• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada azrail a.s görmek neye işarettir?

BEDİR MUHAMMED ALİ

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Bismillahirrahmanirrahim

Rüyamda azrail as gördüm. İki kanadı vardı bir kanadında allahın 49 esması diğer kanadında ise 49 esması yazılı idi.anlında ise -muhammed el bais -ismi yazılı idi.

Gördüklerimi hayretler içinde seyrederken. Azrail as sağ elinde cebrail sol elinde ise azazil yani şeytanı gördüm iki elini gaybul gayp aleminin göğüne kaldırarak.

Ya rabbel alemin cennetin nuru cebrail ile cehennemin nuru azazil yani şeytanı huzuruna getirdim buyurdu.

Allahın cemalinin nurunun azametinden azrailin kanadları öyle bir çırpındıki azrail as acizliğini gördüğümde gayp aleminden şu nida gök yüzüne yayıldı.

Ey adem kıyamete kadar seninle olacak azazil ve cebrailden allahu alemde razımısın.sevgili peygamberimiz hz muhammed efendimiz huzura gelerek şöyle buyurdu.ilk beden babamız ya adem sen yaratıldığında biz ilk akıl olarak allahın kalbinde idik.

Senin ilk sözün hamd benim adım ise hamd manasına gelen ahmet olarak gaybül gayp aleminin semasında yazılı idi.

Sen beni okudun. Bende senin bedeninde misafir olarak allahın besmeledeki sırrını tebliğ ettim. Yarabbi cehennemde ümmetimden bir kul dahi kalmayacağı güne kadar azazil yani şeytandan razı değilim.cebrail as muhabbeti allahu alemin üzerine olsun dedi. Aeo

külli irade malikül mülk.

BEDİR MUHAMMED ALİ

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
gönül sızım kardeşim rüyam için bir yorum yazarsanız sevinirim aeo

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
gönül sızım kardeşim rüyam için bir yorum yazarsanız sevinirim aeo

Selamünaleyküm Bedir hocam, ben bu rüyayı yorumlanması için yazdığınızı anlayamadım, yazıyı kendi bölümünüze eklediğinizden anlaşılmadı herhalde. Belki gönül sızımda o nedenle yorum istediğinizi anlamamıştır. Şimdi ben konuyu rüya yorumları bölümüne taşıyorum. Başlığını değiştirmemiz gerek... Rüyada azrail a.s görmek neye işarettir? olarak başlığını değiştiriyorum. Gönül sızım görünce bir yorum getirir sanırım. aeo

BEDİR MUHAMMED ALİ

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
teşekkür ederim serdar kardeşim aeo

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
allahin99smi.jpg

Selamünaleyküm üsttadım Forumda ilk okuduğum Sizin yazdıklarıniz!!
yazdıklarınizda ;İlim, İhlas mesaj ve hep beni daha derin düşünmeye yönlendiriyor..mesleğim ruhî olduğu için ilminizden faydalaniyorum..
Dün sizin yazınızı okumuş tefekkür etmiştim..ama bana benim gibi bir damlaya,Deryayi soracağiniz aklıma gelmemişti...

Dün gece küçük yetimim biraz rahatsız idi o yüzden gece;dört ,beş kez kalkip kontrol ettim derken; sabaha doğru Ipod dan Formu açip;
sadece Sizin yazınız dikkatimi çekti ve okudum..
Allah Allah! Subhan'Allāh konuyu yanlış yerde açmış!Yapma be nurani Malikül Mülkü ;Mülkün,Formun ebedi ve tek sahibi..her yer onun ise Yanlış yada doğru yer olamaz!!

O An Deryalara daldım inci mercan buldum derken !!seher vakti hakkı gördüm Dilim dönmez nasıl yorum yapayım.
Olsun Sen yine de yaz dersen ; hal hiçinde nefis perdem var...
Mercan dersem Rahman.. inci dersem Rahim demek isterim . Besmelede kainatı göğüslerim...
incide benim ,mercanda benim...inanç ve iman kişinin Allah ile arasındadır diye düşünerek Uyuya kalmışım;

