• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada dükkan görmek

denizli

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün Aleyküm
Hayırlı akşamlar.
Adım Hasan 25 Yaşındayım Denizli nin bir kasabasında esnafım.
Geçen gece rüyamda dükkanımın içersinde 4 tane arkadaşımla beraberdim sonra dışarıya çıktık dışarda kar vardı. Bi anda teyze kızımın bize arkası dönük bi şekilde gittiğini gördüm (teyze kızım yurt dışında) ve arkasında bi kaç genç laf atıyordu bizde arkadaşlarla beraber diğer gurubu yaklaştık laf kavgası etmeye başladık. sonra fark ettim ki 4 kişi değil 3 kişi kalmıştık ben diğer 2 arkadaşıma işaret ederek ramazan adlı arkadaşımızın olmadığını işaret ettim ve kendı aklımdan ramazan olmadan bu kavgadan galip çıkamayacağımızı düşündüm. laf kavgası ederken ramazan geldi ve yumuruklar havada ucuştu diğer gençten biri bıçak savurdu ve benim baş parmağımın ucundan bir parça kesildi. kavga bittikten sonra ben dukkanda geçtim dukkanın bı kısmında çam ağaçı odunları vardı yığın şeklinde. bunları nasıl nereye taşırım düşüncesiyle dışardan çok sevdiğim ve samimi bi abi nin geçtiğini fark ettim koşarak onun yanına fırladım ve dedim ki abi nerdesin ölsek kalsak hiç haberin olmayak dedim yüzüne baktığımda ali abinin her yeri yara bere içinde kanlıydı. bana benim derdim başımdan aşkın kaza yaptık dedi. yan taraftanda yeşil bi araba yı ittiren ali abinin arkadaşları vardı şöfor koltuğunda ki adamın ölmüş olduğunu direksiyonun üzerine doğru içideki bağırsaklarının çıkmış oldugunu fark ettim. tekrar dukkana girdim odun yığını kaybulmuştu. . hatırladığım ve dilimin döndüğü kadar yazmaya çalıştım. Uyandıgımdan beri sureklı aklımda bu ruya Allah Rızası İçin Bu Neye Hikmettir. ???

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleyküm Selam Hayırlı akşamlar.
Hayirdir insallah..
Rüyada mevsiminde kar görmek iyiye yorumlanır, hayırlıdır. Bu rüyalar hayatın güzel yönde değişeceğinı, iyi günlerin yaklaştığını, sıkıntıların biteceğini haber verir,

Rüyada kavga etmek, kavga ettiğini görmek; iç dünyanızda çatışmalar, hesaplaşmalar ,celiski, korku, risk alma konusundaki kararsizlik..baskalarina guvenme,yaslanma seklinde yorumlanir...

Ramazan ise kararsizlik, gelen giden gel-git fikir ve dusuncelerden dogan stress, deprasyon, En Kötü Karar Kararsizliktan Iyidir... Ya bu diyardan gideceksin Yada bu Deveyi gudeceksin Karar senin ama kararsizlik icinde bocalama seklinde ruyaniz yorumlanir...

Rüyada çam ağacı görmek Sanş, yeni umutları, beklentileri sembolize eder.

ama siz "Dükkanımın içersinde kesilmiş çam odunları yığını gördüm" siz bir seyden, bir kisiden, bir iliskiden ümidinizi yitirmissiniz seklinde yorumlanir..

"Mal kaybeden, bir şey kaybetmistir, onurunu kaybeden bir çok şey kaybetmiştir. Fakat cesaretini ve ümidini kaybeden her şeyini kaybetmistir. (Goethe)
Ya Allah a olan guvenini neler kaybedigini biliyormusunuz?
Hayirli aksamlar..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ümidini kaybeden her şeyini kaybeder
Hayat yolumuz hep düzlükte devam etmemektedir.
Bazen önümüze yokuşlar çıkar, bazen de inişler..
Mühim olan düzlükte şımarmamak, yokuş ve inişlerde de ümitsizliğe düşmemek. Bunların hayat yolculuğunun imtihanları olduğunun farkında olmak.Nitekim Rabbimiz Ankebut Suresi'nin ilk ayetlerinde şöyle ikazda bulunmaktadır:
-İnsanlar iman ettik demekle bırakılacaklar da imtihana çekilmeyecekler mi sanıyorlar?

