• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada hz. mevlanayı görmek

emel ataseven

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rabbimin selamı üzeriniz de olsun ve allah sizden razı olsun..vakit bulur yorumlarsanız çok memnun olurum.. Rüyamda mevlana hazretlerinin kabri başındaydım.. Kabir ortadan çatlamış üzerindeki büyük yarıktan içerisi görünüyordu. Aşağı baktığımda bir sürü çöpler gördüm, gazeteler su şişeleri vs.vs.neden burası bakımsız kalmış diye üzüldüm. O sırada kabrin içinden yabancı bir adam topladığı çöpleri bana uzatmaya başladı, bende hizmet edip oraları temizleme sevinciyle çabaladım bir süre, sonrasında bende kabrin içindeydim, burası uçsuz bucaksız geniş karanlık ama huzurlu bir sessizliğin hakım olduğu bi yerdi, kalabalık bir insan topluluğu ellerinde mumlar ve kandillerle sessizce bekleşiyorlardı, ortamda tek hakim huzurdu.

Sağıma döndüm ve biri bana mübarek burda yatıyor diye yeri işaret etti, yerde bembeyaz bir tennure seriliydi, baş kısmında semazenlerin taktığı başlık ayak ucunda mes ve elbisenin kol ucunda bir tespih, kendimce vefat edeli çok zaman oldu bedeni yok sadece elbiseleri kalmış diye düşündüm. O anda kulağımda bi ses..iyi bak!! dedi..ve bu uyarı iki ya da üç kez takrar oldu, iyice odaklandım görmeye, el ucundaki tespih kalktı ve boşlukta çekilmeye başladı, o ses şimdi ezan vakti mübarek tespihata durdu dedi, tennure doğruldu oturdu, içinde beyaz ışıktan bir silüet gördüm. Sonra ayağa kalktı, yaklaştıkça görüntü netleşti, orta yaşlarda sakalı tam ağarmamış ve yeşil cübbeli olduğu halde insanların önünde dolaşmaya başladı, elinde bir kandil vardı, kandili aralardan bazı insanlara uzatıp tekbir getir deyip üfletiyordu, beni de gör lütfen dedim ama kalabalıkta hiç farkedilmiyordum, sonra bir anda göz göze geldik, kandili uzattı, tekbir getirip üfledim..ve gözlerine bakıp gel dediniz geldim diyebildim, ama o kadar heyecanlıydım ki nasıl dediğime şaştım ve bir anda aydınlık bir bahçe içindeydik. Bana bir ev kapısı açıp buraya buyur anlatayım dedi, ama yalnız olmaz yanında iki hanım daha oldun usül böyle dedi..

Bir an ne yapacağımı düşündüm, arkama döndüm ve tanımadığım iki hanım arkamda bana refakat ediyorlardı zaten, evinçle içeri girip mübarek zat a sarıldım, sakalından öptüm, göğsüne başımı koydum..o kadar mutluydum ki beni de kabul etti diye..gözyaşlarım ve hıçkırıklarımla uyandım..ve çok üzüldüm ne anlatacaktı diye...biraz uzun oldu ama yorumlarsanız Allah bin kere razı olsun..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Allah-in selami, rahmetti, bereketi, huzuru, hidayetti Sizin uzerinize de olsun bu ne guzel manidar ibret dolu bir ruya..
Hayirdir insallah...
İnsanın iyiliğine olan şeylerin görülmesi Allah tarafından bir ikram bir müjde olduğu gibi, insanın başına gelecek bir kötülüğün görülmesi de bir uyarı olabilir.
Allah Basıt isminin tecellisiyle kullarının kalbine inşirah vermek istediği gibi,Kabıd isminin tecellisiyle de onların kalbine bazen darlık da verir.
Bunları yakaza halinde verdiği gibi, rüya aleminde de verir. Maksat, müjdelerle ibadete şevkini, uyarılarla da yasaklara karşı dikkatini arttırmaktır...

