• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada hortum görmek

E

elifee

Kayıtsız
Misafir
Selamun aleyke, rüyada hortum görmek neye işarettir? Ben elif 23 yaşındayım istanbul da arap dili okuyorum, annemle yaşıyorum, bekarım ancak nişanlım var. Bu mesajı selam vermedim diye 2. kez yazıyorum şimdiden meşgul ettiğim için kusura bakmayın. :)
Ben geçen gece rüyamda annemin namaz kıldığı odada gördüm kendimi, yanımda 8 yaşındaki kuzenim vardı. Arkamda kapının ağzında annem, onun arkasında da evin koridorunda teyzem duruyordu. Perdeler yoktu, cam açıktı, hava dumanlı bir mavilikteydi. Yağmur yağacakmış gibi uzaktan 5-6 tane (belki daha fazla) hortum olduğunu gördüm. Fırtına gelecek diye korktum. Hepimizin yüzü pencereye dönüktü bu arada pencereye dönükken kıble sağımızda kalıyor. Hortumlardan 3 tane çok büyük bir hızla üzerimize gelmeye başladı, çok korktum rüyada. Tam cama çarparken kuzenimin üzerine kapaklandım, kendimi de onu da yere çektim. Ne eve ne de aileme bir zarar gelmedi. Sanki hortumlar cama çarpınca dağıldı gitti. Korkudan uyandım.
not: 2009 yılının eylül ayında amcamı, 1 ay sonra aynı gün anneannemi kaybettim. Bu sene ikisininde ölüm tarihinde elimde olmayan sebeplerden yasin okuyamadım. Ben ne zaman sebepsiz duayı eksik etsem anneannem rüyama girer. Ama son zamanlarda rüyama girmiyor. İnternette bazı sitelerde doğal afetler günaha girmeye, Allah yolundan çıkmaya vs. delalet edilmiş. Çok korktum okuyunca. Lütfen aydınlatır mısınız?

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum selam.. Hosgeldin elif..
est. kardesim.. iyiki Yazmissiniz.. biraz Muhabbet ederiz...:)

Haydi Bismillahirrahmanirrahim cekerek Allah a teslim olarak bu ruyanizi beraber yorumlamaya calisalim ?
Hayirdir ins. diyelim Rabbim de Hayirlara cikarsin..
Bildiginiz gibi İslam'a göre rüya üç çeşittir.

1- Salih rüya
2- Şeytani rüya
3- İnsanın içinde yaşadığı olaylardan, etkilenmesi sonucu doğan rüya.
Hiç bir rüya yaşanılan ortamdan bağımsız bir sekilde yorumlanamaz.
Rüyayı gören kişinin yaşı, medeni hali, cinsiyeti, O An içinde bulundugu maddi ve manevi durumu mutlaka göz önüne alınmalıdır..

Rüzgar. Fırtına,hortum rüyaları kötüye yorulmaz. ..bunlar Tabii afettir! hikmet ve sebebini anca Rabbim bilir...
Bunlar pek çok şeyin değişeceğini haber verirler. Bu değişiklikler kaçınılmazdır...
Bu tip ruyalar hayatınizin tamamen değişeceğini açıklar...
Bu değişiklikleri felaket, kayip gibi görmek yerine güvenli ve alışıla gelmiş yaşantınız yerine kendinizi yeni yaşantiniza HAZIRLAYIN.....
Kader bagrinda ne hikmetler sakli biz bilemeyiz...

"Hakk’ın karşına çıkardığı değişimlere direnmek yerine, teslim ol. Bırak hayat sana rağmen değil, seninle beraber aksın. “Düzenim bozulur, hayatımın altı üstüne gelir” diye endişe etme. Nereden biliyorsun hayatın altının üstünden daha iyi olmayacağını?"
Sems-i tebrizi
Kendinize ALLAH yolunda kardeşler edinin Çünkü onlar dünya için de, âhiret için de lâzımdır.

