• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada Hz.Ömer Ve Hz.Ali'i görmek

regedit

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun Aleykum Sayın Hocam;

Gördüğüm rüyamı yorumlamanızı rica ediyorum
Hayır olsun İNŞAALLAH.

Akşam rüyamda belki Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.a.v) i görürüm diye abdest aldım tesbih çektim öyle yattım.

Rüyamda bir ağacın üstüne rakamlar çizip kumar oynayan insanlar gördüm.
Kumar oynayanlardan biri tanıdığım biriydi ama şimdi hatırlamıyorum
Sonra başka bir tanıdığım daha geldi elleri para dolu paraların bir kısmını kumar oynanan tahtanın üzerine koydu ne çıkarsa iki katı gibi bir şey söyledi.
Zar benzeri bir şey atıyorlardı zarı atan tahtanın üzerindeki parayı alıyor benden bu kadar der gibi oradan ayrılıyordu en son bir kişi kaldı oda parayı aldı kimse kalmadı bak sadece Ali kaldı Dedi
Duvar dibinde olan bitenden habersiz henüz 4-5 yaşlarındaki Hz. Ali'yi gösterdi.
Ben Hz. Ali'ye bakıyorum daha çok küçük hoplayıp zıplayıp oyun oynuyor.
Kumar oynayanların sonuncusu da gülümseyip oda oradan ayrıldı.
Geriye kim olduklarını hatırlamadığım ama benim tanıdığım iki kişi kalıyor sonra bizde oradan ayrılıyoruz.
Yolda Hz. Ömer'i gördüm sağımda duruyor birlikte yürüyoruz.
Ben uzun uzun yüzüne bakıyorum hayranı olduğum kalbimde sevgisini büyüttüğüm hayatını hikayelerini okurken ve dinlerken göz yaşı döktüğüm o büyük halife yanımda duruyor.
Kafası hep önüne eğik yüzündeki ifade ne sinirli nede mutlu kara sevdaya tutulmuş aşık gibi düşünceli.
İslam nuru kalbine yeni düştü belki de tabi aşık olunan ALLAH(CC) ve Resul'u (Sav) olunca Aşık olan derin düşüncelere dalıyor.
Ben Hz. Ömer'i seyrettim uzun uzun
Uzun boylu idi bir tutam sakalı vardı Hayal ettiğim kadar çok iri değil ama babayiğitti kafası öne eğik düşünceliydi belliydi kalbine aşk ateşinin düştüğü.
Sonra oradan ayrıldım hava kararmıştı derviş olan bir akrabamı gördüm teyzemin kızının eşini onunla yürüdüm biraz
Yürürken sigara içiyordum ben sadece akşamları bir tane içiyorum dedim enişteme oda bir şey olmaz dedi

Telefonumun alarmı çalıyor günün en güzel saati kalk bakalım sabah namazı vakti
Rabbim’in huzuruna çıkacağım şimdi ben geldim diye
Sayın Fatma Tatlı’nın dediği gibi
Fatma Tatlı ayağından özürlü yürüyemiyor, ama hayali yürümek koşmak zıplamak değil
Namazda kıyamda durmak nasıl bir zevktir diye ağlıyor o.
Beyninden ve kalbinden özürlü insanlara ders verircesine
Aşağıda linkini paylaşıyorum.

Allah razı olsun
Allah'a emanet olunduaa..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum Selam kardesim.. asagidaki videoyu daha once izlemistim Allah RAZI olsun ..ama her izledigimde kalbimdeki bir yarayi deler deşer ve O gun Gönül kabuguma cekilir Vicdanim ile yüreğim arasında tıkanır kalırım!!
zamaninda yaşadığım bir traumadan sonra Unuttuğum;İnsanlığı ve Aşk-ı da bana yürüme engelisi mekani cennet olsun Sofi tekrar öğretmişti..
asagidada zaten onun hakkinda yazdiklarimi ekliyecegim..ins.
Gün O gün her yürüme engelisi birini gördüğümde tekrardan sarsilirim.. neyse buda benim Gönül sızım...

Hayirdir insallah...
halim oldugu kadar yorumlamaya calisacagim.
Rüyada Hz. Ali r.a.görmek;
elinizde bulunan imkan ve imkansizliklar ile imtihan edileceginize her Rahmette zahmet her zahmette de rahmet oldugunu hatirlamaniz icin bir uyari mahiyettinde...
Her halukarde adaletli, merhametli, yiğit ve yürekli bir insan olduğunuza, haksızlıklara boyun eğmeyeceğinize, çevreniz ve dostlarınız arasında sözünün eri bir insan
olarak bulunacağınıza delalet eder...

ama hz. Ali r.a.küçük Çocuk..
Bugün yaptıklarınız,haal ve davranislariniz..helal,Haram konusundaki titizliginiz gelecekte Çocuklarinizi olumlu veya olumsuz ,
kisilik ,karakter yönünden etkiliyecegini söylersem bana inanirmisiniz..?
ama bunu ben degil!!rüyanız anlatiyor Rabbim en iyisini bilendir..

