Merhaba Rüyanız Hayrolsun
Hz. Ömer'i adaletin sembolüdur
Zamanında şöyle bir hikaye okumuştum;
Hz.Ömer beytül-mal'dan (kamu hazinesinden) halka mal verirken der ki: Allah adaleti ile mi mal dağıtayım, yoksa Ömer adaleti ile mi? Oradakiler Allah adaleti ile derler.
Bunun üzerine Hz.Ömer sırayla gelene eline geçeni vermeye başlar. Çok süre geçmeden askerlerden itirazlar yükselir..
Ömer sen ne yapıyorsun? Biz daha adaletli olur diye Allah adaletini istedik, daha da adaletsiz oldu dağıtımın derler.
Hz:Ömer der ki: Ömer adaleti deseydiniz, kim neyi hak ediyor bilemezdim, eşit olmaya gayret ederdim...
Rüyada kitap almak; başarılı olup, yükseleceğinizin işaretidir. Kişinin hayatının önemli derecede değişeceğine işarettir. ..
Kitap Hayattır...kendi hayat kitabinizi okumakta, yaşamakta ;zorlansaniz da Başkalarının Hayatınizi yönlendirmesine,okumasina,olumsuz etkilemesine izin vermeyin..
Rüyada Hz. Ömer İle İlgili Kitap Almak; imana, sözünde ve işinde adalet etmeye işarettir.
Mesleğiniz de Adaletli olun!!yoksa bir gun Yaptığınız adaletsizlikler ayağınıza dolanır ..
yaptığımız adaletsizlikler bize ölümü hatırlatsın.
Hayatı,Adaleti, sadece Kitaplardan yaşamadan öğrenemezsin!
Bir el kitabı yada haritası yok Hayatın...
Her saniye bir şeyler öğrenerek geçmek zorunda
Neyin ne zaman nerden geleceğini kestirmek okadar zorki
Bazen güvendiğin,el hancer olup seni ummadığın yerden yaralar.... Herşeye hazır olman gerekir
Kendine bir siper muhakkak edin ..En çok yüreğini koru en zayıf yerin senin..
unutma Adalete Adaletle Gidilir ..
Adalete adaletsiz gidersen yarı yolda Vicdanin boğar seni...
Bencil olma paylaş paylaşabildiğin kadar
Unutma veren el alan elden üstündür.....
Unutma bunları sakın unutma!Ve Sen Yine adaletsizlik ile Denendiğinde! Ve Kalbin Daraldığında!
Ve Yine Bütün Kapılar Kapandığında!
Ve Yine Ne Yapman Gerektiğini Bilmediğinde!
Uzun Uzun Düşün Ve Hatırla Yaradanını!
Şüphesiz Allah masumlarla beraberdir..
adalet dolu dünya, merhamet dolu dünyadan daha büyüktür.