• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

rüyada Azrail (as)' i görmek

E

emremus

Kayıtsız
Misafir
selamünaleyküm;

Yaklaşık 3 - 4 sene önce gördüğüm bir rüyadır ama tam olarak bir cevap bulamadım.

rüyam şöyledir;

Heryer yıkık dökük. Kıpkırmızı gökyüzü ve bütün binalar yıkık arabalar yanmış kül olmuş. Sanki savaş cıkmış ve bombalanmış heryer. Yıkık bir binanın duvarına dayanmış oturup etrafta olan bitene anlam vermeye çalışıyorum. Savaş olmuş diyorum ama kim saldırdı bize niye bombaladı bizi?? Derken birini gördüm. elleri gözüküyor sadece heryeri kapalı çarşafla. İsli bir çarşaf. Aynı filimlerde Azrail(as) karakterini canlandırırlar ya onun gibi giyinmiş. Elinde irice bir bıçak var. Asil biri gibiydi; güçlü kuvvetli biri. yürüyor ağır ağır. Birde baktımki ölmeyen can çekişen insanları elindeki bıçakla öldürüyor. Ozamn anladım ki bu Azrail(as) ve bu görüntü savaş değil kıyamet kopmuş. Bizlere anlatılan kıyamet kopması; toz bulutu gelecek butun canlıları uykuya daldırıp oldurecek heryeri yakıp yıkacak seklındeydı ama toz bulutu gelip geçti biz niye olmedik. Heralde ölmeyenleride Azrail(as) öldürüyor diye düşünüyorum. Karşımda bir duvar var yarısı yıkılmış. Arkasında biri var inliyor acıdan. Azrail(as) onu duydu ve oraya gitti. Meğersem babammış o. Bıçaklamaya başladı. Koştum kurtarmak için. Tuttum bıçağın olduğu kolunu ama çok güçlüydü bir çırpıda benden kurtulup sol dizimin biraz üstüne sapladı bıçağı ve ben onun acısını baya hissederekten uyandım.

İzmir'den Emre yaş 27 bekar erkek

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum selam Hosgeldiniz kardesim..
aslinda cevabi cook da kolay her ruyanin cevabi yasantinizin icinde de oldugunu UNUTMAYIN...
Hayirdir insallah..
peki O ruyayi gordugunuzgunleri hatirlarsaniz herhangi buyuk bir gelisme, degisim olmus mu idi ?

Azrail as. gormek pek Hayirli olmasa da siz yinede HAYRA yorun..
bela, musibette, harama kendi hayattinizda ölüm korkusu yasadiginiza gaflet uykusundan uyanmaniz gerektigini yoksa ileride pisman olabileceginize yorumlanir...
Dunya ve ahirettiniz Hayattiniz daginik ve bir kAYIP icerisinde oldugunuza dair cok onemli bir Mesajdir...
Ölüme hazır olalım, Azrail gelmeden tedbir alalım, Son nefeste iman ile ölmeyi Rabbim cumlemize Nasip etsin Size de Babaniza da
Hayirli Gunler Kardesim..

