• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada battaniye görmek

nesrin

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
selamünaleyküm

rüyamda bilmediğim yeni fakat bize ait olan bir evdeyim.evin çok pencereli oluşu dikkatimi çekiyor.büyük, fakat çok temiz olmayan bir pencereden bakıyorum. dışarıya baktığımda eski bir arkadaşı ,kasası sebze ,meyve olan bir kamyona binerken görüyorum. sonra aynı evde annem ve ablamı görüyorum. evde iki,üç tane battaniye var.ben birini almak istiyorum ama söyleyemiyorum. ablam istiyor tekini. pembe karışık renkli olanı kullanışlı bulduğum için beğeniyorum fakat isteyemiyorum.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleyküm selam Gönül Dostum..
burada hep birbirimizden bir şeyler öğreniriz..mesela Sizden öğrendiğim..
"gerçek sevgi , içinde hiç şüphe barındırmaz "
barındıriyorsa Kendinizi ve sevginizi bir daha gözden geçirin derim...

"evin çok pencereli oluşu dikkatimi çekiyor "
Rüyada pencere görmek; hayata bakışını, hayata nasıl baktığınız konusunda mesaj verir ve penceredeki eylemle bilikte değerlendirilir.
pencereden dışarı baktığını görmek; sezgi ve farkındalık anlamına gelir. İçinde bulunduğunuz durumun farkında olduğunuzu, ne yapmanız gerektiğini bildiğinizi ifade eder..
KALP,GÖNÜL PENCEREMİZİ TEMİZ TUTALIM...
...
Rüyada temiz battaniye veya yorgan görmek; işlerinizin yoluna gireceğini, sıhhatinizin iyi olacağına işarettir.

"ben birini almak istiyorum ama söyleyemiyorum "
Söylemek istediklerinizi içinizde tutup, kestirip atmayın, unutmayın içimizde tuttuğumuz acılar, geçistirdiğimiz duygular uzun vadeli problemlere ,sağlık sorunlarına yol açar ..

Genç bir çift yeni bir mahalledeki yeni evlerine taşınmışlar ,
Sabah kahvaltı yaparlarkenkomşu da çamaşırları, asıyormuş, Kadın kocasına :
'Bak,çamaşırları yeterince temiz değil,çamaşır yıkamayı bilmiyor,belki de doğru sabunu kullanmıyor.'
demiş.. ...

Kocası hiç birşey söylememiş,kahvaltısına devam etmiş..
Kadın komşusunun çamaşı astığını gördüğü her seferinde aynı yorumu yapmaya devam etmiş.

Bir ay kadar sonra, bir sabah, komşusunun ,çamaşırlarının tertemiz olduğunu gören kadın çok
şaşırmış :
'Bak' demiş kocasına 'Çamaşır yıkamayı öğrenda sonunda,merak ediyorum,kim öğretti
acaba ?' ve kocasından şöyle
cevap gelmiş:
'Ben bu sabah biraz erken kalkıp penceremizi temizledim çok kirliydi'...
Göz penceren, Kalp penceren kirliyse herşeyi kirli görürsün...

Güzel Bakan Güzel Görür, Güzel Gören Güzel Düşünür, Güzel Düşünen
Hayattan Lezzet Alır..!

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Genç bir derviş, bir mürşide kavuşmak için yaya olarak yollara düşer ve memleket memleket dolaşır.
Bir akşam bir kasabada, yatsı namazından sonra camide kalmak ister, fakat cemaatten yaşlı bir zat onu evine götürür ve misafir eder.
Sabah namazından sonra sofra hazırlanırken, genç derviş de pencereden dışarısını seyretmektedir ve der ki:
“Efendim, kasabanızın sokakları ne kadar pis! Hiç temizlik yapmıyorlar mı?”

Yaşlı zat hemen eline su dolu kova ve fırça alıp dışarı çıkar, evinin camlarını bir güzel siler.
Çünkü gece yağan yağmur ve rüzgar, bahçedeki tozları cama yapıştırmış, camlar çamur gibi kirlenmiştir.
Sonra eve girer ve dervişe: “Şimdi bak dışarı, ne göreceksin?”

Genç derviş tekrar bakınca, sokakları tertemiz görür.

O zat der ki:“Pis olan sokaklar değil evin camlarıydı. Onu temizleyince sokaklar temiz göründü....
Başkalarına bakarken gördüklerimiz, baktığımız pencerenin ne kadar temiz olduğuna bağlıdır.
Gönül penceremiz ne kadar temizse, herkesi tertemiz görürüz. Eğer kendi penceremiz kirliyse, bütün alem gözümüze pis görünür.

Evladım, sen kalbini herkese karşı tertemiz tut, o zaman herkesin iyiliklerini görür, kötü taraflarını hiç görmezsin, rahat edersin ve herkes seni sever..KUL HAKKINA girmezsin!!!”

Genç derviş bunları duyunca der ki: “Ben aradığımı buldum, bunlar bana ömür boyu yeter” der ve memleketine geri döner.

acilangul1

nesrin

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Allah'a emanet olun. verdiğiniz örnek çok güzeldi.:D

Üst Alt