Rüyada mezar görmek İnsanın iç dünyası manevi hayatıyla ilgili mesajlar verir Nefis Muhasebesi yapmanizi...Vicdan aynasindan kendinize bir bakmaniz icin bir uyari mahiyettindedir!!
İmam Cafer Sadık (a.s): Rüyada mezarlık görmenin üç tabiri vardır:
1-Üzüntü
2-Zindan hapis
3-Sıkıntı-kurtulus-arayis..

Rüyada Mevlananin türbesini görmek; iyi amel yapmaya, hayır ve iyilikte bulunmaya ve günahlardan arinmaya...ve Sizi Gönül insani, olmaya davet eder..
Peki bu nasil olacak?

"Aşağı baktığımda bir sürü çöpler gördüm gazeteler su şişeleri vs.vs.neden burası bakımsız kalmış diye üzüldüm"

Gönül kazanınizda biraz temizlik yapıp içini döküp işe yaramıyanları atmak ...
aslinda bunu SIK SIK hepimizin yapmasi gerekir..
gönül kazanımiz o kadar gereksiz seyler ile dolu ki sanki nefis Sarayi...
insanların en büyük düşmanı kendi nefisleri. Nefsine güvenen hep aldanır...
Gönlümüz çıplak gönlümüz üryan. Kalbimiz püryan!. Dışımızdaki dağınıklık içimizin birliğine engel oluyor...
Dış dünyamızla iç dünyamız uyum sağlayamıyor...
Darmadağın oluşumuz!Ruh ile nefis hep bir savas halinde kendimiz ile bir cihada girebilseydik eger???
Nefsimiz Nefisten kalmaz bir eser. .Huzur bulurdu kazan!""

İnsan için “unutan varlıktır” denir. Unutmak insan için hep kötü bir sıfat olarak görülür. Unutkanlık hayatımızı altüst eder...
Ama ne enteresan bir durumdur ki; insanın unutmadığı bazı şeyler de vardır. Unutmamak bu açıdan bakıldığında hayır değil bilakis şer getirir bize....
Öfkesini nefretini kinini düşmanlığını,kalbinin derinliklerindeki nefret kutusunda saklayan o kadar çok insan var ki! Yıllar önce yaşanmış vakaları size saat saat söyleyebilir.
Kim ne demişti kim ne yapmıştı anlatılir...
Kalp kazanimiz o kadar cok Öfke kin ve nefret ile doludur ki..sanki Rahmette yer kalmamis gibi..tika basadir!
bir kalpte kin varsa orda Rahmet olamaz derdi Garip anam....
Nefret biriktiren öfke biriktiren iflah olmaz. ...HAKK in aşkını da bu karanlıklar içinde kaybeder... Kin ve öfke biriktirilmiş bir kalpte sevgi de kendine yer bulamaz.
Bu öfke niye?
İnsan unutmalı insan affedebilmeli... Yanlışa yanlışla cevap vermemeli. Kin biriktirmenin bir faydası olmadığını kabul etmeli...
Bu anlamda unutmanın ne kadar önemli bir nimet olduğunu görüp hamd etmeli.ve unutup hayatina devam edebilmeli..
yoksa kin ve nefret icinde takilip kalir..hem kendi hayatini hem de sevdiklerinin hayatini anlamsizlastirir..
kin ve nefret Atesin kivilcimlari gibidir..ilk once kendinizi yakar ve daha sonra kivilcimlar erisirse KIZDIKLARINIZA ulasir!
Yuregimiz Nefret ile dolu mu? Doluysa “delete” tuşuna basın ve onları çöp kutusuna gönderin. Sonra da geçmişe “mazi” deyip bugünü bugünün şartlarında değerlendirin..
Hayirli geceler...

