• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada hoca görmek

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada hocayla konuşmak, rüyada cübbeli hoca görmek, rüyada hoca efendiyi görmek, rüyada imam görmek, rüya tabirleri hoca görmek, rüyada hocasını görmek, islami rüya tabirleri rüyada hoca görmek
Bir kimsenin rüyasında hoca olduğunu görmesi; o kişinin son zamanlarda dine karşı fazlaca ilgi duyduğuna,

kişinin rüyasında herhangi bir hoca ile tanışıp sohbet ettiğini görmesi; o kimsenin dini bilgiler öğrenmek için bir başka kişiden feyiz alıp ilim öğrenmek istediğine yorumlanır.

Rüyada hoca görmek, bilginin artmasına ve saygı görmeye yorulur.

Bir hocanın elini öpen, ilim sahibi birinden fayda görür.

Hocanın kendisine bir şey verdiğini görmek, itibarının artmasını ifade eder. Bir hoca tarafından öpülmenin yorumu da yine böyledir.

Rüyada hoca ile beraber namaz kıldığını görmek, manevî rızka, hayır ve berekete ve dinde salaha delâlet eder.

Rüyada bir hocanın çocuklara ders verdiğini görmek, ilim ve feyiz almaya işarettir.

Konuyla ilgili okuduğunuz çeşitli yorum ve tabirlerden sonra, gördüğünüz rüyadan kendinizle ilgili bir fikir edinebilmek için aşağıdaki yazıyı da mutlaka okuyunuz...
Umumiyetle rüya, uyanıklık halinin bir uzantısıdır; etkisinde kalınan sevindirici veya üzücü olayların uyku halinde yaşanması olayıdır. İslâm'da rüya hukukî bir kaynak ve delil değildir. Yalnız gören kişi ile alakalıdır. O kişi de bu rüyasını hayra yorar ve bu rüya yalnız kendisini bağlar.

Rüya, "Allah Teâlâ'nın melek vasıtasıyla hakikat veya kinaye olarak kulun şuurunda uyandırdığı enfusî idrakler ve vicdanî duygular veya şeytanî telkinlerden meydana gelen karışık hayallerden ibarettir" şeklinde de tarif edilmiştir.

Rüya uykuda bütün duygu ve bilinç hallerinin tamamen yok olmadığı bir sırada meydana gelir. Nitekim rüyâ, uykunun az olduğu sabaha karşı daha çok görülür. Rüyada, görülmesi mümkün olan şeyler görülür. Uyanıkken görülmeyecek olan şeyleri rüyada görmek mümkün değildir. Bir kişi rüyada aynı anda hem ayakta, hem de otururken görülemez. Mümkün ve olağan olmayan şeyleri rüyada görme imkanı yoktur. Rüya bir idrak işidir. Zira rüya insanların kalblerinde yaratılan ve oraya yerleşen şeyin hayal etme ve düşünme yoluyla idrak edilmesi demektir.

Hadis-i Şerifte beyan olunduğu ve büyük alimlerin açıklamalarına göre rüya üç nevidir.

1 - Rahmani Rüya: Allah-ü Teala Hazretleri tarafından kullara müjde veya ikaz mahiyetindeki rüyalar.

2- Şeytani Rüya: Uyku halinde, şeytanın delaleti ile görülen İslama muhalif korkunç ve çirkin rüyalar.

3- Adgas ve ahlam: İnsanın fazla yemekten dolayı midesindeki dolgunluktan, bir hastalığın tesirinden veya zihnin aşırı meşguliyetinden dolayı ortaya çıkan rüyalar.

Tabir alimlerinden İbn-i Sirin demiştir ki: Sağ tarafı üzerine yatan bir adam Allah (CC)'ın emriyle rüya görür. Bu gerçek rüyadır. Tabiri er geç çıkar.

Sol tarafına yatan veya arka üstü uyuyan kimse, ruhlar vasıtasıyla rüya görür. Bunların ekserisi çıkar. Yüzü koyun yatan insanın gördüğü rüya, adgas ve ahlam olup kesinlikle ehemmiyetsizdir. Tabire değmez.

Yine tabir alimlerinin üzerinde ittifak ettikleri bir husus şudur: En kuvvetli rüyalar, ilkbahar ve yaz aylarında görülür. Sonbahar ve kış mevsiminde görülen rüyalar daha zayıftırlar. Sabaha karşı ve öğle uykusundaki rüyalar pek çabuk zuhur ederler. Gecenin ilk vakitlerinde görülen rüyalar ise, en geç çıkan rüyalardır. Bunların tabiri yirmi sene bile gecikebilir. Mesela Yusuf (AS)'ın rüyası, tam yirmi sene sonra gerçekleşmiştir.