Rüyamda belki de Sizin yazdiklarinizdan etkilendim..bilincalti olabilir..
tam yataktan kalkip Sizin yorumunuzu yazmak icin hareket ettiğimde birisi bir şey izin vermiyor ilk kez bunu yaşadim;
agzima yastik koyup konuşmami engelemek istiyordu.. ama ben de mücadele ediyor Allah ,Laillahe illalah..diye avazim ciktiği kadar bağirmaya calişiyordum!!
nasil oldu ise ondan kurtulup kendimi bir pazar yerinde sanki Eyyup sultan meydani yada mekke sokaklari idi tezgahlar vardi..
ve Sen orda idin saçı sakalın beyaz orta boyda orta yaşta Gözlerinin Birinde sanki perde vardi..ve bir kermes yapiyordun etrafinda suriyeli çocuklar vardi.
bana tebbesüm ettiniz haniminiz sandiğim bayan 40, 44 yaslarinda Başı açık bir dükkanda hesap, kitap muhasebe yapiyordu..
neyse ordan ayrildim Hz.Meryem'i gördüm cok masum idi..bana "gel diyordu " ama ben gelemem diyordum..
Çünkü yüküm ağırdı..zor yürüyordum derken oğlum anne!! diye bağirinca uyandim..

Nefs-i Mutmainne olan bir insanin,rüyasini , Nefs-i Levvâme olan bir cahil nasil yorumliyabilir ki...
ama madem ki yorum yazmam Sizi sevindirecek Allah-in izni idrakimca ve hayal gücümü kullanarak yorumlamaya çalışacağım.

Rüyaniz Hayr olsun..
Bismillahirahmanirrahim bu satırlarımı yazmadan evvel Rabbimin bana nasip ettiği ilimleri, Terazinin bir kefesine ,öbür kefeyede kalbimi ve aklımı koydum.

Rüyanizda azrail as gördünüz ve İki kanadı vardı bir kanadında Allahın 49 esması diğer kanadında ise 49 esması yazılı idi.
Allahın 98 esması etti mi..."anlında ise -muhammed el bais -ismi yazılı idi" ettimi 99 esmasi...
el-BÂİS Allah’ın güzel isimlerinden biri. Kulları ölümlerinden sonra dirilten, ölüleri diriltip kabirlerinden çıkaran veya ümmetlere peygamberler gönderen anlamında
el- bâis isminle ölü kalplerin hidayetine beni de vesile kıl..
Nasihat istersen ölüm yeter..

"Azrail as sağ elinde cebrail "
İnsanda görecek göz işitecek kulak ,idrak edecek akil varsa her zerre bizi Allah’a götüren bize gerçeği söyleyen Her zerre bir cebraildir...

"sol elinde ise azazil yani şeytanı gördüm "
Işte o cebrailin solunda yaşıyanlar. Nebadat , hayvanat, cemadat, cenin, Ruhu hayvaniyede yaşayan cin Ehilleri .
Işte sağ tarafında yaşayanlar. Ilahi. Rabbani rahmani. Mekan ,kader , zaman kapısını geçip besmele kapısına varanlar. Yani ruhu insan olanlar...
cennetin nuru cebrail ile cehennemin nuru şeytandir...

"Ey adem kıyamete kadar seninle olacak azazil ve cebrailden allahu alemde razımısın.sevgili peygamberimiz hz muhammed efendimiz huzura gelerek şöyle buyurdu.
ilk beden babamız ya adem sen yaratıldığında biz ilk akıl olarak allahın kalbinde idik."

Ey insan seni kuran’a kardeş kıldık ,Alak adı verilen o su danesi senin cenin halindir,senin geçeceğin makamlar cin ehli, melekütül alemi ,
ruhu insaniye Hz.Kuran ceberrut alemi diyerek tek noktada toplar..
sağ yanımda Kalbim ve aklım sol yanimda nefsim inim, cinim,olarak kiyamette kadar insan bir beden kafesinde birlikte yaşamaya razı olduk.

Ben seni okudum Sende benim bedenimde misafir olarak Allahın besmeledeki sırrını idrak etmeme yardim ettin!!
"Yarabbi cehennemde ümmetimden bir kul dahi kalmayacağı güne kadar azazil yani şeytandan razı değilim.cebrail as muhabbeti Allahu alemin üzerine olsun dedi."

Yarabbim sen sinelerin özünü bilensin. Ben nevsimin şerrinden . Aklım ,kalbim ve ruhumla sana sığınırım..

BEDİR MUHAMMED ALİ

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
her damla deryada bir hu dur .güzel yorumunuz ve emeğiniz için teşekkür ederim.aeo

Üst Alt