Almuma

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada mevlana hazretlerini görmek

Selamun aleyküm Gönül sızım,

Facebookta bir arkadaşım Mevlanayla ilgili bir yazı paylaşınca 4 yıl önce onunla ilgili gördüğüm çok ilginç bir rüyam aklıma geldi. Sonra da aklıma sen geldin. Gönül sızıma anlatmalıyım diye düşündüm. Rüyamda imama benzeyen bir adam görüyorum beni Mevlana hazretlerinin yanına götüreceğini onun da bana gerçek yüzünü göstereceğini söylüyor. Çok karanlık bir yere götürüyor beni. Küçük bir oda gibi bir yer. Odanın ortasında da Mevlana hazretlerinin tabutu var. Tabutun üzerinde de genç bir adamın kara kalem resmi. Resim gülüyor hareket ediyor. Tabi ben bununla yetinmiyorum gerçekten tabutun açılmasını ve yüzünü görmek istediğimi söylüyorum. Tabut açılıyor ve içinde saçı sakalı beyaz yaşlı bir dede var. Benim de içimde öyle bir sevgi var ki tutturmuşum Mevlanayı yanağından öpeceğim diye. Tabutun içe eğiliyorum tek omzunu tabuttan çıkarıyorum ve Mevlana hazretleri birden bire yeni doğmuş sarışın bir oğlan çocuğuna dönüşüyor. Ben de onu öpüyorum galiba yanağından yani bebeğin. Seviyorum falan... İşin ilginç yanı bebeğin bir gözü mavi diğer gözü yeşil.

Gönül sızım yıllardır bir gözü mavi bir gözü yeşil bir adam arıyorum içten içe... Neyse yaşım 26, bekarım öğretmenim.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam Gönül Dostum kusuruma bakmayin muzipliğim tuttu!
"bir gözü mavi bir gözü yeşil bir adam arıyorum içten içe.." Ya kardeşim bir gözü mavi bir gözü de yeşil olan narin Van kedisi mi Van ilinden bir Yar mi ariyorsunuz...

Rüyaniz Hayr olsun
herhalde 4 yıl önce bu Rüyayi gördüğümüz günlerde sıkıntılı bir Ruh hali ile kendinizi mi ariyordunuz...
Hayatımız boyunca aradığımız bütün cevaplar aslın da kendi içimizdedir. Ama bu cevapları içimizde değil, genelde dışımızda ararız.

"Canında bir can var, o canı ara…
Beden dağında bir mücevher var,
O mücevherin madenini ara…
A yürüyüp giden sufi, gücün yeterse ara;
Ama dışarıda değil, aradığını kendinde ara…"
diyor Mevlana...

"Şu anda sen "beden kabri"nin içindesin, bundan senin haberin yok!''
Mevlânâ
Rabbim izin ver de kurtulsun şu beden kafesine hapsedilmiş olan ruhumuz..

rüyada mevlana hazretlerini görmek;
Rüyanız, hem çevrenizde hem gönül dünyanızda şöyle etraflıca bir yenilenme sürecine girmenizi ve iyi niyetinizin iyi sonuçlar doğuracağını müjdeliyor inşallah.
Hayırlı geceler..

Almuma

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Yorum için çok teşekkürler.

epayas

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada Hz. Mevlanayı görmek

Rüyada mevlana hazretlerini görmek, rüyada hz. mevlanayı görmek rüya yorumları
Selamun aleykum, ben rüyamda mevlana hazretlerini gördüm olayı anlatayım. Rüyada ev gibi bir yerde bir adam beni takip et diyor ve ben takip ediyorum, ufak bir odada mevlana hz. nin namaz kıldığını görüyorum ve bana gel diyor varıyorum yanına, Hz. Mevlana bana kuranı kerimden bir sayfa göstererek okuyor, ben dinliyorum ama sabah kalktığımda ne okuduğunu unuttum, aklımda kalan ayet numarası olarak ya 162 ya 167 diyorum ama 162 veya 167 ayet yok biliyorum. Bu rüyayı yorumlarsanız sevinirim 62 veya 67 de olabilir, lütfen cevabınızı beklıyorum.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam Rüyaniz Hayr olsun
rüyada mevlana hazretlerini görmek;
Rüyanız, hem çevrenizde hem gönül dünyanızda şöyle etraflıca bir yenilenme sürecine girmenizi ve iyi niyetinizin iyi sonuçlar doğuracağını müjdeliyor inşallah.