Anneannize ve butun Ölmüslerinize Rabbim aff ve Rahmet eylesin.. ins. Mekanlari Cennet olsun..
Ölülerimizi ve Ölümü Unutmayalım. "Her nefis ölümü tadacaktır.""
Yakınlarımızın ölümü durumunda onlara duâ göndermek onlara gönderebileceğimiz en iyi hediyelerdendir.
Onlar duâlarımızdan hissedar oluyorlar ve istifade ediyorlar.

Ancak halk arasında yanlış ve mesnetsiz bir uygulamayla kırkıncı veya elli ikinci gecelerde pahalı bir merasim düzenlemek ve bu merasimde parayla Kur’ân ve mevlit okutmak âdet ve alışkanlıklarımızı tatmin etmiş olmanın ötesinde hiçbir faydası olmayan Kur’ân ve sünnette de yeri olmayan davranışlardır. Lükse ve riyaya kaçıldığında günahtan bile uzak değildir.

Onun adına ziyafet verilecekse fakir fukara gözetilmek şartıyla ailenin maddeten müsait olduğu her zaman bu yapılabilir ve yapılmalıdır.
Ölenlerimize göndereceğimiz birer Fatihamız varsa bunu kırkıncı veya elli ikinci gecelerin inhisarından ve tekelinden kurtarmalıyız. Dilimiz döndüğü kadar her zaman onlara duâ yapmamız en makbul olanıdır...
Hayirli geceler...

acilangul1

E

elifee

Kayıtsız
Misafir
selamun aleyke

Yorumunuz için teşekkür ederim. dün okuyamamıştım bugün eve koşarak geldim Allah razı olsun iyi akşamlar:)

kimyaci

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
ruyada hortum simsek gormek

Hayirli gunler,
Ben 24 yasinda bekar bir bayanim. Dun gece (Kadir Gecesi) sabah namazindan sonra gordugum bir ruyanin anlamini merak ediyorum : Ruyamda ailemle beraber disarida bir ince bir ortunun uzerinde oturuyoruz, hava karanlik birden simsek cakiyor cok parlak ve surekli bir sekilde ardindan bir hortum cikiyor cok korkuyorum ve camiden hoparlorden hoca fatiha suresini okuyor. Ben kiyametin kopacagini dusunuyorum. Ruyam bu sekilde insallah hayirli bir ruyadir.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Hayirli gunler.. Hayirdir insallah..
Rüyayı gören kişinin yaşı medeni hali cinsiyeti O An içinde bulundugu maddi ve manevi durumu mutlaka göz önüne alınmalıdır.

Fırtına hortum rüyaları kötüye yorulmaz. ..bunlar Tabii afettir! hikmet ve sebebini anca Rabbim bilir...
Bunlar pek çok şeyin değişeceğini haber verirler. Bu değişiklikler kaçınılmazdır...
bu tip ruyalar hayatınizin tamamen değişeceğini açıklar...

Rüyada Fâtiha-i şerifeyi okuduğunu veya okunduğunu görmek güç işlerin kolaylaşmasına maişetin bolluğuna hayır ve berekete işaret eder.
Rüyada Fâtiha'yı okuduğunu gören kişiye Yüce Allah hayırlı sebepler ve kapılar açar...
Allah karşınıza hep hayırlı insanlar çıkarsın, hep hayırlı insanlarla karşılaştırsın Amin.

kimyaci

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Hayirli gunler.. Hayirdir insallah..
Rüyayı gören kişinin yaşı medeni hali cinsiyeti O An içinde bulundugu maddi ve manevi durumu mutlaka göz önüne alınmalıdır.

Fırtına hortum rüyaları kötüye yorulmaz. ..bunlar Tabii afettir! hikmet ve sebebini anca Rabbim bilir...

Rüyada Fâtiha-i şerifeyi okuduğunu veya okunduğunu görmek güç işlerin kolaylaşmasına maişetin bolluğuna hayır ve berekete işaret eder.
Rüyada Fâtiha'yı okuduğunu gören kişiye Yüce Allah hayırlı sebepler ve kapılar açar...
Allah karşınıza hep hayırlı insanlar çıkarsın, hep hayırlı insanlarla karşılaştırsın Amin.

