• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada Görev Görmek

Buğra

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Esselamu Aleyküm sayın yönetici hayırlı akşamlar. Bir rüya gördüm ve size anlatmak istedim. Rüyamda tanımadığım bir adam yanıma yaklaşıyor, yüzünü de görmüyorum. Elime bir kağıt veriyor ve burada yazanları yap diyor. Ben de kabul ediyorum. Ama nasıl desem burada yazanlar görev gibi aynı. İşte burada yazanları yapmaya başlıyorum. Kağıtta yanlış olmasın ama 7 tane görev var. Hepsini başarıyorum ama sonuncu görevde az kalsın birilerine yakalanıyorum. Fakat tüm görevleri başarıyordum. Yorumlarsanız sevinirim. Hayırlı akşamlar.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykum Selam kardesim.. Hayirdir insallah..
Sizde, en cok dikkatimi ceken siz daha once de 7 ay gormusstunuz hatirladiniz mi?
Yani simdi de 7 tane görev bunda bir hikmet olmali Allahu alem...
Nefsin 7 hali var... aşk'in da 7 hali vardir...
İnsanın kendi nefsine karşı açmış olduğu mücadele erdemlerin en büyüğüdür.
Yedi, tamamlanmışlığın, bütünlüğün, birliğin, tekamülün mükemmel insani kamilin sembolü olarak bilinir.
İslamda yedi gök, Kabe yedi kez tavaf edilir örneğin Kuran’a göre Allah cenneti ve dünyayı yedi katlı yaratmıştır.
7 kez Safa ve Merve arası Sa'y edilir....
Mesela, sema 7 kat, arz 7 kat, cennet ve cehennem 7 tabaka ve kat, haftanın
günleri 7, tavaf 7 şaft, şeytana atılan taş sayısı 7,

Rüyada bir göreve getirildiğini görmek, ehil kimse için sevince, ehil olmayan için üzüntüye, işsiz kimse için iş bulmaya işarettir...
fakat butun bunlardan once, nefsin 7 haline vakif olursaniz size verilecek göreve anca ehli olur HAKKI ile yerine getirebilirsiniz...
Allah (c.c.) Fettah'tır..! En umulmadık bir anda ;
Size de bir kapı açabilir.. yeter ki siz O kapıya layik olun...

Eğer deme, meğer her şey O cc.'dan, O'na değer de...
Ne seven, ne de Sevilen; sadece sevgi ol..
Bırak senden beslenenler kadarları ve kaderlerince nasiblensinler.
Sadece cömert ol... ve vicdaninda rahat ve huzurlu oldugun doğru olani yap!!
Unutma, sevgi ve doğruluk yonca misalidir, üstünden biçildikçe daha gürbüzleşiiip güzelleşip artar,semirir...
Hayırlı akşamlar.
Gönül sızım

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
7) Nefsi Safiye veya Kamile (Olgunluğa erişmiş nefis )

Doğrusu benim o gerçek kullarım var ya senin (Ey İblis) onlar üzerine hiçbir hakimiyetin yoktur.(İsra)

Bu merhaledeki kişilerdeki hasletler..
a) Yalnız Allah’ı tercih ederek halkın içinde hak ile olandır.

b) Sükutun, doğruluğun, ahde vefanın ilahi emirlere sıkı sıkı bağlılığın olduğu bir nefistir.
Tam bir Allah sevgilisi ve dostu olmuştur ki artık o Allah’ tan başkasıyla huzur bulamaz. Daima iyilik ve yardım için koşar.
Ona sığınarak olabilecek hiçbir sıkıntıya, tehlikeye veya felakete aldırmaz.

c) Tatlı dilli, güler yüzlü, denizler gibi sakin ve mütevazi, kalbinde hiç kimseye kini ve nefreti olmayan, her şeye iyilik ile karşılık veren, yoklukta bile infak eden,
kimseyi kınamayan, Allah’tan başka kimseden bir şey istemeyen, çok cömert, peygamberimizi canından daha çok seven, gecelerini ilim ve ibadet,
gündüzlerini mücahit olarak geçiren insanlardır.

Deniz dalgalarının pislikleri dışarı attığı gibi kamil insan da kötülüğü emreden nefsi hem kendi çabası hem de Allah’ın rahmetiyle iyiliği ister hale dönüştürdüğü
ve bu mücadele esnasında öldüğü takdirde zafer içindedir. Bu sebeple nefis eğitiminde başarılı olanlara cennete girecekleri zaman da Allah şöyle buyurur..

Ey huzura kavuşmuş nefis Sen Rabbinden razı, Rabbin de senden razı olarak dön Rabbine... Gir kullarımın içine, gir cennetime... (Fecr)

Buğra

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Vallahi abla Allah razı olsun senden, her zaman ki gibi eksiksiz yorumladın ve kafamda soru işareti bırakmadın :) Hayırlı akşamlar, Esselamu Aleyküm.

Üst Alt