"ufak bir odada mevlana hz namaz kıldığını görüyorum ve bana gel diyor varıyorum yanına ve bana kuran ı kerimden bir sayfa göstererek okuyor ve ben dinliyorum "
içinizdeki arınma isteği ve pişmanlık duygularının yansıması,olarak yorumlanir..

Kur'an-ı Kerim'de 114 süre , 6.666 ayet vardır Siz hangi süre nin 162 ,167 ayetini gördünüz bilmiyorsunuz. bunun manasini hikmetini ancak Allah cc. bilir biz bilemeyiz..

rüyada mevlana hazretlerini görmenin psikolojik Yorumu;
Siz kendinizi,Aklınızı ,toplamazsanız kendinizi,iyice Ruhen,aklen ve zihinsel dağıtacaksınız ..gerçek ile hayali ayırt edin....
Hayal perest olarak nitelendirilen insanlarda karşılaşılan psikolojik sorun; hangisinin hayal hangisinin gerçek olduğunu ayırt edemezler. çoğunlukla kurdukları hayallerin arasında yaşarlar. farkında olunduğu sürece zararı olmayan ancak aksi halde psikolojik yardım almayı gerektirecek olan durumdur. balık burcu insanlarının da özellikleri olduğu söylenenir...kendinize gelin kendinize selametle..

alaca

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada Mevlana Hazretlerini ziyarete gitmek

Selamün aleyküm, geçenlerde memleketimden Istanbul'a dönerken otobüsteydim, gideceğim yere varmak üzereyken saat sabah 8'e doğru uyuyakaldığım sırada gördüğüm rüyayı yorumlamanızı rica edeceğim, inşallah zahmet vermem tekrar sizlere... Rüyamda da yolculuktaydım; ama yanımda annem ve akrabalarımdan bir iki kişi de vardı, ancak bu kez Konya'ya Mevlana türbesini ziyaret etmeye gidiyormuşuz. Bu arada yanımdaki akrabalarımdan biri benim çok sevdiğim bir kuzenim, ablam, tanıdığım en iyi en tatlı insandır. Onunla yolda olduğumuz için sabah namazının kazaya kaldığını konuşuyoruz o bana kazasını nasıl kılacağımızı soruyor ki kendisi bu konularda oldukça bilgilidir benim ona izahat vermem normalde pek olacak şey değildir; ancak elimde bir broşür var ve oradan ben kazanın nasıl kılınacağını okuyorum sonra kuzenimin dikkati dağılıyor ben de broşürde yazan bir kısaltmayı görüyorum ve meğer anlamı 'peygamberini (s.a.v) ve Mevlana'yı sev'miş. Ben bunu bir mesaj olarak algılayıp heyecanlanıyorum. Ek olarak bir de annemin kucağında bir kız bebek vardı, küçük, çok tatlı, 2 aylık falan gibi, bir akrabamızın bebeğiymiş. Annem bebeği yere bırakıyor, ben yerden alıyorum. Çok tatlı, çok uslu bir bebekti hep gülüyordu, ben onunla oynuyorum ve adının Meltem olduğunu 5 buçuk aylık olduğunu öğreniyorum sonra bebek benim kucağımdayken biri bir şey söylüyor bebek de aynısını tekrarlıyor hepimiz çok şaşırıyoruz vaktinden önce konuşuyor diye. Belki çok da anlamlı bir rüya değildir bilemiyorum; ama özellikle Mevlana'yla ilgili olan kısmı beni şaşırttığı için size de danışmak istedim. Rüyadan sonra ziyaret etmeye karar verdim 1 2 hafta içinde gitmeyi planlıyorum Allah nasip ederse. Şimdiden çok çok teşekkür ederim ben size, Allah razı olsun.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam Bazen de ruh dünyandaki dalgalanmalar,melankolik ve sevgi arayışı rüyalarına yansır..Rüyanız hayırlara vesile Olsun.
Rüyada Mevlananin türbesini görmek,ziyaret etmek;
iyi amel yapmaya, hayır ve iyilikte bulunmaya ve günahlardan arinmaya...ve Sizi Gönül insani, olmaya sevgiye,sevmeye davet eder..