Amin inşallah Allah razı olsun. Ayrıca vakit ayırıp yorumladıgınız için teşekkürler..

sultan ayla

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Merhabalar...34 yaşındayım bekarım dün gece gördüğüm rüyada hatırladığım kadarı ile bir odanın içindeydim ve benimle birlikde 5 yada 6 kişi daha bulunmaktaydı. Odanın bir duvarı boydan boya cam ve balkon kapısıydı. Ben dışarıyı çok rahat görebiliyordum. Birden arka arkaya 3 tane siyah hortum belirdi. Çok hızlı bir şekilde hareket ediyorlardı. Balkon kapısından içeri hızlı bir şekilde girdiler. Hepimiz yerlere yatmak zorunda kaldık. İlginç bir şekilde hortumlar bana yaklaştıkca nefes alışverişi engelleyen bir gaz salgılıyordu, ben rüyamda nefes alamakta zorlandım ve akabinde kendimi arkamda bulunan kapıya doğru nefes alabilicek şekilde çektim. Hortum bana yaklaştıkça ellerim ile burun ve ağız kısmımı kapatım, o gaz kokusunu almamak için kendime koruma yaptım. Hortum yanımdan uzaklaştıkça da açıp kapıdan nefes alabildim..

Yorumunuz için şimdiden teşekkür ederim...
Esenlikle kalın...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhabalar Rüyaniz Hayr olsun Hiç bir rüya yaşanılan ortamdan bağımsız bir sekilde yorumlanamaz.

Rüyada hortum görmek;
bu tip rüyalar hayatınizin tamamen değişeceğini açıklar...Tedbir ve Temkin Ya Hu...

Gördüğünüz rüya gerçek hayatınızda iç dünyanızda büyük fırtınalar yaşadığınızı gösterirken sizi çok heyecanlandıran olay veya olaylar yaşamakta olduğunuzu
ancak bu olaylardan bir kısmının sizde büyük hayal kırıklığı yaşattığını ve daraltığını temsil etmektedir.

Her şerde bir hayır vardır bunu UNUTMA..

sevim98

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada hortum görmek

Merhaba iyi günler. Geçen gece rüyamda babaannemleri gördüm. Bizim için otel odası kiralamışlardı ve bizimle kalıyorlardı. Annemle beraber otelin lobisine indik. Otelin duvarları camdı ve dışarısı rahatlıkla görünüyordu. Annemle konuşurken dedemlerde aşağı indi. O sırada dışarıda 3 veya daha fazla hortum üzerimize doğru gelmeye başladı. Hortumlar siyahtı ve içinden su akmıyordu. Hortumlar camı patlattı ve içeri girdi fakat biz hortumları ellerimizle küçültük. Hortumlar küçüldükten sonra insana dönüştü. Rüyam bu kadar fakat gerçek hayatta babaannemlerle aramız çok bozuktur. Rüya yorumunuz için şimdiden teşekkür ederim.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhaba iyi günler rüyaniz Hayr olsun
"babaannemleri gördüm.bizim için otel odası kiralamışlardı "araya mesafe ve zaman koymaniz; köpüren hissiyatınız rüyada gördüğünüz hortumlardır. Kavgaya dönüşmeden sizi ve karşınızdakini hayırlı bir yöne yönlendirebilecek sakinleşme süreci için zaman vermeniz ve bu zamanda dikkat etmeniz gerektiğine yorumlanır..bunu yapmazsanız...

Rüyada Hortum Görmek;
Eüyanızda hortum görmeniz; kayıp ve felaket ile gerçek hayatınızda,dünyanızda büyük fırtınalar yaşayacağınız bir değişiklikle karşı karşıya kalacaksınız demektir.
Bu tip rüyalar hayatınizin tamamen değişeceğini açıklar...kavgaya dönüşebilecek tartışmalardanuzak durun!!Ya Hu...
- Ok Yaydan, Söz Ağızdan Çıktıktan,kalp kırıldiktan Sonra; Fırsat Hiç Bir Şey Asla Eskisi Gibi Olmaz...Öfke eken ,3 veya daha fazla Hortum biçer.
Selametle..

