• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada beyaz gül görmek

fatıma-

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
31 Temmuz 2013
Mesajlar
8
Tepkime puanı
0
Yaş
37
Selamünaleyküm gönül sızım hocam. Rüyada beyaz gül görmek nasıl yorumlanır? Bir süre önce sözlümle aramızda geçen tartışma sonucu yüzükleri attık bu süreç içinde çok üzüldüm. Rabbim'e dua ettim bol bol sevdiğime kavuşmak için. Bu olaydan birkaç gün sonra rüyamda, birinden bir demet beyaz gül aldığımı gördüm ve buketi alırken yüzüm gülüyordu sevinçliydim. lakin beyaz gülü kimden aldığımı hatırlamıyorum sözlüm de olabilir ama emin değilim. Belki psikolojik bir rüyada olabilir mi diye düşündüm. Bu rüyadan sonra biraz umutlandım her şey yoluna girer diye fakat daha da kötü oldu. Rüyanın ne anlama geldiğini çok merak ediyorum hocam. Allah sizden razı olsun. Allah'a emanet olun.
Selam ve dua ile..
 

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Katılım
26 Temmuz 2011
Mesajlar
19,432
Tepkime puanı
185
Aleyküm selam gönül Dostum.. Rüyada beyaz gül görmek tabiri;
Hakkinizda HAYIRLISI ins. zaman her seyin ilaci,Hakim ve Hüküm edendir...
sözlün ile aranızda geçen tartışmayi bilmiyorum ama sakin, sabirli ve olaya biraz da empati gözü ile bakmanizda yarar vardir..
Rüyada beyaz gül görmek; ayrilik ya da temiz, masum Aşk ile yorumlanir...

Al hatıram olsun, bu son satır bu son mektup...
Hüzün bahçelerinden sunduğum bu son beyaz gül...
Kanma gönül!!düşme ateşi aşka..yanarsın için için .

BEYAZ GÜLÜN HIKAYESI-ni bilirmisin..?
Bir zamanlar beyaz bir gül varmış. Zavallı hep diğer güllere özenirmiş çünkü hepsinin uğrunda ölecek kadar çok sevdiği bülbülleri varmış.
Oda hep beklemiş biliyormuş ki elbet bir gün bir bülbül onu ölümüne sevecek ve elbet dikenlerine takılıp onu kırmızıya boyayacak.
Bir an önce gelsin diye her gün dikenlerini sivrileştirmiş.
Ama bülbülü gelmemiş. Artık dikenleri yüzünden kimse beyaz güle yakınlaşamıyormuş.
Zavallı beyaz her yerde bir damla sevgi aramış sadece bir damla kırmızı ama olmamış. Elinde kalanları düşünüyormuş.

Kimsenin sevmediği ve beğenmediği sivri dikenleri. Günler böyle acıyla geçmiş. Ve bir gün bir kırmızı bülbül görmüş.
Hikaye bu ya bu sefer bülbül güle değil gül bülbüle aşık olmuş. Ama bülbül sivri dikenlerinden fark edememiş onu canından çok seven zavallı beyazı.

Gül hep beklemiş hep sabretmiş "bir gün elbet oda beni sevecek beni kırmızıya boyayacak" diyip duruyormuş.
Diğer güller onunla dalga geçmeye başlamış. çünkü aralarındaki tek zavallı ve beyaz gül o kalmış.
beyaz için işkenceden beter olan hayat artık çok daha zormuş.

Hep artık bir an önce solmak için dua eder dururmuş. Ama duaları da kabul olmamış hiç. diğer güllerin alayları ve bülbülünün hasreti onu çok üzüyormuş hep ağlıyormuş
çok yanlızmış..gurbet diyarinda...

Bülbülünü unutmaya karar verdiği bir zaman da kırmızı bülbülü onu fark etmiş. Ve hep onun etrafında uçuyormuş.
beyaza onu sevdiğini söylüyormuş. Ona gülüyormuş. gül o kadar sevinçliymiş ki bu rüyanın hiç bitmeyeceğini zannetmiş.

