• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

rüyada davete katılmak

B

birümmi

Kayıtsız
Misafir
selamun aleyküm okyanus ötesine sevgiler selamlar, yorumlayacağınız rüyam için şimdiden Allah razı olsun..Rüyamda uzun zamandır gitmediğim annemlerin evine gidiyorum evde bir davet varmış (normalde annemlerle yıllardır görüşmüyorum dargınız) içeri giriyorum nerdeyse tanıdığım herkes var orda eşimi ve bebeğimide görüyorum onlar da orda okuldan bölüm arkadaşlarım da var onlardan biri hala bekar olmasına rağmen rüyamda hamile olduğu kulağıma çalınıyor bir başka kız arkadaşımı daha görüyorum niye yanıma gelmiyorsun diyorum sen çağır diye bi köşede bekliyorum diyor etrafta gezinirken annemi arıyorum banyoya giriyorum banyo duvarlarının fayanslarını ovalıyor bana çok öfkeli neden temizliğe yardım etmiyorsun diyor ben de misafirler gelmiş davet başlamış bana kızmak için şimdide bunu mu bahane ettin deyip yanından ayrılıyorum güya ev dubleksmiş alt kata iniyorum her odaya sofralar kurulmuş merdivenin dibindeki sofraya ben de oturuyorum ibrahim tatlısesin yanına oturuyorum yaprak sarması veriyorlar onu yiyorumbir tane daha istiyorum önüme koyuyorlar birde sanırım pilav var ibrahim tatlıses olur böyle şeyler üzülme gibi birşeyler söylüyor benim moralim bozuk yemeklerden birkaç lokma kaşıklıyorum kalkıyorum . tekrar üst kata çıkıyorum kızlar ayaklanmış ben de onlarla dışarı çıkıyorum kapıda vedalaşıp ayrılıyoruz rüyamı yorumlarsanız sevinirim kolay gelsin.

İsmim oya memurum muğlada yaşıyorum 36 yaşındayım evliyim ve 2 çocuk annesiyim..hoşcakalın

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
annem.jpg

Aleykum selam Hosgeldiniz Kardesim.. Ruyanizi okudum ve cok uzuldum..
"normalde annemlerle yıllardır görüşmüyorum dargınız" bu da ne demek? Annenin iyisi, kotusu olmaz sadece Annesiz cocuklar olur.. Onlarada Yetim denir..
Annenizihayattinizda istemiyorsaniz bize gonderin bir kere Aneee diyebilmek icin Ben de dahil bir cok yetimim vardir..
Insanlar hep Sevdiklerinin kiymettini kaybedince anlarlar.. ama O zaman da Cook gec olur kardesim..
Allah Resulu şöyle söylemiştir " Cennet annelerin ayakları altındadır " demek ki siz Allahu alem cennete dogru giderken bile annenizin ayaklari altindan gecmeniz gerekecek...
O ayaklarin altindan gecmeden de Cennet yoluna ulasamiyacaksiniz Kardesim..
Bakin Siz de bir anne imissiniz..Her anne evladini cook sever lakin sevgisini farkli bir sekilde gosteren annelerimiz vardir..

Annelerde bazen buhran ve deprasyonda olduklarinda veya bazi ruhsal bozukluklarinda saglikli dusunup dengeli hareket edemiyorlar...
annen gibi olmak ..belki onun ve senin icinde bulundugunuz sartlar cok farkli..
O kendi sartlarinda kendince belkide hep en iyi anne olmaya calismistir.. Annelerde insan.. bizlerde hata yapabiliyoruz..