Çekileceğimiz bu imtihanları kazanmanın ilk şartı, sıkıntı ve zorluklar karşısında ümidini kaybetmemektir. Çünkü ümidinizi kaybederseniz her şeyinizi kaybedersiniz. Ama ümidinizi korursanız kaybettiklerinizi yine kazanabilirsiniz.

Ümidin bu hayati özelliğinden dolayıdır ki, şeytanın yıkmaya yöneldiği ilk hedefi, imanlı insanın ümit kalesidir. Ümit kalesini yıktıran adamın sığınacağı başka bir kalesi yoktur.

Ümidin basite alınamaz bu hayati özelliğini irşat alimleri şu çarpıcı olayla dikkatimize verirler:

Bir adam yolda ağlayarak gidiyordu. Karşıdan gelen bir maneviyat büyüğü ağlayan adama sordu:

-Neden ağlıyorsun evlat,bir felakete mi uğradın yoksa?

-Sorma dedi ağlayan adam, mahvoldum, dükkânım yandı, bu yetmiyormuş gibi kasadaki paralarım da yandı; bütün servetim gitti, geriye sadece borç senetlerim kaldı.

Maneviyat büyüğü ağlayan adamın başını şefkatle okşadı, sonra da dedi ki:

- Bunlar ağlanacak kayıplar değildir evlat. Ben de ümidini kaybettin de onun için ağlıyorsun sandım.!Şunu unutma ki, ümidini kaybeden adam her şeyini kaybeder. Ama ümidini kaybetmeyen adam yeniden teşebbüse geçer, kaybettiklerini zaman içinde yine kazanabilir. Sen ümidini kaybetme evlat ümidini!..

Evet, bütün mesele ümidini kaybetmemekte. Peygamberimiz de (sas) konuşmalarıyla ümitsizlik telkin eden adamı ikaz ederek şöyle uyarıda bulunmuştur:

-"Kim, 'Artık iyi insan kalmadı, herkes bozuldu..' diyerek ümitsizlik telkin ederse bilsin ki, bozulan o insanın kendisidir,herkes değil."

Neden böyle?

Çünkü kıyamete kadar insanların içinde hem iyisi bulunacak hem de kötüsü. Burada mühim olan, bizim bunların neresinde yer aldığımız, hangi tarafın içinde bulunduğumuzdur.
Biz iyilerin içinde bulunuyorsak kötülerin bize zararı olamaz, kötülerin içinde yer almışsak iyiler bizi kurtaramaz. Unutulmaması gereken gerçek bizim nerede yer aldığımız, kimlerin desteğinde bulunduğumuzdur.

İşte bu gerçeği unutturmaya çalışan şeytan, hep bozulanları dikkate vererek ümitsizlik telkin etmeye yeltenir. Teşebbüs gücünü yok etmeye çalışır. Şeytanın bu tuzağına düşmemek için Bostanü'l Vaizin'de şu çarpıcı misal verilmektedir:

Bağdat'ta büyük bir şevk içinde hizmetlerini sürdüren Cüneyd-i Bağdadi bir gece rüyasında gördüğü bir adamdan ümit kırıcı telkinler dinler. İyi bir insan görüntüsündeki adam diyor ki:

-Ey Cüneyd! Boşuna uğraşıyorsun sen. İnsanlar artık yolunu değiştirdi, seni dinleyecek kimse kalmadı Bağdat'ta. Koskoca şehirde sadece üç kişiden başka adam kalmadı. Onlar da şu anda Şiraz Mescidinde ibadetteler. Bu söylediklerime inanmazsan git, Şiraz Mescidinde ibadet eden üç kişiyi gözlerinle gör!.

