• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada At Görmek

çiçek55

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün Aleyküm İNŞALLAH yardımcı olursunuz ben 60 yaşlarında bir hanımım 4 çocuğum var Allah'a şükür. ama küçükler sıkıntılı dönemler atlatıyorlar. Oğlumunda kızımda zor imtihanları vardı hayatla ilgili bir kısmı hala devam ediyor. bende bundan aylar önce seher vakti bir rüya görmüştüm denizin içinde iki at vardı bir bana çok yakındı başını görüyordum diğeri uzaktı ve galiba o dişi bir ata benziyordu. Allah'a şükür oğlumun hemen her işi hızla oluyor MAAŞALLAH ama kızım hala beklemede acaba tabiri nedir o atın uzaklığı kızımın geçirdiği zamanmıdır?birde kızım geçen günlerde rüyada kendisiyle beni görmüş işi varken daha iyi bi işe giremeye çalışıyormuş o mutfakta ben balkondayken İNŞALLAH herşey gönlüne göre olur diyormuşuz içimden gelerek dedim diyor hayırlısıyla tabirini yaparsanız sevinirim kolay gelsin.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
216933_210416688987106_1228847_n.jpg

Aleykum Selam Anne yuregi merhametli ve evladlari icin hep fedakar ve Dua eden guzel insan..
Allah cc. Yar ve Yardimcilari olsun..
Masallah Ruya yorumunuzda cok dogru,icten ve samimi..
Kalbiniz cok temiz Ruyalari yorumlamanizdan anlasiliyor Subhanallah..
ayni dediginiz iki iki at iki murad, iki dilek ve iki Dua.. Bir Dua kabul edilmis digeri yer ile Gok arasinda Allah a ulasmasi icin bekliyor sanki...
acaba Dua da mi yoksa Dua eden veya edilende mi bir eksiklik var veya zamani vakti gelmemis..
Her dua bir projedir. Kabul edilmesi için üzerinde çalışılması gerekir...

Biliyormusunuz ben de bir anneyim.. hem de tam 3 cesit..3 makamda olan..
Kendi evladlarim var Anneyim..
bir yetimi evladlik aldim analigim.. birde Genc kizlara Koruyucu Annelik yapmaktayim..Koruyucu anneyim..
butun bunlardan ne ogrendim derseniz sunu soylerim..
Evladlarim icin her biri icin ayri, ayri yurekten Rabbimden onlar icin her an dilenirim..
ama bazen haksiz yere beni kirdiklarinda bedua asla etmem.. ama kalbim onlar icin dua edemez..neden bilmiyorum icimde sanki
annelik sefkatti bir mudet icin ölür sanki ve o Dua etmedigim evladimin yolunu kaybedigini vicdanen bir buhrana, deprasyona girdigini defalarca sahit olmusumdur..
hemen icimdeki kirginlik ates olur gozyaslarim ve Duam ile Rabbime tekrar evladim icin yalvaririm.. dedim ya anneyim iste...

ANNESİNİ DARILTAN ALKAMA-yi bilirsiniz..
"Son dakikalarını yaşayan bir hastanın (şehadet) getirememesini kötü manaya yoran bir kadın, Rasulüllah Aleyhissalatü Vesselam'a müracaat ederek:

"Kocam son anlarını yaşayan bir hastadır. Bir müddetten beri yanında şehadet getiriyorum, dili durduğu için o, bu şehadet kelimesini söyleyemiyor.
Kelime-i Şehadet'i getiremeden ölür diye korkuyorum; buna bir çare bul ya Resulallah, dilinin tutulması sona ersin de Kelime-i Şehadet'i getirsin" dedi.

Resülüllah Efendimiz bu hastanın sıhhatli zamanındaki hareketlerini, hayatını sordu:

- Kocanın yaşadığı hayat nasıldı? Müslümanlığı sadece iddia halinde mi idi, yoksa inandığının icaplarını yerine getirir, İslam'ı fiilen yaşar mı idi?" Kadın:

"-Ya Resulallah, dedi. Kocamın Müslümanlığı öyle iddiadan ibaret bir Müslümanlık değildi. İnandığının icaplarını tamamen yerine getirir,
İslam'ın emirlerini nefsinde eksiksiz olarak tatbik etmeye gayret ederdi. Dinin haram kıldığı fiillerden şiddetle kaçındığı gibi, kötü bir alışkanlığı da yoktu."

Bu sefer Rasulüllah Efendimiz:

"-O halde sen git annesini çağır' dedi. Bir müddet sonra huzuru Risalet'e giren yaşlı bir kadın:

"- Ben Alkama'nın annesiyim, çağırmışsınız geldim, ya Resulallah" dedi.

Efendimiz ona sordu:

"- Oğlun Alkama'dan memnun musun? Evladlık vazifesini yerine getiriyor mu idi, yoksa sana karşı itaatsizlikte mi bulunuyordu?"

Kadın evvela biraz durakladı, halinden belli idi ki, öz evladına karşı bir kırgınlığı, küçük de olsa bir dargınlığı vardı.

"- Ya Resulallah, dedi. Oğlum çok iyi, bana karşı itaat ve hürmette kusur etmezdi. Nedense bu saygısı onu evlendirinceye kadar devam etti.
Hele son günlerde ailesinin sözüne bakarak bana karşı tutum ve tavrını iyice değiştirdi. Bu yüzden kalbimde oğlum Alkama'ya karşı bir kırıklık vardır."