Bence bilinçaltın senin bu kadar titiz ve her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünen haline bir tepki mahiyetinde bazen böyle karışık ruyalar goruyorsun..
"Bazen ne yaparsan yap oluyor bazen."
bir cok ruyan da senin içine attığın yükleri tasvir ediyor. Onlardan kurtulmak için yakınlarına sarılmanı tembihliyor.
Çünkü ne olursa olsun o senin annen.. duasini almaya calis..
O farkli davransada Sen Sana yakisir sekilde evlad olmaya calis ki insaalah Rabbim de Seninn evladindan hayir gormeni nasip eder..
UNUTMA NE EKERSEN ONU BİÇERSİN
o zaman hep iyilik guzelik adalet sefkat merhamet ekmeliyiz?
ve cocuklarimiz bizi her konuda ornek aldigini bil..
ve lutfen her zaman Allah RIZASI icin anne Seni Seviyorum de onun icin olmasa da kendin icin hep ona haykir bunu..
Sevmek ve sevilmek buna ihtiyacimiz var...
Bu Ruya Annenizi karsiniza alip gecmiste olanlari dedikodulari , soylenenleri, yalan ve oyunlari katmadan durustce konusup helalik alip barismaniz seklinde Yorumlanir..Allahu Alem...

B

birümmi

Kayıtsız
Misafir
:)

siz genellemeler üzerine bir müslümanın böyle bir durum karşısında tedbiren söylenecekleri söylemişsiniz başımla beraber!... lakin genellemeler her zaman doğru değildir gelin görün ki bizde de durum kaidelerin dışında bir istisnadır..kendisine yıllarca sabrettim Allah herkesin içini biliyor her gün ellerini açıp' bu kızın canını al' diye dua ederdi ben yine ona sarılırdım evlendim durum yine değişmedi 'sevemiyorum seni sadece acıyorum' sözleriyle büyütüldüm kardeşlerim ise el üstünde oldular 'şu kıza etmediğim kalmadı yine gitti teşekkür getirdi sana varımı yoğumu seriyorum bu kadar zayıfla gelinir mi be oğlum ' diye serzenişi vardı ki sadece bu cümle bile nasıl bir 'anne' olduğu konusunda belki fikir verir en son görüşmemiz yine Allah rızası için çocuğumla eşimle bayram ziyaretine gittiğimde beni evden kovmasıyla gerçekleşmiştir o gün son oldu dikkat ederseniz özet geçiyorum bilin ki istisnalar vardır 2. çocuğumu doğurduğumda haberi olmasına rağmen ne kendisi geldi ne de babamın gelmesine müsade etti hayır bunları şikayet ya da dertlenmek için yazmıyorum bilin ki böyle insanlara da maalesef 'anne' deniyor bilin diye yazdım Allaha emanet olun saygılar..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Kardesim Sizde Hakli olabilirsiniz..
Lakin Yüce Allah (c.c) şöyle emrediyor: “Rabbin,
sadece kendisine kulluk etmenizi, ..Allah'a kulluktan hemen sonra ana-babaya saygı görevi gelmektedir. saygı ve iyiliği Emr ediyor..
O cc. emrediyorsa vardir bir hikmetti ve Bildigi..Bizi Bizden korumak istiyor!!
Kardesim Allah yapilanlardan habersiz oldugunu sanmayin..

Anne,Bababin gorevleri ve sorumluluklarindan hesaba cekilecegi gibi Biz Evladlarda Anne, Babamiza karsi Evladlik vazife ve gorevlerimizden Sorulacagiz..
Size Bin kere zulm edilsede Siz bir Kere bile Zulm etme gibi bir luksumuz.. yok!! Allah sabredenler ile beraberdir!!Haksizlik yapanlar ile degil..
Siz ve esiniz Size yakisan sekilde Davraninda gerisi Allah Kerim..
Allah kattinda hic bir iyilik zayii olmamistir..
gun gelir devran doner o da yaptiklarini vicdani ile anliyacaktir..
Iki Yanlis bir Dogru yapmaz..
Belki de Bu da sizin imtihaniniz..Hem cocuklariniza iyi bir ornek olmalisiniz ki yarin buyuduklerinde Sizin gibi davranabilsinler..
Siz, biz anne Hakkini ne yapsak odiyemez iken boyle dargin, KIRGIN davranarak odiyebileceginizi mi saniyorsunuz?
Rabbim Kattinda hic kimsenin HAKKI kimsenin yaninda kalmaz..

