• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada çocuk görmek

Oğlum

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Hayırlı pazarlar, herkesin herşey gönlünce olsun sağlıklar olsun.

--İlk önce evvelsi gece gördüğüm bir rüya. Altı yaşlarında bir erkek çocuğu arkadaşımın evladı idi, yazı yazıyor yani ders çalışır gibiydi. Allahım dedim bunlar ne canlar yakar diyorum. Kendimi gene bu arkadaşımın bir odasında yatakta yatan bir bebek var yeni banyo yapmış ayakları havlunun dışında idi ve üşüyecek diyerek balkon kapısı açık görüyorum, kapatmak için kapıya yöneliyorum kapısı yokta demirden kapı görüyorum araları açık aralardan gene soğuk gelecek diyorum kendimce---------
Yağmur yağmış da etraf balçık mı çamur mu bilemedim ama bir araç içindeyim aracı sanki ben kullanıyorum, çamur olan yolda kasisi farkedemediğim için biraz sallantı oluyor, atlatıyorum ilerdeki hendeği fark edemiyor ve hendeğe giriyorum ileri doğru hamle edemiyorum çıkamayacağımı düşünerek annemle kızkardeşime farkedttirmeden geri çıkmaya çalıştım ve başarılıvda oldum.

Anlayışınıza sığınarak biz eve bir kedi aldık evladımın çok ısrarına dayanamadım daha ufacık çok tatlı bir hayvan tabii ki de çok sorumluluk istiyor maması tuvaleti falan internet üzerinden araştırma yaptığım için mi bilemedim ama bu sabah ezandan sonra, birkaç çubuk var elimde ve bunları somununu ayırmaya çalışırken birden hayvanlara ait tuvalet ve içi dışkı falan var ve temizlemeye çalışıyorum etrafım kalabalık ve görümcem Asuman abla ayağına terlik mi ayakkabı mı giyiyor ---------

Kendimi sahil kenarında fotoğraf çektiren bir grubun içinde buluyorum birden denizin içinde iki tane köpek balığı ve bizim İstanbul sularında görünce şaşırıyorum ki arkasında bir adacık ve adacığın üzerinde yatmakta olan bir bebek görüyorum. Yatmakta olduğu ada aslında suyun altında bulunan hepsi ikişer halinde büyük çapta balıklarmış şaşkınlığım hat safhaya ulaştı ve bunlar sanki iki tarafa kaçışır gibi oldular çok enterandı.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Size de Hayırlı pazarlar, herşey gönlünce olsun,Rabbim gönlünün muradını versin ins.
Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâh

Rüyada hendek görmek ;günlük yaşamınızda kaçınmanız gereken bir şeyler stress, deprasyon, negatif ve kiskanc insanlar, olduğunu ifade eder.
Rüyada hendeğe düşmek ;Bir anlık öfke ile bir hata yaptığınızı yada yapacağınızı ifade eder..

"geri çıkmaya çalıştım ve başarılıda oldum "
Kendini tanıyan biri zayıf yanlarını bilir ve ona gore dikkatli olur..
Hata insana mahsustur,ancak hata yapmakta diretmek şeytancadır. ..
hatasini kabul etmek ise bir erdemli davranistir...

Rüyada köpek balığı görmek; zor veya duygusal Çelişkili ve kararsız bir dönem geçirmekte olduğunuzu;ayrica Nefis, öfke, kizginlık duygularını belirtir..

İnsan, iç dünyası ile anlaşılması zor, derin bir mana gibi iken; dış dünyası ile de keşfedilmesi zor, bir gece gibi kapkaranlıktır.
İnsan öyle bir şeydir ki, varlık içinde herşeyi unutup yokluğu yaşar. Lakin içine düşmüş olduğu bu ahvalin farkına varmaz, varmak da istemez.
İnsanoğlunun bu dünyadaki en büyük macerası, alıp verdiği her nefesin hakkını vererek yaşamaktır... Ki bu da, sevmek, Sabir ,şükür hali ile mümkün olur...