Üzgün ve yaşlı annenin bu ifadesinden işin iç yüzünü anlayan Resül-i Ekrem Efendimiz, ashabına odun toplayarak bir ateş yakmaları için emir verdi:

Kadın merakla sordu:

"- Ateşi ne için yaktırıyorsun ya Resulallah?"

Efendimiz cevap verdi:

"- Oğlun Alkama'yı yakmak için."
"- Neden yakmak istiyorsun ya Resulallah?"
"- Çünkü, karısının teşvikiyle anasını darıltıp, ailesinin haksız vesvesesi ile velinimetini küstürenleri Cenab-ı Hak Cehennem'in şiddetli ateşinde uzun müddet yakacaktır.
Sen hakkını helal etmezsen Alkama da aynı şiddetteki azaba duçar olacağından, ben burada onu dünya ateşi ile yakayım da Cehennem'in o şiddetli azabından kurtulsun."
Bu sözleri ile annesinin merhamet ve şefkatini harekete getirmeyi düşünen Resulüllah, nihayet kırgın ve dargın anneden şu sözleri duyar:

"- Ya Resulallah, ben hakkımı helal ediyorum, ciğer pare yavrumun ne dünyada, ne ahirette ateşte yanmasına, azab çekmesine gönlüm razı değil."agla..:,

Annenin oğluna hakkını helal etmesi üzerine Resul-i Ekrem Efendimiz, ashabdan Bilal-i Habeşî ve Selman-ı Farisî ile birlikte diğer zevatı Alkama'nın yanına göndererek:

"- Gidin bakın, Alkama'nın dilindeki bağ çözüldü mü?" der.

Ziyaretçiler evin önüne geldiklerinde Alkama'nın "Eşhedü en la ilahe ilallah" diyerek şehadet getirmeye başladığını işitirler...

Son sözü şehadet kelimesi olan Alkama'nın cenazesinde bulunan Resulüllah, mezarlıkta Müslümanları ikaz ederek, aile sözü ile ebeveynini darıltanların Kelime-i Şehadet'ten mahrum kalabileceklerini beyan buyururlar.

Uzgunnn

çiçek55

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
canım kızım, kızım diyorum çünkü resminde gördüğüm kadarıyla kızım yaşındasın ama gönlün çok büyük ALLAH RAZI OLSUN. yazdığın yazı bizide ağlattı. giderek azalan zor günler bunlar ama ALLAHIM bizi ilk nefeste nasip ettiği iman ve zor günlerde nasip ettiği dua ve rüyalarla yanlız bırakmadı. ben evlatlarımdan razıyım İNŞAL
LAH ALLAH'TA RAZI OLURDA herşeyin hayırlısını dileyip kavuşurlar benimde cümlemizinde yavruları da bizlerde İNŞALLAH. yormuyorsam rüyalarımızı yollayıp yorumunu isteyeceğim ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
ALLAH RAZI OLSUN..istediginiz de rüyalarınızı yollayıp yorumunu da Allah nefes verdikce seve, seve yapmaya calisirim..
ilmim, marifet ve kendi kabimca yorumlar KISSA dan Hisse misali Gönül dostlarim da Nasip,idrak, iman ve Allah-in takdir ettigi kismetlerince nasiplenirler...
Kesin hüküm ve hikmet sadece Allah'a (c.c.) aittir

"ben evlatlarımdan razıyım İNŞALLAH ALLAH'TA RAZI OLURDA herşeyin hayırlısını dileyip kavuşurlar "
amin..evladlariniza ne mutlu ki boyle guzel bir Dua yi hak ediyorlar ve etmisler...
bir an bana garip saliha rahmetli annemi hatirlattiniz O da hep boyle bana Dua ederdi..

'ALLAHIM!!BEN KIZIM DAN RAZIYIM SEN DE RAZI OL!! Kızımı
cennette Peygamber Efendimize sav.komşu eyle.."agla..:,
Ona kendisi gibi ;hayırlı evlatlar nasip eyle ...
Annemi çok, çok özledim...yüregimde tütüyor en çok da Dualarini özledim.. dua eden o ictenligini, sevgisini, samimiyettini,
beni HakK kattinda her an DUASI ile anmasini özledim...

iki iki at iki murad iki dilek ve iki Dua.. Bir Dua kabul edilmis digeri yer ile Gok arasinda Allah a ulasmasi icin bekliyor sanki...
acaba Dua da mi yoksa Dua eden veya edilende mi bir eksiklik var veya zamani vakti gelmemis..
Her dua bir projedir. Kabul edilmesi için üzerinde çalışılması gerekir...
hayirli, huzurlu bereketli gunler..

duaa..

çiçek55

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
yeri ğöğü tutan dua, kapıları açan dua, HAKK'IN RAHMETİNE kavuşmanın yolu dua. Saliha annene ALLAH'TAN RAHMET diliyorum. ve dualarına bende katılıyorum İNŞALLAH dünya ve ahiret işlerinizde muvaffak olursunuz. seninle birlikte tüm analarında yavruları hayırlısıyla sende o güzel dualarında bizleride anarsan çok mutlu olurum bir annen olarak güzel kızım.

Üst Alt