• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada derste olmak

maaden

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamünaleyküm,
Ben üniversite öğrencisiyim ve bir ara hoşlandıgım bir kız vardı. Onunla konusmaya çok çalıştım fakat çogu zaman beni dinlemek bile istememişti. Neyse, artık herhangi bir şekilde görüşmüyoruz, ama rüyamda bir sınıftaydım ve sınıf baya kalabalıktı. Bir hoca vardı, sınav yapacaktı ama öncesinde soracagı soruları tartısmak istedi. Yaklaşık 5 saat sürdü, gece 12 yi gösteriyodu ders bittiğinde. Ben o dersi almıyorum ama alan kişilere yardımcı olmak için hocaya kolay soruları sorması için ısrar ediyordum. O kız da sınıftaydı ve arka taraflarda oturuyordu. Sınıfta ben göze batıyordum ve o kızında benden etkilendiğini hissettim. Daha sonra dışarda gördüm kendimi, ve üniversitedeyim ama lise bahcesi gibiydi. Ama gündüzdü, hava kararmamıstı.
Rüyamı yorumlarsanız sevinirim. Allah razı olsun!

maaden

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyamı yorumlarsanız sevinirim...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykümselam maaden kardesim, rüyanı Rabb'im hayıra çıkarsın.
Rüyada derste olmak; ilim, bilgi kültürünüzün artması için okumaya, kendinizi gelistirmeye, ispatlamaya hep devam etmeniz gerekliligine isarettir...
Lakin, bunlari yaparken hayattan da sürekli ders almaya BAKIN!! Yaşadıklarınızdan ders, ibret almayi öğrenebilirseniz,
ilerideki yasaminiz da zincirleme olumsuzluklar ile huzurunuz kacmaz!!
Ancak, sadece yaşadıklarından ders alabilen insan çileden güçlenerek çıkabilir.

İnsan da en büyük hata: karşıdaki insana gereğinden fazla değer vermek değil, kendine hak ettiğinden daha az değer vermektir...
DEĞER VERDİĞİN İNSAN SANA DEĞER VERMİYORSA, BIRAK KENDİ DEĞERİYLE KALSIN..
Siz maddi, manevi kendinizi yetistirmeye bakin... Sonrasi kendiliginden gelir..

Hayat başarısının zekâ seviyesi ile alakası yoktur.
Pek çok başarılı adam orta zekâlıdır. Pek çok zeki insan sefalet içinde yaşamıştır.
Başarı için; azim, arzu, irade, sabır ve çalışkanlık lazımdır.
Okulda nice zeki çocuklar var ki hayatta başarılı olamıyorlar. Bugünkü eğitim sistemimiz hayat başarısı için bir şey öğretmiyor.
Öğrendikleri ile gururlanan boş insanlar yetiştiriyor.
Teorik ve pratik bilginin birlikte verilmesi, insanın hayat için eğitilmesi gerekir...

Zira, sadece fenni ilimler okutulursa dinsizlik, sadece dini ilimler okutulursa taassup doğar; iki tarzın buluşması ile hakikat tecelli eder, öğrenci iki kanatlı kuş gibi yükselir...

İns. sizin bir gun iki kanatli bir kuş gibi yükseleceginize inaniyorum...
Sabrin ve azmin elinden bir sey kurtulmaz...
Hayirli Cumalar...

Üst Alt