Heyecanla uyanan Cüneyd-i Bağdadi, abdest alıp doğruca Şiraz mescidine gider. Bakar ki, gerçekten de mescitte üç kişi kendinden geçmişçesine ibadetteler. İçinden bir ümitsizlik fırtınası kopar. Demek ki koskoca Bağdat'ta gerçekten de adam kalmamış bu üç kişiden başka diye ümitsizleşirken namazdakilerden biri hemen selam verip kulağına eğilerek şunları fısıldar:

- Dikkat et , der. Şeytan sana ümitsizlik telkin etmek istiyor. Bağdat Allah dostlarıyla doludur! Allah dilerse görünmezlerden kapılar açar, bilinmezlerden sebepler halk eder. Yeter ki sen ümidini yitirme, teşebbüs gücünü kaybetme, hizmetine aşkla, şevkle devam et. Vazifeni yap, vazife-i ilahiye karışma. Gerisi Allah'ın (cc) takdirine kalmıştır. O takdirde yanlışlık, eksiklik olmaz.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Biliyormusunuz Kardesim ben BATI da yasiyorum..
ve bazi islam dusmanlari bizim kurban kesmemizi vahset olarak propagandasini yapiyorlar..
Biz kurban kesdigimizde hic degil ise bir cok fakir, fukara et ihtiyacini gideririr bayram yaparlar...
burada her sene 24 aralikta binlerce agac kesilir..çam agaci...
Bir kaç günlük eğlence için çam ağaçlarını kesiyorlar peki bu agaclarin 20, 30 senede buyuduklerini biliyormu idiniz?
kesiliyor ve yilbasindan sonra coplere atiliyor yani hic bir sekilde istifade edilmiyor...
Siz Siz olun yillarin emek, gayrettini, guvenini, bir kac gun zevk veya degisiklik, macera icin heba etmeyin...
Hayirli Cumalar...

yakupnwo

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada Dükanın Boş Olduğunu Görmek

Selamun Aleyküm, annem rüyasında bizim kendi iş dükkanımızın karışık olduğunu görmüş. her eşya biR taraftaymış. bu nerde şu nerde diyormuş annem. daha sonra biyere kadar gidiyormuş döndüğünde dükkan bomboşmuş.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam,rüyası Hayr olsun..
Rüyada dükkan görmenin değişik yorumları ve anlamları vardır. Rüyada dükkan görmek;dükkan güzelse genel olarak hayra yorulan, iyiye işaret eden durumlardır.
iş dükkanı karışık ise kafa karışıklığı ve Aile ortaminin,karışıklığına yorumlanir..
Kişi rüyasında kendini boş bir dükkanın sahibi olarak görürse bu rüya onun üzüntü ve keder yaşayacağına delalet eder.
Allah cc.Cümlemize hayırlı huzurlu bir aile ortamı versin amin..
Selametle..

serin

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada dükkan görmek

selamın aleyküm hayırlı gümler olsun inşallah.
rüyamda eşimin kuyumcu mağazası varmış. bende oraya gidiyorum birde çalışan bi adam varmış ama adamıda tanımıyorum, adamın birde bir hayvanı varmış onu getiriyor içeri ben korkuyorum bune diyorum ne hayvanı olduğunu bilmiyorum güvercin kadar hemen hemen ama güvercin değil sonra ben dükkanın mutfağına gidiyorum dolabı açıyorum çaybardakları vardı dolapta sonra dükkana kayınvaldem, görümcem geliyor. ama ben gayet güleryüzlüyüm. anların suratları asık gibiydi kayınvalidem yerde oturuyordu. eşim diyor annesine sen hiç gelmedin bize oda küsmüş gelmemiş öyle ifade ediyor görümcemde eşime diyorki napcaz biz sizinle sizin evliliğinizlemi uğraşcaz diyor ama ben gülüyorum hatırladığım bukadar. ayrıca kayın validemlerle görümcemlerle aramız açık gerçek hayatta irtibat yok yani. teşekkürler.