Aysel222

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Hortum

Meraba ben dun gece 3 yada 4 gibi gordum ruyami. Balkona ciktim hava biraz kapali, evin onunde sis var. Gokyuzune baktim ki cok da buyuk olmayan, kucuk hortum geliyor eve dogru gelip carpiyor ama hic bir sey olmuyor. Sonra bir digeri geliyor, o da kucuk ama o evin icine dogru geldigi sirada ruyadan uyaniyorum. Lutfen soyleyin cok mu kotu ruya bu. Moralim cok bozuldu, hortum eni tahmini 60 santimdi.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhaba Rüyaniz Hayr olsun

Rüyada hortum görmek;
aslında içinizdeki fırtınaları ifade eder. Sizin çok heyecan verici durum veya olaylar yaşadığınız yada endişe, korku, gerginlik, daralma, huzursuzluk,
kaygı, sıkıntı, bunaltı, tedirginlik anlamını taşır.
gerçek yaşamınızda büyük bazı ani değişiklik olacağını ve bu değişikliklerin sizi yoracağına yorumlanır.
Müspet bir rüya değildir ve aynı gerçek yaşamda olduğu gibi sıkıntı, dertlerin, simgesidir..

"carpiyo ama hic bir sey olmuyor "
Hortum çarpıyor ve hiç bir şey olmuyor;
bunlar Tabii afettir! hikmet ve sebebini anca Rabbim bilir...

Değişimlere direnmek hatadır...
Bırak hayat seninle Sen de Hayat ile ak gitsin...
İnsanoğlunun yapısında vardır kendini güvende hissetme gereksinimi. Her insanın en güvenli sığınağı, durumu başkadır.
Güvende olma isteği bazen yenilikleri, değişimleri, farklılığı kabullenmemeyi de beraberinde getirebilir.
Kimi insan için yenilik ve değişim bilinmeyendir. Bu bilinmeyene kendini teslim etmek, kişiye güvensiz ,korkunç gelebilir.

Güzel bir söz vardır : “Korkunun ecele faydası yoktur.” Korkmak, çözümsüz kalmaktır. Elini, kolunu bağlayıp beklemektir.
Oysa insan muhteşem özelliklerle yaratılmıştır. Yeter ki özelliklerimizin farkında olalım. Her güçlüğün üstesinden gelebilecek yetenekler verilmiştir insana.

Karşına çıkan değişimlere direnmek yerine, teslim ol. Bırak hayat sana rağmen değil, seninle beraber aksın. “Düzenim bozulur, hayatımın altı üstüne gelir”
diye endişe etme. Nereden biliyorsun hayatının altının üstünden daha iyi olmayacağını?”

Ben de tamamen katılıyorum buna. Değişimler olmadan, yeniliklere ayak uydurmadan yaşanacak bir hayat, tek düzedir.
Kendimizi güvende hissedeceğiz diye korkarak, çekinerek yaşamak eksik kalmaktır.
Hayat güzellikleri, kolaylıkları ve güçlükleriyle anlamlıdır. Zoru yaşamayan, kolayın değerini bilemez. Zor olanın da kendine özgü bir eğitim yanı vardır.
Yaşamda zordan kolaya, inişten çıkışa geçtiğimiz zaman anlarız, elde edilenin ne kadar değerli olduğunu. Deneyimler kazanırız.
Hatalarımızı tekrarlamamak içindir bu deneyimler. Yaşamın her aşamasında bize yol gösterirler, ışık tutarlar.

Değişimler sürecinde çıkılan yolun ucunun nereye varacağını düşünmek ve bununla ilgili endişelere kapılmak yersizdir. Korkmak yerine ilk adımı atmak yeterlidir.
Zaten bize düşen görev de budur. Kararlı ve inançlı olarak ilk adımı atmak… Gerisi kendiliğinden gelir. Yenilikler ve değişimler gözümüzü korkuttukça yaşamdan koparız.