Anla ki; bedelini ödemedigin hiçbir seye sahip olamazsin!
Hakkini vermedigin her sey sana sadece yuk ve zahmettir
Anla ki; dünyayi bize bizler zindan ediyoruz.. ihmallerimiz, enaniyetimiz, samimiyetsizligimiz..
oysa Allah`a teslim olsaydik kendi kendimize refah ve huzurlu bir dunya kurardik..
Anla ki; Eyüp gibi sabir erbaini doldurmadan, Yusuf gibi kuyu diplerinde yillarca çile çekmeden,
Yakuplar gibi gözlerini hasrete kurban etmeden ,olmaz!
Allah`a HAKKI ile kul olup O`ndan Razi olmadikca O da Senden RAZI olmaz Ey Nefsim anlasana artik..

Bildiğini bilenin arkasından gidiniz, bildiğini bilmeyeni uyarınız,
bilmediğini bilene öğretiniz, bilmediğini bilmeyenden kaçınız...

ozankv

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun aleyküm Gönül Sızım abla

Uzun zamandır fırsatım olmadı ancak giriş yapabildim Allaha şükür eşim ile tekrar barıştık yavaş yavaş da olsa huzurlu günler geldi yuvamıza geçen gece bir rüya gördüm bir erkek birde kız çocuğumuz olmuş ama eşim daha çocuklarımız görmemiş onuda yanıma alıp yola çıkıyordum kaç gün oldu gel çocukları gör diye engebeli bir arazi yoldan aşağıya doğru inerek bir binaya girdik erkek çocuğun yüzünü hiç göremedim ama kız çocuğu çok güzel bir yüze sahipti sarı saçlı renkli gözlü saçları kıvırcıktı.

Allah Razı Olsun

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleyküm Selam Gönül Dostum..
Allaha binlerce kez şükür eşiniz ile tekrar barıştıniz..Sizin için çok Dua ettim...
Evladiniz analı babalı büyüsün ,bir yetim daha olmasin!Anne kucağında ve mutlu baba ocağında büyümek her çocuğun vazgeçilmez hakkıdır..
Çeşitli sebeplerle bu haktan mahrum bırakılması çocuğun kişilik gelişimini, beden ve ruh sağlığını derinden etkiler..bu vebalden Vallahi hic birimiz altindan kalkamayiz!!
sadece bir çocuğu değil ondan gelecek bütün nesline zarar veriririz..bir çocuk ,yetiştirmek !bir Nesil yetiştirmek demektir..

Kimsesiz bir çocuğu evladlik aldiğimda "ne Fark eder ki dediler dünyayı sen mi kurtaracaksın ..."
Ben aciz bir muhacirim dünyayı kurtaramam..!!ama Peygamber efendimiz sav buyuruyor ki:"Bir insanı kurtaran da bütün insanlığı kurtarmış olur "
bir Hiristiyan çocuğu evladlik alip Müslüman olarak büyütmek Ondan gelecek Neslin de Müslüman olmalarina Fark ediyor.. demek ki Her şey bir ile Başlıyor..

Hayirdir insallah
"rüya gördüm bir erkek birde kız çocuğumuz olmuş "
aman Kardeşim geçmişte ki hatalarınızdan ders alın!!eşinize, karşı samimi ,yalansız ve dürüst olun!
Bir sıkıntınız ve bir de mutluluğunuz olacağina yorumlanir...
Hiç bir şeyi içinizde tutmayın! Çünkü kendi gerçekliğinizi paylaştığınız zaman hayatınızı da paylaşmış olacaksınız ve bu süreçte;
eşiniz ile aranızda oluşacak olan bağ her şeyin üstesinden gelmenizde size yardımcı olacaktır!

dar geçitler ardında nice cennet bahçeleri var...aynen şu An içinde olduğunuz gibi..
Hepimiz kalpteki katılıkları çözmeye fırsat veren badireler atlatırız...ama yine badireler karşımıza çıktığında;Sabir ve şükür ile tekrar atlatabiliriz..
Selametle Hayra kalin..

Üst Alt