Ve onu unutmaktan vazgeçip delicesine ölümüne sevmeye başlamış. Ondan asla vazgeçemeyeceğini anlamış bir kere daha.
Ve daha çok daha fazla daha ölümüne sevmeye başlamış.

Ama bülbülün, onun dikenlerine takılıp onu kırmızıya boyayacağı zamanda bülbülün ölümüne sebep olacagini anlamiş ve onu ölümüne severken ondan ayrilmis..
ve yine yalnız.. Yine aşk acısı çekerek Beyazın kaderi ayrılık olduğunu anlamış...

kissadan hisse insallah Kendi Payınıza Düşen Hisseyi alir!!
dikenlerini sivrileştirmezsiniz!!!
 

fatıma-

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
31 Temmuz 2013
Mesajlar
8
Tepkime puanı
0
Yaş
37
Allah razı olsun hocam hikayeyi bilmiyordum çok güzel ve anlamlıymış sanki kendimde bir şeyler buldum..
bundan sonra bana sabırla beklemek kalıyor her şey Allahtan bende işimi ona bıraktım o en iyisini bilir. Allah a emanet olun.
Selam ve dua ile..
 

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Katılım
26 Temmuz 2011
Mesajlar
19,432
Tepkime puanı
185
<img src="https://www.islamiforumlar.net/resimler/resim1/beyazgul.jpg"width="400" height="300">

Allah razı olsun hocam hikayeyi bilmiyordum çok güzel ve anlamlıymış sanki kendimde bir şeyler buldum..
bundan sonra bana sabırla beklemek kalıyor her şey Allahtan bende işimi ona bıraktım o en iyisini bilir. Allah a emanet olun.
Selam ve dua ile..

cumlemizden kardesim...Hikayeyi ben Kalbimden Aklıma Düşenler ile Sizin icin yazdim...vvcc..
Kissadan hisse!!almaniz;şu an Size düşen;dikenlerinizi sivrileştirmeden sabırla beklemek ...

Yaşam üzerine biraz fazla geldiği zaman onun dikkine Gitme!!! hayat bazen dillenip konuşuyor anlamaya calis!!
Secdeye eğil, biraz mütavazi ol, zorlama biraz duraksa neler olup bittiğine anlam veremiyorsan bile..
Sabr et!! zamani geldiginde bu olanlarin hikmettini bir gun anliyacaksin..
Bu bekleyis Senin olgunlasma devrindir!! Gelen nimette ermen icin hazir degilsin, bunu Seni Yaradan en iyi bilendir!!
Sadece Sabir ile bekle....

Zorlamaya SIKILMAYA gerek yok...
O cc. Ol dedigi zaman zamani geldiginde zaten kendiliginden olacaktir...O bir dengedir O anlamlı gizemli ve Hikmetlidir!

Hakk'ın karşına çıkardığı değişimlere direnmek yerine teslim ol.
Bırak hayat sana rağmen değil, Sen hayat kader kismet ile beraber ak..Kadere tas atmak akil mantik isi degil..
ÖNCE KENDİN VE KADERİN İLE BARIŞIK OL ...
Kader'in Sırrına akil erdiremezsin..


acilangul1
 

fatıma-

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
31 Temmuz 2013
Mesajlar
8
Tepkime puanı
0
Yaş
37
Tekrar Allah razı olsun hocam söyledikleriniz hep aklımda olacak. Bu süreç ve bekleyiş benim için çok zor ama Allah'ın izniyle sabredeceğim elbet bunda da vardır bir hayır çok uğraştım olsun diye hep bir engel çıktı artık rabbim ne gösterecek zamanla göreceğiz. Kul en sevdiğiyle sınanırmış bu da benim imtihanım kaderime razı oldum :( Allah sizden razı olsun duamdasınız hocam.duaa.. Allah a emanet olun.
 

mutlusonsuz

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
20 Mayıs 2018
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Merhaba hocam. Bir arkadaşım beni rüyasında görmüş. Normalde saçım açık. Fakat başım örtülü görmüş. Birisi önüme elinde olan güllerden bir tanesini atıyormuş. Önüme attığı gül beyaz renkte imiş. Anlamı nedir acaba ?
 
Üst Alt