Gördüğünüz rüya gerçek hayatınızda iç dünyanızda büyük fırtınalar yaşadığınızı gösterirken sizi çok heyecanlandıran olay veya olaylar yaşamakta olduğunuzu
ancak bu olaylardan bir kısmının sizde büyük hayal kırıklığı yaşattığını ve daraltığını temsil etmektedir.Her şerde bir hayır vardır bunu UNUTMA..

selametle..

acilangul1

arslanoğlu

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Merhaba, rüyamda bir yerin en üst katında üstü açık bir yerde 2 kişi otururken deniz üzerinde birkaç tane küçük hortum gördüm. Küçük hortumlardan sonra çok büyük bir hortum üzerimize doğru gelmeye başladı. Yanımdaki kişiyle içeriye kaçmaya başladık en alta indik ve bir kapıdan içeri girdik. 3. bir kişi yanımıza gelip bir şeyler söyledikten sonra kapıya doğru yöneldi onu engellemeye çalışırken etrafın toz toprak olduğunu ve büyük bir rüzgar akımının olduğunu gördüm, engellemeye çalıştım ama kapıdan çıktı ve anında hortumda kayboldu. Biz de bulunduğumuz yerden daha yüksek bir kata çıktık ve bir kapıdan içeri girip kapıyı kilitledim. Kapı kilidi pembe, önümde de kırmızı halı vardı.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhaba Rüyaniz Hayr olsunHiç bir rüya yaşanılan ortamdan bağımsız bir sekilde yorumlanamaz.

Rüyada denizde hortum görmek;
aslında içinizdeki fırtınaları ifade eder. Sizin çok heyecan verici durum veya olaylar yaşadığınız yada endişe, korku, gerginlik, daralma, huzursuzluk,
kaygı, sıkıntı, bunaltı, tedirginlik anlamını taşır.
gerçek yaşamınızda büyük bazı ani değişiklik olacağını ve bu değişikliklerin sizi yoracağına yorumlanır.
Müspet bir rüya değildir ve aynı gerçek yaşamda olduğu gibi sıkıntı, dertlerin, simgesidir..
Her şerde bile bir hayır vardır bunu UNUTMA..

Rüya kapı görmek;
gerçek yaşamda karşınıza çıkacak fırsatlar ve imkanlar ile sizin bunlara tepkiniz konusunda mesajlar verir. Rüyada kapılar, fiziksel duruma göre detaylı olarak açıklanır.
Rüyada kilitli kapı görmek Bir şey ya da bir kimse ilerlemenizi engelliyor anlamını taşır.

Rüyada bir kapıyı kilitlediğini görmek;
Başkalarına kendinizi kapatacağınızı göstermektedir ..

Rüyada kırmızı halı görmek;
Bir kutlama için hazırlığını,aşka bazen de kavga ve tartişmaya işaret edebilir ,yaşamdan zevk aldığınızı gösterir.
selametle.
..

Ravzanur

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada Hortum Görmek

Merhaba ben 20 yaşında evli bi bayanım, eşimle geçen gün kavga ettik bana şiddet uyguladı. Ertesi gün annesi ve babası sayesinde barıştık gecesinde de ben rüyamda sahilde yürürken ünlü bir bayan görüyorum, ardından onunla fotoğraf çekilmek istiyorum o anda hızla ve kocaman bir hortum gelip beni içine cekiyor. Sonra hortum bir yerde bizi atıyor, ben hortumdan normal çıkıyorum ama başaklarını kan revan içinde görüyorum. Sonra bana bir yerden pusu kurulduğunu hissediyorum. Çok değişik bir rüya, yorumlarsanız sevirim Allaha emanet olun.

necmettin34

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada sıralanmış hortum görmek