Gönül kazanınizda biraz temizlik yapıp içini döküp işe yaramıyanları atmak ...
aslinda bunu SIK SIK hepimizin yapmasi gerekir..
gönül kazanımiz o kadar gereksiz seyler ile dolu ki sanki nefis Sarayi...
insanların en büyük düşmanı kendi nefisleri. Nefsine güvenen hep aldanır...
Gönlümüz çıplak gönlümüz üryan. Kalbimiz püryan!. Dışımızdaki dağınıklık içimizin birliğine engel oluyor...
Dış dünyamızla iç dünyamız uyum sağlayamıyor...
Darmadağın oluşumuz!Ruh ile nefis hep bir savaş halinde kendimiz ile bir cihada girebilseydik eğer,
Nefsimiz Nefisten kalmaz bir eser. .Huzur bulurdu kazan!""

Çok istediğiniz bir şeyin olacağına delalet etmektedir. Rabbim gönlünüze göre versin inşallah…
Rüyada Allah dosttu mevlanayı görmek her zaman için iyiye işarettir. Sıkıntıların biteceğini, dertlerin sona ereceğine işaret eder. Rüyanız hayrolsun.

rüyada mevlana hazretlerini görmenin psikolojik Yorumu;

Siz kendinizi,Aklınızı ,toplamazsanız kendinizi,iyice Ruhen,aklen ve zihinsel dağıtacaksınız ..gerçek ile hayali ayırt edin....
Hayal perest olarak nitelendirilen insanlarda karşılaşılan psikolojik sorun; hangisinin hayal hangisinin gerçek olduğunu ayırt edemezler. çoğunlukla kurdukları hayallerin arasında yaşarlar. farkında olunduğu sürece zararı olmayan ancak aksi halde psikolojik yardım almayı gerektirecek olan durumdur. balık burcu insanlarının da özellikleri olduğu söylenenir...kendinize gelin kendinize

Rüyada bebek görmek ;
ebekler genel olarak masumiyet, cana yakınlığı ve yeni başlangıçları belirtir. Rüyada bebek görmek sizin kendi içinizde gizli kalmış değerlerinizin ve potansiyelinizin farkında olduğunuzu gösterir.

Rüyada yeni doğmuş olan bebek görmek, sevinç ve mutlulukla ,güzelliğe,mutluluğa, hayra ve menfaate işarettir .selametle..

Almuma

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Merhabalar,

Daha önce yorumlanan bu rüyamla ilgili geri dönüş vermek istedim. Hz Mevlanayı bir gözü mavi bir gözü yeşil görmem tesadüf değildi. Bu rüya sıkıntılarımdan kurtulacağımın bir müjdesiydi. Ankara kedisinin sembolü bir gözü mavi bir gözü yeşil kedidir. Rüyamda da Ankaraya gideceğimin ipucu verilmiş. İmam nablusiye göre eğer kucağımda kedi olsaymış rüya zinadan meydana gelecek çocuk olarak yorumlayabilirdi. Böyle bir şey olmasın diye mesajla mevlananın gözleri bir mavi ve bir yeşil olarak gösterildi bana.

Üst Alt