• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada berrak su görmek

Buğra

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun Aleyküm, hayırlı geceler abla. Bir rüya gördüm, yazmak istedim. Rüya sadece deniz ile ilgili değil, başlığı böyle atayım dedim. Şimdi ilk önce bir sahildeyim ben. Deniz var fakat kıyıdan itibaren çok derin. Ayrıca çok berrak bi su. En dibi de gözüküyor. Gece vakti olmuş oluyor, fakat yine de suyun dibi gözüküyor. Ben çok ufak, sadece benim sığabileceğim bir kayık alıyorum. Bu kayık ile açılmaya başlıyorum. Biraz ilerlediğim zaman suyun dibine bir bakıyorum ki, farklı farklı ve çok büyük yaratıklar olmuş oluyor. Bazıları yaratık, bazıları ise normal canlıların farklı halleri. Mesela 3-4 bina boyunda yılan balığı ve ahtapot da vardı. Bu yaratıklar hep üst üste çünkü çok fazlalar. Su çok çok derin, berrak ve gece vakti olmasına rağmen o dibi görüyorum. Gördüğüm yaratıkların, vs hepsi uykuda olmuş oluyor o yüzden beni görmüyorlar. Ben çok korkuyorum ve hemen geri dönüyorum. Dönerken ellerim falan hep titriyor. Geri dönerkem bakıyorum ki, bir arkadaşım daha açılıyor fakat ben geri dönerken o daha yeni o bölgeye gitmiş oluyor. Bir süre sonra o da çok korkup geri dönüyor.

Rüyanın devamı da var ama ben aradaki bağlantıyı anlayamadım. Ufak bir yeri hatırlamıyorum. Sonra şehrin iç kısımlarına ilerliyorum. Hani sana önceki rüyamda anlatmıştım ya, 7 aydır görüşmediğim bi kız vardı. Onu görüyorum. Gördüğüm zaman istemeden sarılıyorum, yani neden sarıldığımı anlayamıyorum. Üstünde beyaz bi kazak vardı. Biz yürürken, sağdan soldan 3-4 kişilik birkaç grup geliyor. Kız-erkek karışık. Gelip, yanımdaki kızı istediklerini söylüyorlar. Çok ısrar edince, yanımda olan kız "Kararımı vericem tamam." diyor. Yani ya bu 3-4 kişilik gruplardan birisini seçecek yada beni seçecek. Ben tekim ama. Sonra bu kız ilerlerken bana bakarak ilerliyor, yüzünde yine önceki rüyamdaki gibi üzgün ve pişman bir hal. Ağzından bir sayı çıkıyor, kararımı şu kadar gün sonra vericem diyor ama ya 30 diyordu yada 33. Tam hatırlayamıyorum.

Rüyam bayağı karmaşık geldi bana, mutlaka bir yorumu vardır diye sana yazdım abla. Yorumunu bekliyorum.

Hayırlı geceler :)

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
berraksu.jpg

Aleyküm selam hayırlı gunler ve hayırdır insallah..
aslinda Ben de,15-16 yaşlarımda iken buna benzer korkunc bir rüya görmüstum..
ama O zamanlar anliyamadigim bu Bana Allah-in bir Lütfü,ikazi, uyari Hidayet Kapisinin araliyişi idi...
Forumda da bu Rüyami yazmistim..

Bildiginiz gibi Mekani Cennet olsun Annem dışında Ailem Dine, dindarliga karşı idi...
Kapanmak, irana uymak..vs. gibi sacma fikirleri vardi..
Allah rah. Babami gani, gani af ve magfiret eylesin!!Bilmiyordu.. cok Cahildi!!Yoksa Bilse idi O zamanlar öyle davranmazdı!!
Ben de hep annem ile Babam arasında..dünyada ile ahiret..Nefsim ile imanim ve vicdanim arasında tikanip kaliyordum..
imanda bir ileri iki geri gider iken...Sizin benzer korkunc O rüyayi görmüstum..