rüyaniza bir Bakin bilincalti, bu Sizi o kadar cok rahatsiz ediyorki rüyaniza bile girmis..Deger mi?
Kardesim neden annenizi karsiniza alip neden boyle Yillarca davrandigini sorup gercegi ogrenmiyorsunuz?
bazen her sey goruldugu gibi degildir..
Belki Sizin bilmediginiz veya boyle davranmasinin altinda baska bir Neden vardir!
Onu Kaybetmeden onun ile yuzlesip bu aradiginiz sorularin cevabini bulamazsaniz hayattiniz boyunca Karanlik bir tunnelde yasarsiniz..

Ibrahim Tatli sesin dedigi gibi zamaninda Okul mu vardi da biz gitmedik...
Ibrahim tatlisesi veya onun gibi insanlari yargilar iken onlar zamanindaki sart ve kosullari bilmek gerekli..

Kendim Koruyucu anneyim..Ve ilk aldigim Manevi Kizim 9 yasinda Agbiside 11 yaslarinda idi...
Afrikali somalili idiler..
Cocuk koruma servisinin alis sebebi Anne KIZININ basina kaynar su ile zorla yikamis ve basini haslamistir..
Erkegi ise basina utu firlatarak basini yarmistir..
simdi bu bir anne mi?
Yook Yaa bu bir Canavar.. cehenneme kadar yollu mu var diyelim..
Oysa Bu Bir Cennetlik insan olduugunu yillar sonra anlamistim..
Benim hayattimi degistiren ,Bana insanligimi ogretten, ilk musliman koruyucu evi acmamiza vesile olan ..
Sevgili Peygamber efendimiz sav. gonderen yine Bu Anne idi..

Bu anne Somalide baris gucleri tarafindan multeci kampinda defalarca tecavuz edilip bu iki cocukta italyan askerlerinden
olma..Ve bu sirada bu kadinin yasadiklari onun akil melekeleri yok olmus..
Yani Akil hastasi bir Anne..Cocuklari bizim koruyucu evde buyudu 18-20 yasina geldikleri an su an anneleri ile yasiyorlar..Ona Sahip cikiyorlar..
cunku biliyorlar ki..Allah cc Onlara bunu emr ediyor..
Bu cocuklari asla kin, nefret ile buyutmedim.. hep sevmeyi, affetmeyi Allah RIZASINI ogrenmeleri icin camiye gittiler..
cunku insan yuregi Rahmet, sevgi, sefkat muhabbet icin Yaratilmis..
Kin, nefret, KIZGINLIK olursa hic bir zaman tam ,kamil, huzurlu bir insan olamaz....

Kardesim dinleyin Beni Gidin anneniz ile yuzyuze konusup sizi yillarca rahatsiz eden bu davranislarin sebebini sorun..
ve Ona icinizi bosaltiktan sonra Hayattiniza huzurlu, mutlu olgun bir insan, anne olarak hayattinizi surdurun..
Bunu yapmasaniz bir gun pisman olursunuz..Bunu kendiniz icin Yapin yureginizdeki bu agirligi Kaldirin, Konusun..Allah a havale edin altinda ezilmeyin..
Kin, ofke eken Huzursuzluk, bicer!!Sevgisiz, merhametsiz insan icinde hep bir Canavar tasimaktadir!!
Hayirli gunler..

B

bir ümmi

Kayıtsız
Misafir
:)

cevabıma cevaben yazdıklarınızı okudum. :) dün uzak bir akrabamdan telefon aldım dedem ameliyat olmuş geçmiş olsuna gelenlere bizim evde yemek yapılıyormuş 'sizin ev geçmiş olsuna gelenlerle dolu' deyince rüyamın karşılığı buymuş olarak algılıyorum. Geçmiş olsun için babamı aradım ...rüyamı yorumladığınız için tekrar teşekkürler Allaha emanet olun

Üst Alt