İslama göre rüyanızın yorumu

abdullah_1907

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Merhabalar, Rüyamda sakallı bir hoca gördüm, o sakallı hoca babamı kaçırmış ve bana söyledi bende kızdım ve bana silah çekti. Ondan sonra ben ortalığı yumuşatmaya çalıştım, hocaya sakinleşmesi için laf söylüyordum. Hoca sakinleşti silahı bana verdi. Sonra hoca kalktı, yanıma uzun kıvırcık saçlı bir adam geldi, siyah kıyafet giymiş. Hoca benim yanımdaydı ve o kıvırcık saçlı adam bana geldi dedi ki, namazımı rahat kılmak istiyorum ama şeytan vesvese veriyor ve nefsimi köreltmek istiyorum ne yapabilrim. Bende sen yoluna devam et, işine bak kafayı takma namazına devam et dedim...Allah sizden razı olsun.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhabalar Rüyaniz Hayr olsun..
Rüyada hoca görmek ;
o kimsenin dini bilgiler öğrenmek için bir başka kişiden feyiz alıp ilim öğrenmek istediğine yorumlanır.
Rüyada hoca görmek, bilginin artmasına ve saygı görmeye yorulur.

Öfke, gazap veya sinirlenmek, kişinin kendi hâkimiyetini yitirerek kendisine veya başkalarına zarar verebilecek bir duruma dönüşmesidir.
Öfke, insanları ana ve babadan, kardeşten, eş ve çocuklardan, dost ve akrabadan ayıran bir afettir.
Öfke kontrol edilemediği takdirde insanın başına büyük dertler açan bu durumu atalarımız: “Öfkeyle kalkan zararla oturur” sözleriyle açıklamışlardır.

Öfkeyle yapılan işler, neticeleri itibariyle pişmanlık duyulan işlerdir. Öfkeye hâkim olmak insana bahşedilen aklın gereğidir.
İnsanoğlu diğer dinî yükümlülüklerde olduğu gibi öfke konusunda da bir imtihan içindedir.

Nitekim Peygamberimiz’e gelerek kendisine öğüt vermesini isteyen bir kişiye Resulullah (s.a.s); “Öfkelenme!” demiş ve bu sözünü birkaç kere tekrarlamıştır.
Öfkelerini yenebilenler, vicdan azabıyla yaşamaktan, hem dünyada, hem de ahirette zarara uğramaktan kendilerini korumuş olurlar.

Bunun içindir ki Rabbimiz, öfkelerini yenebilenleri, hoşgörülü ve affedici olanları, cennetle müjdeleyerek şöyle buyurmaktadır:
“O takva sahipleri ki bollukta da darlıkta da Allah için harcarlar, öfkelerini yutarlar ve insanları affederler. Allah da güzel davranışta bulunanları sever.”

Hadis-i şerif’te “Öfke şeytandandır, şeytan da ateşten yaratılmıştır, ateş ise su ile söndürülmektedir; öyleyse biriniz öfkelenince hemen kalkıp abdest alsın ”
buyurularak öfkeye hakim olmanın etkili bir yolu bizlere öğretilmiştir.Hadis ve Kissadan Hisse..Selametle...

abdullah_1907

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
ALLAH RAZI OLSUN SİZDEN ben 5 vakit namaz kılıyordum bırakmıştım ve tekrardan başladım 5 vakit namaza şuan 4. gün oldu. ALLAH' A ŞÜKÜRLER OLSUN HAMD OLSUN tekrar başaldım ve çok seviniyorum. Elifgül arkadaşımın dediği gibi
1 - Rahmani Rüya: Allah-ü Teala Hazretleri tarafından kullara müjde veya ikaz mahiyetindeki rüyalar olabilir. Birde yanlış anlamayın ben ALLAHIN bir kuluyum sabah namazını bile 20 dakikada kılıyorum ama annem ve babam fazla kılıyorsun diyorlar beni uyarıyorlar. Benim bu konuda ne yapmam lazım, anneme babama ne demem lazım. Cevaplarsanız sevinirim. RABBİM HEPİMİZDEN RAZI OLSUN.

earzu

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada Kuran kursu hocasını görmek

Selamün Aleyküm, Rüyamda Kur'an Kursu Hocamı gördüm, (gittiğim kursta sınıflarda ders yapıyoruz) Sanki ben bu kursta yatılı kalıyormuşum. Hocama yastığımı gösteriyorum, yastığın kirli olduğunu söylüyorum, Hocam temiz diyor, ben kirli. Sonra temiz bir kılıf veriyor bana. Kılıfı alıp takıyorum, çiçekli bir kılıf, annemin kılıfı diyorum. Neyse kavgalı olduğum birinin yanında kocaman bir yorgan iğnesi görüyorum, ucunda ip var, ama birşey dikilmiş koparılmamış. Yorumlarsanız sevinirim.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
kirma.jpg

Ve Aleykümselam, Rüyaniz Hayr olsun
Rüyada hocası ,Kuran kursu hocasını görmek;
Bir uyarı rüyasıdır. Dini vazifelerinizi yerine getirmediğini ahlak ve muamelat konusuna işaret eder...

