olaylara iyi ve kötü yaftasını biz vuruyoruz. Bu onlara nasıl baktığımıza bağlıdır. Bakış açımız onu değerlendirir.
Önemli olan olumsuz ve çirkin görünen şeyleri olumluya çevirebilmektir. Vaveyla edip bağırmanın feryat etmenin hiçbir yararı yoktur.velhasili kelam...
Rüyada anne rahminde olduğunu görmek ;
Sizin icin Yeni bir başlangıç yapacağınızı sembolize eder.yeni fırsatların işaretçisidir.
gerçek yaşamınızda kafanızda gelişmekte olan yeni bir fikri veya yaşamınızdaki yeni bir ilişkiyi veya olmasını istediğiniz önemli gelişmeyi simgeler.
ayrica Rüyasında kendisini annesinin karnında gören kimse, eğer yurdundan ayrı ise, yurduna geri döner...
Her sey döner,dolaşır, özüne ,aslına bir gun döner...
Yûnus ne güzel söyler:
Ana rahminden geldik pazara;
Bir kefen aldık, döndük mezara!..
Gerçekten bütün bir dünyâ ticâretinden ister zengin, ister fakir olalım, bize kalan sadece bir kefen… Onun için önemli olan âhıret ticâretimizin ne durumda olduğudur...
Hayirli gunler..
hocam yorumunuz için Allah razı olsun şunu da anlatmak istiyorum size üniversiteye başlamadan öne namazımı kılıyordum üniversiteye başlayınca namazı bıraktım namazın bahanesi yok sebep belirtmicem bile

ve bundan çok pişmanlık duyuyordum ama kılmıyordum da ne garip. şimdi son sınıftayım, bu sene bu rüyayı görünce çok etkilendim nette biraz araştırma yaptım bir sitede "Allaha karşı ibadetlerinden birini yerine getireceğine işarettir" yazıyordu. sonra nette islami forumlar sitesini buldum ve size yazmaya karar verdim. Allah razı olsun cevap vermişsiniz. velhasili kelam..
Ramazanın son 10 günü teravih namazlarına gittim. her gece o kadar hoşuma gitti ki namaz kılmak her gece teraviye gitmek için can atmaya başladım nasıl oldu hala bende anlayamıyorum ama şuan 5 vakit namazıma başladım hocam ve hiç ağır gelmiyor namaz saatini iple çekiyorum diyebilirim inşallah bir daha bırakmam namazımı rüyamın bunla bağlantısı olduğunu düşündüm hocam.