YÖNETİM/UYARI:Yorum istemek için forumda paylaşımınız olması gerekiyor. Lütfen kurallar sayfasını okuyun!

serin

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam hayırlı günler Rüyaniz Hayr olsun inşallah.
Rüyada dükkan görmenin değişik yorumları ve anlamları vardır.

Rüyada dükkan,mağaza görmek;
dükkan güzelse genel olarak hayra ,berekette yorulan, iyiye işaret eden durumlardır.
Dükkanı karışık ise kafa karışıklığı ve Aile ortaminin,karışıklığına,biraz da durgunluğuna yorumlanir..

Rüyada kuyumcu dükkanı görmek;
Rüyada kuyumcu dükkanı açmak, Rüyada kuyumcu dükkanına girmek sevince; ilme, hidayete, sevince, evlenmeye yahut evlada;
Altın işleyen kuyumcu hilekar, yalancı ve riyakar kimseye delalet eder.

kuyumcuya girmek;
yapmayı planladığınız bir şeyin aileniz yada kendiniz için keder veya hastalığa sebep olacağına işaret edebilir.

Gördüğünüz rüya;her birinizin; içine kapalı, iletişim sorunları olan bir ruh haline sahip olduğunuzu simgelemektedir.
Ruhunuzu ve bedeninizi sakinleştirmeniz gereken günlerdesiniz içsel dünyanızda telaşlıysanız mutlaka sakinleşin !ruhsal sağlığıniza dikkat edin..
tanımadığınız ve güvenmediğiniz kişiler ile iş ortaklığına girmeyin!!şeklinde yorumlanir..

“Herkes kendi yaratılışına (mizaç ve karakterine) göre hareket eder. Rabbiniz kimin en doğru yolda olduğunu daha iyi bilir. ”
İSRÂ suresi, 84. ayeti

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleykümi rüyamda kapalı bir yerde, sanırım han içi dükkanlar gördüm. Eski patronum müsvette beyaz sayfalı evraklar verdi. Sonra dükkanı boşaltık, yan yana 3 dükkan gördüm, son dükkanda şimdiki görev arkadaşlarımın biri çalışıyordu. Boşalttığımız dükkana uzaklaşıp baktığımda, pencerelerinin kirli olduğunu gördüm, önce silmediğime hayıflandım, sonrada iyi ki silmemişim bak boşalttık dedim kendi kendime. Yorumun için şimdiden teşekkürler, selamün aleyküm kardeşim.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam rüyaniz Hayr olsun..
Rüyada dükkan,mağaza görmek;
dükkan güzelse genel olarak hayra ,berekette yorulan, iyiye işaret eden durumlardır.
Dükkanı karışık ise kafa karışıklığı ve Aile ortaminin,karışıklığına,biraz da durgunluğuna yorumlanir..

Rüyada boş bir dükkan görmek;
üzüntü ve sıkıntı veren olaylar yaşanacağına,
"Boşalttığımız dükkana uzaklaşıp baktığımda, pencerelerinin kirli olduğunu gördüm "
Zamanı ve insani değiştiremezsiniz, zamana ,ve o insane bakış açınızı değiştirebilirseniz ;bu problem veya zarardan kurtulacak olmaniza yorumlanır.