Rüyada yastık görmek;
evli bir kadın için; iyi arkadaşlar edineceğine işarettir.
"Hocama yastığımı gösteriyorum, yastığın kirli olduğunu söylüyorum, Hocam temiz diyor, ben kirli."
bazi insanlari, kendi bakış açınıza-kendi doğrularınıza göre topa tutup,yargılıyor,infaz ediyorsunuz...

Her insan kendi hesabına çok korkmalı, akıbetinden endişe etmelidir; ancak, başkaları hakkında olumsuz düşünmemeliyiz; sû-i zanda isabet etmektense hüsn-ü zanda yanılmayı seçmeliyiz.

Herkesin kalbinde olanı, ancak gaybı bilen Allah cc. bilir.
Gözünle görüp tevil kabul etmeyen kat’î bir malûmâta sahip olmadıkça, kimse için kötü düşünmeye hakkımız yoktur!
Ey iman edenler! Zannın çoğundan sakınınız, çünkü zannın bir kısmı günahtır.” (Hucûrât, 12)

Gözünle görmeyip, kulağınla duymadığın hususlarda kalbine gelen şüpheler ,vesveseler şeytandandır!
Şeytan ise en fâsık kimse olduğu için, onu tasdik değil, yalanlaman ,araştırman, soruşturman gerekir.
Nitekim Kur’ân’da şöyle buyurur: “Ey iman edenler! Eğer fâsık bir kimse size bir haber getirirse, onun içyüzünü araştırın; yoksa bilmeyerek bir topluluğa kötülük edersiniz de, sonra yaptığınıza pişman olursunuz. (Hucûrât, 6)

Rüyada yastık kılıfıl görmek;
Sır ,saklama,kılıf uydurma,, Mazeret,Bahane,Kuruntu bazende koruma ,gerçek dostluklar, sevgi ve sadakat konularında mesaj verir...
“İsteyen bir yol bulur, istemeyen de mazeret bulur"
temiz bir vicdan kadar yumuşak bir yastık yoktur..

Rüyada ip geçirilmis yorgan iğnesi görmek;
kavgalı olduğunuz ,O insan ile aranızda bir Kırgınlık, İğneleyici Sözler, kopukluk olduğunu ve bu insanla yeniden bir araya gelip birbirinizle ilişki ,iletişim kurmanız gerektiğini işaret etmektedir.

Sesimin ulaşabildiği her yerde,Günaydın mutlu Sabahlar,huzurlu bir gün geçirmeniz temennisiyle,her şey gönlünüzce Hayr olsun.
Selam ve Dua ile.......

acilangul1

Zümrüdü Anka

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada eski hocasını görmek

Bismillahirrahmanirahim
SelâmünAleyküm, dün gece rüyamda eski bir hocamı görüyordum. Hocam rüyamda üzgündü, sakal bırakmıştı. Dedim hocam evlendiniz mi ? Yok be nerede dedi.Üzgün gibiydi uzun zamandır görmemiştim onu, anladım ki çokta özlemişim bir anlamı var mı rüyamın...
Selam ve dua ile. Saygılarımla

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Bismillahirrahmanirahim
Ve Aleykümselam, rüyaniz Hayr olsun
Rüyada hoca görmek ;
o kimsenin dini bilgiler öğrenmek için bir başka kişiden feyiz alıp ilim öğrenmek istediğine ,bilginin artmasına ve saygı görmeye yorulur.
Gördüğün rüya gerçek hayatında Yüce yaradan’ın verdiği ilim ,akıl ve fikri daha fazla kullanman gerektiğini, işaret etmektedir.

"Hocam rüyamda üzgündü, sakal bırakmıştı"
bu bölümde hocanıza özel.........
Selam ve dua ile..

K

Kayıtsız Üye

Kayıtsız
Misafir
Selamün aleyküm rüyamda Hocamı gördüm çokta değer verdiğim bir hocaydı.Ama artık değer vermiyorum.Bana inanmadı çünkü;Beni dinleme zahmetinde bulunmadı.
Yakın zamanda kurs arkadaşlarım tarafından iftiraya uğradım kurstan beni çıkardı.Diger kızlar eğitimine devam ederken ben evdeyim boş boş.
Sadece o hocayı görüyorum ya o hocayla tartışıyoruz ya da karşılaşıyorum.

Rüya Tabircisi

Moderatör
Moderatör
Rüya Tabirleri
Selamün aleyküm rüyamda Hocamı gördüm çokta değer verdiğim bir hocaydı.Ama artık değer vermiyorum.Bana inanmadı çünkü;Beni dinleme zahmetinde bulunmadı.
Yakın zamanda kurs arkadaşlarım tarafından iftiraya uğradım kurstan beni çıkardı.Diger kızlar eğitimine devam ederken ben evdeyim boş boş.
Sadece o hocayı görüyorum ya o hocayla tartışıyoruz ya da karşılaşıyorum.
Aleykümselam. Rüyada hoca görmek büyük bir hevesle ilim öğrenmeye işarettir.

Üst Alt