burak35

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
ruyada azrail a.s gormek

Selamun aleykum hayirli gunler.2yil once abim rahmetli oldu kotu bir olumle 10 kisi tarafindan vurularak olduruldu.bende piskolojim cok bozuldu ve oldurenleri oldurme cabasina girdim ve istanbula buyuk bir is icin gittim amacim ordan gelcek parayla bunlari oldurmekti. Istanbulda kaldigim evde bir gece ruyamda::bir golet dusunun etrafinda piknik yapilacak yerler var insanlar var,bende yanimda biri var ama taniyamiyorum ayaktayiz golete bakiyoruz, tam bu sirada havanin boslugundan bir adam sari sacli 32,33 yaslarinda yakisikli biri havanin boslugundan gelip golun ortasina bagdas kurarak oturuyor ve elinde sigara yaniyor goruyorum. Bende heyecanla yanimdaki arkadasa, bak bak azrail aleyselam geldi diyorum, acaba kimin canini almaya geldi, diye ona bakarken,cebimden sigara cikariyorum. Yanimdaki arkadasimada veriyorum, cakmakla yakmaya calisiyorum sigarayi yanmiyor cakiyorum yanmiyor, tam bu sirada azrail aleyselam, suyun ustunde yuruyerek karaya dogru cikiyor. Bende yanimdaki arkadasa, dur ben azrail aleyselamdan hem ates alayim, hemde kimin canini almaya gelmis bakayim diyip azrail aleyselama arkadan yetisiyorum. Tam ates istiyecekken bana donup bir bagiriyo hiddetle, benim isime karisma!!benim isime karisma diye!! O an ne oluyorsa bayiliyormuyum, anlamiyorum, bir gozumu aciyorum, bir odanin icindeyim, ruyanin icinde ruyadayim. Oda da 3 tane adam var, saclari 3 numara trasli ustlerinde japon elbiseleri gibi elbiseleri var. Bir tanesi karsimda kurani kerim okuma tahtasi var onunde, icinde buyuk bir defter, elinde kalem karsimda oturuyor. Bir taneside yanimda ayakta duruyor ama cok iri yari bir adam, bir taneside oldugumuz odanin icinde duvarin bir kosesinde dikdortgen bir oyuk seklindeki yerde,sadece dirsekleriyle ayaklari havada kalacak sekilde, kan-ter icinde kafasini bir assagi bir yukari ruku eder gibi, zorlana zorlana egip kaldiriyor. Bende diger iki kisiye bu adam ne yapiyor diyorum.? O ara yanimdaki iri yari adam,beni tek eliyle yukari dogru kaldiyor, oteki eliylede bogazimdan ayaklarima kadar sanki suzer gibi sikarak assagi dogru cekiyor. Sonra ters cevirip bir eliyle ayak bileklerimden tutup,diger eliyle sikarak suzerek bogazima kadar cekiyor elini.bu hareketi bir kac defa yapiyor ve yerde oturan kuranikerim okuma tahtasi onunde olan zata veya adama, bu dortdortluk diyor.oturan zatta elinde kalem bana soruyor, diyo rki bu dunyada en cok sevdigin kisi kim? bende babam diyorum ve sonra uyaniyorum, ruyam bitiyor ve uyaniyorum izmirde olan babamda abimin olumunden sonra asiri sigara ve stresten kalp ameliyati oluyor. Bende istanbuldayim diye bana soyleyemiyolar. 20gun sonra izmire geldigimde ogreniyorum ve babam diyorki! Burak ameliyat esnasinda bir beyaz bulutun uzerinde gittim gittim,bir guc beni geri itti gonderdi dedi. Asiri etkileniyorum hocam allah hayirlara cikarir insallah.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam,burak35 Rüyaniz Hayr olsun Allah abinize ganî ganî rahmet etsin..Allah ailenize ve size sabır ve afiyet versin ,stressinve şeytanın tuzağından korusun..
Hiç bir rüya yaşanılan ortamdan bağımsız bir sekilde yorumlanamaz...her Rüya O An içinde bulunduğu Ruh halinde görülür..

intikam alacam diye zamanınızı ,enerjinizi ,sinirlerinizi boşa harcamayın..İntikam Değil Adalet İstiyorum deyin!!
merak etmeyin Allah cc. herkese hak ettiğini zaten verecektir..

İntikam almak kişinin kendi yaralarını sarması için seçtiği bir yoldur. Her ne kadar karşıdaki insan da anlasın, o da acı çeksin, bana yaptıklarının cezasını çeksin diye düşünse de,
temelde istediği şey kendisini kendisine ispat etmek ve şeytanin bir oyunudur..

İntikam almak çift yönlü bir oktur. Bir ucu karşıdaki kişiye değerken, diğer ucu da alan kişiye zarar verir. Ama intikam alma isteği zararli bir duygudur.
Hem de oldukça şiddetli, insanın gözlerini kör eden, sağlıklı düşünmesini engelleyen şeytani bir duygudur...

Rüyada Azrail as.Görmek ;
iki farkli yorumu vardir..
1-mutlu ve huzurlu bir yaşam için içinizdeki endişelerden,pişmanliklardan kurtulmanız gerektiğini simgeler.
Rüyada Azrail as. Görmenin birde psikolojik yönleri vardir.. ruh hastalığına , Bunalim ve stress mutlu olmadiğiniz zamanlarda görürüz....

2-Rüyada Azrail’i as. görmek;
derin anlamı, kırılma noktası ,dünya ve ahiret arasında bir an da yaşamanıza ,manevi bakımdan iç huzuru bulduğunuzu ifade ederken,
mutlu ve sağlıklı bir yaşamın sizi beklediğini,yaşam – ahiret yada hayatın maddi – manevi yönleri arasında daha güzel bir denge kurmanız gerektiğini belirtir.

Ölüme her hazır olalım, Azrail as.gelmeden tedbir alalım, Son nefeste iman ile ölmeyi Rabbim cumlemize Nasip etsin..amin..
Allahim!! sen sinelerin özünü bilensin. Ben nefsimin,öfkemin şerrinden;Aklım ,kalbim ve ruhumla sana sığınırım..

İnsan fıtratı boşluk kabul etmez...Ya onu iman hakikatleriyle dolduracaksın ya da başkaları gelir aksi şeylerle ve intikam ile doldurur ve Allah(c.c) korusun sonu hüsran ve bunalımlardır...
Allah(c.c) cümlemizin yaratılıştan, islam fıtratıyla yaratılan fıtratımızı başka şeylerle doldurmasın.İman hakikatleriyle doldursun ve taşırsın inşallah..amin.

burak35

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
cok teşekkür ederim yorumunuz için. içimi biraz olsun rahatlattınız .bir çok ilahi rüyalar görüyorum diğerlerinide anlatıcam inşallah hakkımızda hayırlısı olur.yüreğinize sağlık allah yolunuzda daim etsin...

Üst Alt