Sizin ile Benim Rüyam arasindaki tek fark;Ben gerçek hayatımda,olduğum gibi Denizde diğer insanlar ile bikini veya çıplak yüzüyordum...
sığabileceğim ufacik bile bir kayığim imanim yoktu..Annemin Dualari dışında...
çok büyük yaratıklar uyumuyorlardi!!beni görüyorlar ve yakalayip Cehennem zebanisi gibi beni ve denizde bulunan diğer çıplak insanlari,
öfke ile parcalamak istiyorlardi!!Cehennem Cukuru bu olsa gerek..
Çoğu insanin, korkudan gözleri dışarıya fırlayacakmış gibi olmuştu..

O çok büyük yaratıklar ;Benim Nefsim mi idi yoksa günahlarım yada içinde bulunduğum gaflet deryasi mi idi..
yoksa Rabbim bana günahtan arınma hâlet-i rûhiyesini mi açiyordu..
bak önünde böyle bir gün var!!Kendine gel Kendine....

yaşamımda bazı şeyleri kabul etmediğim halde değişmeye ,değiştirmeye gücüm,imanim, idrakim yoktu...
ben kendi Rüyamin yorumunu yazdim insallah sizde kendi hissenizi alirsiniz...

Heyy sağa sola koşturup duran,iki yakasını bir araya getiremeyen,
senin işini yapıcak olan yedi yana sığmayan..ve yedi yanini nefsini kontrol altina almandir...

"yüzünde yine önceki rüyamdaki gibi üzgün ve pişman bir hal."
bu insanin zor,korku,çelişki,karasizlik yaşadığına delalettir..
selametle..

Buğra

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Allah razı olsun abla yorumun için, içimi aydınlattın. O yolun ne olduğuna anladım. Fakat birşey sormak istiyorum, küçük kayığım ile tek başıma o yolda ilerlemelimiyim, yoksa olduğum yerde mi kalmalıyım? Tahminice ilerlemek çok büyük uğraşlar ve imtihanlar gerektirecektir. O uyuyan şeyler uyandığı zaman da başıma çok büyük dert olacaktır. Fakat tüm bunlara rağmen doğru bildiğim yolda ilerlemem mi benim için iyi olur?

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Allah cc. cumlemizden RAZI olsun..cesaret ve iman gerektiren bir durum..
İnsan bir zorlukla ya da bir sıkıntıyla karşılaştığında içinde iki farklı ses gelir. Bunlardan biri fedakârlığı, kararlılığı, güzel ahlakı
ve her zaman Allah'ın dilediği şekilde davranmayı emreden vicdanının sesidir.
Bu sesi dinleyen kişi her zaman için Allah'ın en çok razı olacağı tavrı bulacak, sabrı ve tevekkülü tercih edecektir.
İkinci ses ise Yusuf Suresi'nin 53. ayetinde de bildirildiği gibi "var gücüyle kötülüğü emreden" nefsin vesvesesidir.
Bu ses insana isyanı, fıskı, kolaycılığı ve korkaklığı öğütlemektedir. Bu sesi dinleyenler ise çok büyük bir kayba uğramışlardir..

Müslümanların bir zorluk, sıkıntı ya da musibet karşısında hemen vicdanlarına uymaları çok önemlidir.
Çünkü önlerindeki iki seçenekten diğeri şeytanın vesvesesidir...
Bu yol bencillik,rahatına düşkünlük, ikiyüzlülük, yani kısaca kötü ahlaka dair pek çok kötü özelliktir.
Diğeri ise salih müminlerin yoludur ki, şuurlu Müslümanlar vicdanlarının sesini dinleyecek ve her zaman iyilerin yolunu izleyecektir...
ne yapmaniz gerektigine iman, idrak ve vicdaniniz karar verecektir.....Ben Değil!!!hayirli geceler...

Buğra

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Allah razı olsun abla, hayırlı geceler.

Üst Alt