Es selamın aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü.
Ben rüyamda; gri bir hava, yağmur yağacak gibi ama heryer kurak, yedi tane sıralanmış hortum(1 metre genişliğinde) aralarında yaklaşık 4-5 metre boşluklar var nizami bir şekilde sıralanmış. İnsanlar bir koşuşturma içinde yerin altına kaçıyorlar, sığınak gibi. Bir takım asker giyiniminde yüzleri belli olmayan, ilahi bir asker gibi(yani ALLAH katından gelen ),zaatlar:
'bütün herşey tamamlandı'.
'kapılar açılmaya başlıyor'. dedi
Hortumların dönerek gökyüzüne doğru çıkması, bu hortumlarında her birinin farklı yerlere giden kapılar olduğunu anladım.
Fakat ilgimi çeken bişey daha vardı, bu ilahi askerlerin elinde silaha benzer bi araç vardı. Hissetiğim ve anladığım kadar kıyamet gününün geldiği görülüyordu.
Hayırlara vesile olur inşaallah, yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

K

Kayıtsız Üye

Kayıtsız
Misafir
Ruyamda hortum cıktığını gordum

Rüyada hortum görmek. Merhaba ben sinava hazırlanıyorum son sınıf lise öğrencisiyim, ders arasında biraz uyuyim dedim ve ruyamda evimizin önünde uzun ama eni küçük bina gibi bir yer vardi ama betondu sadece, daire filan yoktu. Ben de orda uzanmış etrafı izliyordum her şey çok normaldi sonra birden hava kararmaya başladı şimşek çakıyordu sanırım tam hatirlamiyorum. Karşıya bakınca bana doğru hortumun geldiğini gordum once onu izlemeye başladım içine arabaları, binaların üstündeki her seyi alarak geliyordu. Basta korkmadım sonra ne yapacağımı düşünmeye başladım. Sanırım binadan aşağı iniyordum ama devamını tam hatirlamiyorum uyandim orda, sizce hayra yormalı mıyım.

K

Kayıtsız Üye

Kayıtsız
Misafir
Merhabalar. Rüyamda önce bir çok siyah hortum gördük ve evimizin penceresinden izledik ve sonra herşey geçti dedik içeriye gectik. Sonra bir ses duyduk ve pencereye doğru geldik büyük bir dalga evin içine vurdu. Bir çocuğum yanımdaydı diğerine ulaşmaya çalıştım ama ulaşamadım. Sonra hemen uyandım. Sizce neye yorabilirim?

elayılmaz

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
İki kere rüyamda felaket olan hortum gördüm. İlk gördüğüm rüyamda bembeyaz ve ailemle bana geliyodu sonra ben dualar edip Allah'a yalvardım hortum duraksadı ve buhar olup gitti. Dün gördüğümde ise kapkara simsiyah ve kocamandı resemn ölmeyi bekledim ama o hortum geçtiği halde aileme ve bana hiç bir şey olmadı bunun nedeni nedir? Lütfen yardım edin.

K

Kayıtsız Üye

Kayıtsız
Misafir
Merhabalar benim sorum şu. Gündüz vakti rüyamda iki adet hortum gördüm. Birinin rengi bulut diğerinin rengi ise gök mavisi idi. Ancak ben bu iki hortum birleşecek diye bekler iken birbirlerinden ayrıldılar ve bulut rengi olan hortum yok oldu. Lakin gök mavisi renkli hortum evime doğru yaklaşırken mavinin hiç görmediğim güzel tonlarına bürünerek güçlendi. Yanımda validem var idi. Hava o kadar güzeldiki günlük güneşlik idi. Sanki hiç fırtına yok hiç hortum çıkmamış gibiydi. Bende kendimi tutamadım ve hortumun büyüsüne kapılıp,peşinden komaya başladım. Ben koştukça hortum kaçtı. En sonunda evimin önünde hortumun yanına kadae geldim ve o anda hortum kayboldu fırtına dindi. Şimdi benim sorum bu gördüklerim nedir. Neye delalet eder ? Yorumunuzu bekler esenlikler dilerim.

Üst Alt