Genç bir çift, yeni bir mahalledeki yeni evlerine taşınmışlar.* Sabah kahvaltı yaparlarken,
komşu da çamaşırları asıyormuş. Kadın kocasına " Bak, çamaşırları yeterince temiz
değil, çamaşır yıkamayı bilmiyor, belki de doğru sabunu kullanmıyor." demiş

Kocası karısına ve komşuya* bakmış, hiçbir şey söylememiş, kahvaltısına devam
etmiş.Kadın, komşusunun çamaşır astığını gördüğü her sabah aynı yorumu yapmaya
devam etmiş.
Bir ay kadar sonra, bir sabah, komşusunun çamaşırlarının tertemiz olduğunu gören kadın
çok şaşırmış ve çığlık atarak* "Bak"* demiş kocasına " Komşu Çamaşır yıkamayı
öğrendi sonunda, merak ediyorum, kim öğretti acaba ?"* Diyerek dövünmeye başlamış.
Kocası ise mahçup bir eda ile " Karıcığım ben bu sabah biraz erken kalkıp penceremizi
sildim” diye cevap vermiş.
Hayatta böyle değimlidir ?

Başkalarını izlerken gördüklerimiz, baktığımız pencerenin ne kadar temiz olduğuna
bağlıdır...Birini elestirmeden ve hemen yargilamdan once zihin durumumuza bakmak ve 'iyi' olanı gormeye hazir olp olmadigimiz farketmek guzel bir fikir olabilir ...

Pencerelerimizi temiz tutabilmek dileğiyle.
Evet herşey bizde başlayıp bizde biter!!Subhanallah Nasıl bakarsan öyle görürsûn..kissadan hisse..

Kelebk

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamünaleyküm. Rüyamı hatırladıgım kadarıyla anlatayım. Rüyamda berber gibi biyerde çalışıyordum. Sonra başka dükkan gördüm, bir adam arabasının anahtarını emanet olarak bıraktı, biri de dükkanın anahtarını bıraktı, anahtarlar dükkanda dururken cıktım dükkandan kız arkadaşımın evine gittim, sonradan aklıma geldi dükkanı kapatmadan geldim diye. Arkadaşımla evden cıkarken telefon caldı evde, babası arıyodu hemen indik dinlemeden, kız arkadaşım dükkana gitti bende dükkan nerdeydi diye bakınırken bir cocuk laf attı onu kovup dükkana gittim, babasıda dükkandaydı, dükkanın alarmı çalıyor nerdesiniz diyordu. Sonra yanlış hatırlamıyosam deniz kenarındaydım istavrit tarzı balıklar vardı denizde iş konuşuyorduk arkadaşımla, deniz kenarını çok kısa gördüm ama, rüyam bu kadar hatırladıgım.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam,rüyası Hayr olsun..
Rüyada dükkan görmenin değişik yorumları ve anlamları vardır. Rüyada dükkan görmek;dükkan güzelse genel olarak hayra yorulan, iyiye işaret eden durumlardır.
iş dükkanı karışık ise kafa karışıklığı ve Aile ortaminin,karışıklığına yorumlanir..
Kişi rüyasında kendini boş bir dükkanın sahibi olarak görürse bu rüya onun üzüntü ve keder yaşayacağına delalet eder.
Allah cc.Cümlemize hayırlı huzurlu bir aile ortamı versin amin..
Berber dükkanı görnek;
Kendinize manevi, fiziksel olarak bir çeki düzen verin..

Rüyada bir dükkana girmek ya da dükkanda çalışmakta olduğunu görmek;
Hayatında karşılanmamış ihtiyaçları olduğuna işaret eder. Bu fiziksel bir gereksinim olduğu gibi sevmek, sevilmek, ilgi ya da şefkat görmek gibi duygusal bir ihtiyaçta olabilir.

Dostunu ve kimlere güvenebileceğini, bil..Sırını herkese her yerde anlatma...Sır emanettir ve korunması gerekir...

VELHASIL-I KELAM ;
Rüyanız gerçek hayatınızda kimi gerginlikler, sinirli olma hali veya bir miktar endişe içinde bulunduğunuzu simgelerken, sorunlardan kaçarak kurtulamayacağınızı, onlarla yüzleşip çözmeniz gerektiğini ifade etmektedir..selametle..

Üst Alt