Hz. Ömer'i rüyada gören kimsenin, ömrü uzun, işi makbul olur ve pervasızca hakkı söyler.
Hz. Ömer'i adaletin sembolüdur
Zamanında şöyle bir hikaye okumuştum;
Hz.Ömer beytül-mal'dan (kamu hazinesinden) halka mal verirken der ki: Allah adaleti ile mi mal dağıtayım, yoksa Ömer adaleti ile mi? Oradakiler Allah adaleti ile derler.
Bunun üzerine Hz.Ömer sırayla gelene eline geçeni vermeye başlar. Çok süre geçmeden askerlerden itirazlar yükselir..
Ömer sen ne yapıyorsun? Biz daha adaletli olur diye Allah adaletini istedik, daha da adaletsiz oldu dağıtımın derler.

Hz:Ömer der ki: Ömer adaleti deseydiniz, kim neyi hak ediyor bilemezdim, eşit olmaya gayret ederdim...

KARDEŞLER ,COCUKLAR ARASINDA, EŞİTSİZLİK BİLE ADALETSİZLİK oldugunu biliyormuydunuz ...?

yanlış ve yersiz eleştirilerin karşı tarafı değil eleştiriyi yapanın dunya ve ahirettini yamultuğunu bir bilsek!!!
Rabbim hic birimizi KUL Hakkina girenlerden Hakk-in adalet terazisini bozanlardan eylemesin..
Bu Adalet Hak, hukuk terasizi öyle ince,öyle hassas tir ki bir kere dengesini bozarsa bir daha hic bir zaman eskisi gibi dogrulamaz..
vicdandan ve adaletten ayrılmayın...ödenmemiş hesaplar ile Allah-in huzuruna gitmeyin!!
Hayirli gunler.

regedit

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Allah razı olsun hocam

Ayrılık hikayesinde okudum yüreğinize sağlık
Allah'a emanet olun

regedit

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Yorumlarınız hayatımızdaki bir boşluğu doldurdu
Rüya görüyor ama rüyanın bütününe anlam veremeden rüyada gördüğümüz şeylerin anlamına ayrı ayrı bakıp yalan yanlış sonuçlar çıkarıyorduk ortaya.
Siz canı gönülden uzun uzun açıklıyorsunuz Hocam
Tabiki en doğrusunu Yüce Allah bilir
Ben Rabb'imden bir hediye olarak görüyorum rüyalarımı
Rüyamı en yakınıma bile anlatmam ehli yorumlasın diye ve ehline anlatıyorum İnşaallah.
Iyiki varsınız
Allah Razı Olsun...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Allah razı olsun hocam

Ayrılık hikayesinde okudum yüreğinize sağlık
Allah'a emanet olun

cumlemizden kardesim evet Siz bu hikaye olmiyan Yaşanmış Olayi okudunuz!!okumak başka anlamak başkadır!!
Bir yazıyı herkez okur ama...Anlatılanı sadece her kes kadarinca, kaderince, idraki akli ve yüreğince ve kendisine gerekli olan nasibi kadar hissesini alir..ve anlar..
dedim Ya..Ya Huu :Bilmek başka anlamak başka,
Harfleri okumak başka, manayı okumak; manayı öğrenmek başka..
Sizin bir sozunuz uzre asagidaki yazdiklarim Aklımdan yüreğime Düştü..SÖZÜ YAZANA DEĞİL YAZDIRANA BAKACAKSIN...

regedit

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz

cumlemizden kardesim evet Siz bu hikaye olmiyan Yaşanmış Olayi okudunuz!!okumak başka anlamak başkadır!!
Bir yazıyı herkez okur ama...Anlatılanı sadece her kes kadarinca, kaderince, idraki akli ve yüreğince ve kendisine gerekli olan nasibi kadar hissesini alir..ve anlar..
dedim Ya..Ya Huu :Bilmek başka anlamak başka,
Harfleri okumak başka, manayı okumak; manayı öğrenmek başka..
Sizin bir sozunuz uzre asagidaki yazdiklarim Aklımdan yüreğime Düştü..SÖZÜ YAZANA DEĞİL YAZDIRANA BAKACAKSIN...

https://www.islamiforumlar.net/gonu...-yoksa-mana-yi-mi-anliyorsunuz.html#post71972

Ben manayı anlıyorum demek büyük yürek ve ilim ister
Ben ki okumayı yazmayı yeni öğrendim ama okuduğumdan kendi payıma düşeni almaya çalışıyorum acizane

Üst Alt