• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada camiye gitmenin tabiri

Yurdagül

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
14 Kasım 2013
Mesajlar
24
Tepkime puanı
0
Selamun aleykum.(Gönul sızım) abla, özellıkle senın adını verdım çünkü senın bana yardımın çok oldu, Allah razı olsun. Abla ben bugun gece namazına kalktım ve dua etmiştim hani şu dini bilgileri olan kişi ile alakalı, hemde çok ettım abla, Rabbımden bana yardım etmesını ıstedım. Sonra yattım ve rüyamda bir evdeyim. Sonra ben namazlalıklarımı topluyorum ve ben camıye gidicem diyor, evden ayrılıyorum. Duvardan atlıyorum, Hatta duvarın dibinde bir erkek omzunu uzatıyor bana, ben istemiyorum ama sanki çıkarken (yanı eve girmek için) ondan yardım aldığımı anımsıyorum.
Sonra ben duvardakı taşlara basarak 3 seferde iniyor ve en sonuncusunda zıplıyorum ve ıkı ayağım üstünde dimdik duruyorum. Sonra kafamı bir kaldırıyorum kı O. Nereye gidiyosun dıyor, camıye dıyorum, dur bende geleyım önce sızınkılerden ızın alayım dıyor. Bizimkılerden rıca edıyor ve benle beraber camıye gidiyor. Babaannemın seslerını duyuyorum siz olsanız ızın vermez mısınız nasıl durdurayım istiyor ıste dıyor. Sonra camıde buluyorum kendımı. Herkes ayağı kalkmış dua edıyor. Bende namazlığımı almış bır yer seçıyorum kendıme. Sonra onun yanında bir kız görünce dırek yanına gidiyor burda mısın? Sen ne ara kıldın dıyorum. O da daha kılmadım cemaate yetişemedık, tek kılacam dıyor. Sonra herkes çıkıyor dışarı o serıyor namazlığıını yere. Bende arkasına geçiyorum mahcup mahcup (acaba kızar mı dıye) Sonra arkasını dönüyor gülüyor, benı görunce neyse dıyor. (sankı ben oraya geçmeden arkama geç de beraber namaz kılalım der gibi)
Sonra bir adam var orda televizyon izliyormuş, sesisini kısıyor ve O'na soru soruyor. O da oturup anlatıyor, Arap parasından bahsedıyor, Mekkeden de bahsedıyordu galıba. Sonra ben karşısına geçıyorum O'nun anlatışını dınlıyorum. Sonra O süreklı bana bakarak anlatıyor (sonra aklıma Allahtan bana böyle anlatmasını ıstedığımı anımsıyorum) ve gülümsüyorum yüzümü örterek. O da bana bakarak anlatıyor, ben güldükçe gülüyor. Öyle ki çok tanıdık gülüyor hemde. Sonra hadı namaza geçelım dıyoruz, bu seferde tam kılacakken ben birden onun üzerine düşüyorum o farklı yere düşüyor, ben faklı yere. Düşerken bacağımı sıyırmışım ve azıcık kan akıyor. Sonra bir anda rüya değişiyor ve ben kendımı bir yolda buluyorum. İçimden iyi de bu yolda O da vardı nerde şimdi diyorum ve elimdeki kağıdı, kalemı yere atıyorum, o yoksa hiç bi anlamı var mı ki diyorum ve uyanıyorum.
 

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Katılım
26 Temmuz 2011
Mesajlar
19,432
Tepkime puanı
185
Aleykum Selam Kardesim.. Hayirdir insallah..
Kişinin rüyada cami görmesi hayır ve bereket ile tâbir olunur.
Çünkü camiler İslâmın alâmeti ve şiarı ve Allahın evleridir.

Rüyalar ve hayat . Mana aleminin rüyalarla insanlığa haber verilmesi. Cami beden arzıdır. sen beden camini temiz tut ve azalarına sakın zulmetme.

"Duvardan atlıyorum, Hatta duvarın dibinde bir erkek omzunu uzatıyor bana "
Rüyada duvardan atlamak,Nefsin ile imtihan edildikten sonra rahata ermeye yorumlanır..
Allahu Alem şu an icinde bulunduğunuz durumdan kurtulup Rabbine ulaşmak icin gösterdiğin çaba, gel-gitlere yorumlanir..ayrica sevdiklerin ile de imtihan edileceğine yorumlanir...

Resulullah (s.a.a) buyurmuştur ki:
“Ya Ali, şu üç şeye sahip olmayanın hiçbir ameli doğrulmaz: Kendisini Allah’a karşı günah işlemekten alıkoyacak takva,
akılsızın cehaletini önleyecek ilim ve insanlarla iyi geçinebilmesini sağlayacak akıl.”

https://www.islamiforumlar.net/serbest-kursu/25839-yusuf-kuyudan-nasil-cikar.html
 

Yurdagül

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
14 Kasım 2013
Mesajlar
24
Tepkime puanı
0
Kuyuda olduğumun farkındayım,çıkacam bu kuyudan Allahın izniyle.Allah razı olsun abla senden Allah razı olsun...
 

Allah'ın kulu

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
31 Mayıs 2013
Mesajlar
78
Tepkime puanı
2
Yurdagül kardeşim Allah'ın güzel bir tevafuku mudur bilmem ama galiba senin yaşadıklarını Rabbim bana da yaşattı,
bilhassa şu rüyan ve yorumunu okuduğumda sanki o mesaj bana aitmiş gibi hissettim..
Ama ne güzel bir lütuf ki sen daha başlangıç içindesin ve Rabbim karşına Gönülsızım Hocam'ı çıkarmış.
Sana kardeş tavsiyesi : her ne kadar rüyalara tamamen itibar etmemek gerekse de, sana o rüyayı buraya yazdıranın da elbet var bir bildiği..
Doğrusunu Allah bilir ancak Gönülsızım Hocam'ın da değerli yorumları karşısında kayıtsız kalma..

Ben rüyalarımı yorumlattığım zaman bazı şeyler için geç kalmıştım, ancak önceden de gördüğüm rüyalarımı yorumlattığımda bazı hakikatleri de kavramama sebep oldu..
İmtihan bu, ne zaman nasıl geleceği bilinmez.Her şeyin bir vakti vardır,Benim de demek ki yaşamam gerekiyormuş belli imtihanlarla..
Ama dediğim gibi kardeşim, kendine dikkat et Allah'a emanet ol, Rabbim daima hayırla hakikatte yürütsün seni ve neyse gönlündeki hakkında hayırlısı olsun inşallah,
bu kardeşini de unutma olur mu dualarında..
 
Üst Alt